Horečka – dát zábal?

Anonymní
29.12.10 13:39

Horečka

Ahojky, malá má od večera horečky, včera měla 39, dnes 38.6, dávám jí nurofen a čípky paralen, chci se ale zeptat, zda jí můžu udělat zábal, nebo ne a mohl by někdo poradit, jak?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15054
29.12.10 13:46

pokud je nachlazená nebo má nohy,ruce studené tak zábal nedělat…pokud je horké celé tělíčko tak chladit,záleží na věku ale u malých prcků mi dr říkala že stačí studenou žínkou chladit třísla,zápěstí,nárty.....u starších pak i hrudník nebo celé tělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
29.12.10 13:46

Zábal na radu dr. jsem dělala až při horečce nad 39.5.Jinak jen ochlazuji žínkou např.do třísel(a hlavně jen na chvilku),na čelo a krk,jinak dobře nám také zabírají normální ponožky namočené v octě a přes ně navlíknu teplé ponožky po chvíli vyměním.
A sirupy Nurofen,Paralen po 4 hodinách střídat a vždy to klesne. :mavam: ať je dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
29.12.10 14:17

Trochu se privternu.. redi se nejak ten ocet,do kteryho namacim ponozky? A jak dlouho se to nechava? Diky za odpoved :)
Jinak bych zabal delala az nad 39-pokud by teplota neklesala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
29.12.10 14:54
Zaira píše:
Trochu se privternu.. redi se nejak ten ocet,do kteryho namacim ponozky? A jak dlouho se to nechava? Diky za odpoved :)
Jinak bych zabal delala az nad 39-pokud by teplota neklesala..

já neředím namočím ponožky do octa trochu vyždímnu navléknu nasadím teplé ponožky a když cítím že vrchní už jsou mokré a teplé vetšinou cca měním po dvou minutkách a po cca 10 minutách měnění dám pauzu a opakuji třeba do hodiny. Nám hodně pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí