Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, chtela jsem se zeptat jak dlouho jste byli v nemocnici a na sviceni, mala tam je druhy den a moc ji to nechce klesat
Kamoska tam byla o dva dny déle než já (my ji neměli, oni jo)
Minimálně ještě jeden celý den po svícení tam budete. Náš se svítil jenom den, ale byly tam i mimča, co tam byly dva tři dny. Radši to vydržte, i když je to otrava, protože kdyby vás pustili moc brzo, může se to doma zase zhoršit a budete muset zpátky. Jenomže to už by ji nevzali zpět na novorozenecké, ale musela by na oddělení malých dětí a batolat a tam byste mohly chytit kdeco ![]()
Nám se zhoršila žloutenka až doma a vraceli jsme se zpátky do nemocnice a přesně jak píše @Nsoci, šli jsme na dětské oddělení (naštěstí jsme dostali zdarma nadstandard, měli plnou jipku). Na svícení byla skoro 4 dny a další den ještě na pozorování, aby jí to nevyskočilo znovu nahoru. Šli jsme tam s hodnotou 325 z krve.
Malá měla žloutenku, ale nesvítili na ní, slunila se u okna. Rodila jsem v neděli ráno a ve čtvrtek jsme šly domů ![]()
My byli o dva dny déle a v porodnici jsem malého přestěhovala k oknu, sluneční světlo taky pomáhá. Pustili nas domu s hranícnimi hodnotami, s tím, ze ma byt na světle. Zase jsem ho dala k oknu a za dva dny bylo po žloutence. Taky by měli mit hodně tekutin, aby se ten bilirubin, od plavil s moci.
My o den dele, ale jak pomeranc byl snad 2 mesice nez vybledl.
@martinkaaa89 s prvním 6 dní, tzn o den déle. a pak už ho sledoval jen dr na kontrolách.
No doufam ze nas co nejdriv pusti musim se zeptat jake ma hodnoty, do toho mi hubne moc kojeni nejde a oni ji asi taky moc neprikrmuji tak sem docela nastvana ![]()
@Alušáček píše:
Malá měla žloutenku, ale nesvítili na ní, slunila se u okna. Rodila jsem v neděli ráno a ve čtvrtek jsme šly domů
Taky sem byla na pokoji s paní, která měla tu žloutenku slabouckou, taky byla u okna a stačilo to.. Pod to světlo se dává větší hodnota té žloutenky
@martinkaaa89 koukám na tvůj tp, si rodila celkem dřív
dneska, včera? ![]()
@martinkaaa89 byly jsme v porodnici 8 dnů, z toho malá byla na foto 4 dny.
@martinkaaa89 píše:
No doufam ze nas co nejdriv pusti musim se zeptat jake ma hodnoty, do toho mi hubne moc kojeni nejde a oni ji asi taky moc neprikrmuji tak sem docela nastvana
Ono jestli ti hubne, tak vas stejne nepustí
musí aspon udržet vahu
@martinkaaa89 My měli taky. Malá byla děsně spavá. Musela jsem ji budit často a přikládat, každé dvě hodiny. Vždycky si trochu cucla a usla. Šimrala jsem jí dalších x minut po tváři, oušku, bradičce ze spoda. To zabíralo, chvíli tak vydržela ještě něco nacucat. Na příkrmy pozor, čím víc jí budou cpát příkrmama, tím míň ti bude sát mlíko, protože bude najedená. Jakmile budeš mimčo mít, buď a přikládej. Nás svítili 24 hodin, pak jsme zůstali o den déle v porodce pro jistotu. Ale šlo jí to rychle dolů.
Já s druhým 7 dní, vždy jeden den svítili a druhý čekali, jestli se hodnota zvýší a když ano, tak ho dali zpět pod světlo. Potom nás kontrolovala dětská doktorka a žlutý byl ještě dlouho, dokonce mu brala znovu krev, ale bylo to dobrý. Je fakt, že ale přibíral a spavý nebyl.