Horečka (batole) u moře

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23
11.9.22 07:38

Horečka (batole) u moře

Dobry den, kdo cestujete s detmi, prosim mate nekdo podobnou zkusenost?
S dcerkou cestujeme od jejich 3 mesicu (Spanelsko, Recko), tohle je nase 5.cesta. Vzdy let i pobyt bez problemu. Jsme ted v Řecku na ostrove s 15m dcerkou.
Vecer po priletu min. stredu mela horecku 40 st, ctvrtek patek porad kolem 39, po sirupu a cipku to vzdy kleslo a pak znovu vylitlo. Jine priznaky veskere zadne, dobre jedla i pila, relativne i dobre spala, pila UM stejne jako doma, byla vesela aktivní, zadne znamky bolesti.
V patek jsme pro jistotu sli k mistni Mudr, covid test negativni, jinak nic nezjistili (ale krev nevzali a moc se nam nepovedlo zachytit), pry to muze byt z horka. Ja to pripisovala narocne ceste, zmene klimatu, velkemu horku tady, unave a do toho se ji prorezavaji prvni 2 zoubky, to uz teda par tydnu trva ze jsou malinko videt a prstem citit a vic ji nevylezaji ven. Od soboty uz bez teplot a v pondeli se udelalo par malinkych cervenych flicku. Rikali jsme si jestli 6.nemoc, ale nebyla to vyrazka, jen samostatne flicky. Nebyt tech teplot, reknu si ze je postipana od komaru. V pondeli jsme byli v hlavnim meste tak jsme se stavili radsi pro klid v nemocnici, covid test opet neg a dermatolog rekl, ze je postipana. Po par dnech se z flicku staly pupinky, ale mela jich celkem tak 7 a jako nestovice to podle me nevypada. Nesvedilo ji to ani.
Predevcirem vecer se mi opet zdalo, ze je horka, ale bylo tu ten den silene vedro. vcera rano rano opet 39 a vecer 40 😓 porad pritom dobre spi dobre ji hodne pije je vesela hraje si blbne. Pupinky uz se ztraci.

Napada nekoho cim to muze byt nebo mate podobnou zkusenost? Muze ta teplota takhle litat jen horkem?
Venku jsme s ni minimalne, chodime hlavne rano a k večeru kdyz moc nesviti slunko, more je teple a plave chvilku, ma vzdy klobouk a uv oblecek…
Dekuji 🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
11.9.22 07:50

@ana123456 zuby, horko.. děti nemají dobrou termoregulaci :think: pokud je jinak v klidu, brala bych to taky v pohodě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14862
11.9.22 08:08

Já bych teda u 40 st. teplot v klidu nebyla, na to jsem málo flegma. Ale my máme výbornou dětskou, konzultovala bych telefonicky s ní. Každopádně se dle mého mělo vzít z prstu CRP, ale já jsem laik. Naše Mudr. to dělá vždy, když si není jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.9.22 08:19

Dítě má čtyřicítky a vy ji berete koupat? 8o
Už bych sháněla let domů a nechala ji pořádně vyšetřit u nás doma, koupání by mě fakt nenapadlo…..

• Citovat
  • Upravit
35735
11.9.22 08:20

Tak mohla to být šestá nemoc, ale to by pak neměla znovu teploty :think: to jsou 3 dny horečka a pak vyrážka, ale to na vás nesedí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
11.9.22 08:24

V Řecku je vedro na zdechnutí, tam bych nejela už ani sama natož s miminem. Jednou mi stačilo, když jsme tam byly s mamkou, sotva jsme se doplazily na pláž a zpět a jinak se vůbec nikam nedalo jít. Pak už jsme ani nechodily na tu pláž a koupaly se v bazénu. Takže klidně to muže mít i z toho horka. Starší se mi takhle taky kdysi přehrál na sluníčku normálně u nas na pískovišti a byla z toho jednodenní vysoká horečka bez dalších příznaků.

Komunikujete s pojišťovnou? Měli byste před každou návštěvou doktora v cizině konzultovat i kvůli úhradě. A třeba vám doporučí někoho normálního?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14862
11.9.22 08:27

@Semtex nepleteš si to s Egyptem? Letos v létě Řecku bylo rozhodně příjemněji než v ČR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
11.9.22 08:30

@Kfětoslava ne, bylo to určitě Řecko tehdy, bylo mi tak čtrnáct. Do Egypta by mě nikdo nedostal kvůli těm jejich průjmům. Ale já obecně ty vedra doslova nenávidím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
11.9.22 08:32

@Semtex proto jsme jeli az v zari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
11.9.22 08:33

@pikola ano 6.jsme si mysleli ale nemela ani vyrazku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
11.9.22 08:37

@Janli brali jsme ji vykoupat az kdyz byla 4.den bez teplot, 40 mela ten jeden vecer a to bylo po ceste letadlem atd
Kdyby mela i jine priznaky tak panikuju jeste vic, ale tim, ze opravdu s chuti ji (lip nez doma), pije, normalne vymesuje, v noci dobre spi, pije mlicko, je aktivni vesela, nevim. Byli jsme u doktora i v nemocnici a u privat dermatologa kam nas poslali. Ano odlet domu samozrejme taky celou dobu zvazujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14692
11.9.22 08:38

Urcite to muze byt tim vedrem. Plus treba ty zuby k tomu. Ja si teda i na vikend mimo domov beru s sebou domaci CRP testy. Uz se nam parkrat hodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
11.9.22 08:42

@Janča6 aha dekuji to jsem nevedela ze existujou, jak se to pouziva? Jdu ted do lekarny tak se na to zeptam 🙏🏻 A jak to vyhodnotit? Moc dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14692
11.9.22 08:55
@ana123456 píše:
@Janča6 aha p to jsem nevedela ze existujou, jak se to pouziva? Jdu ted do lekarny tak se na to zeptam 🙏🏻 A jak to vyhodnotit? Moc dekuju

Postupuj podle navodu. Vydesinfikujes kuzi prstu. Pomoci lancety “strelis” do prstu jehlicku, vytlacis kapku krve, nasajes do pipety, smichas s roztokem, kapnes do testovaci kazety. https://pribalove-letaky.cz/…val-crp-test

Nedostanes presnou hodnotu CRP, orientujes se podle sily C carky. Prikladam, jak u nas vypadal test u 7mesicni pri 6. nemoci spojene s nejakou chrchlaci virozou. A u 8lete pri zanetu ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14862
11.9.22 09:11
@Semtex píše:
@Kfětoslava ne, bylo to určitě Řecko tehdy, bylo mi tak čtrnáct. Do Egypta by mě nikdo nedostal kvůli těm jejich průjmům. Ale já obecně ty vedra doslova nenávidím :lol:

No poslední roky je v ČR srovnatelně jako v Řecku. Akorát klíma u moře je daleko příjemnější. Takže nejet do Řecka kvůli vedrům a radši být na českém rozpáleném asfaltu nevidím jako dobrou myšlenku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí