Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jestli se chova normalne, tak bych tolik nepanikarila, ale divny to kazdopadne je.
Horku bych to nepripisovala, spis nejaka infekce, no.
(Papirky na moc maji taky v lekarne.)
Presne, taky by nesilela, kdyz se chova normalne. Ctyricitek jsme u deti (i mladsich) meli dost. A je fakt, ze kdyby to mela z horka, tak by ze by se asi normalne nechovala.
Jenze mame i 2 vyjimky. Dcera ve 2 letech mela 4 dny ctyricitky a nic k tomu, chovala se uplne normalne. A byla to hnisava angina bez bolesti v krku. A pak v 5 letech 6 dni 39 - 40, jinak byla normalni, hrala si, malovala s nami byt. Byl to zanet ucha bez bolesti, ktery uz se malem vyvijul do zanetu mozkovych blan. Byla s tim doma 7 tydnu.
Ale zase ty horecky mela konstantne, ne par dni pauzu a pak zase. Ja teda nesnizuju, kdyz je dite normalni, snizuju jen pri bolestech. Tvoje mala ted muze mit treba druhou infekci.
@Janča6 ja bych taky nesnizovala ale kdyz uz ma 40,neco a uplne hori tak se zas bojim ji nechat aby z toho nebyly febrilky nebo neco
Tady nam mudr rekla at nad 38.4 uz davame leky
davam cipek kdyz ma 39 a vic
@ana123456 píše:
@Janča6 ja bych taky nesnizovala ale kdyz uz ma 40,neco a uplne hori tak se zas bojim ji nechat aby z toho nebyly febrilky nebo neco
Tady nam mudr rekla at nad 38.4 uz davame lekydavam cipek kdyz ma 39 a vic
Co vim, tak febrilky hrozi pri prudke zmene teploty. A to nahoru nebo dolu, takze muzou nastat i pri prudkem snizeni teploty.
Mne pediatr taky rekl, ze od 38,5 mam snizovat. Ale kdyz pri 39,5 delaji tohle viz foto, pri 39,8 tanci a behaji po byte, tak nevidim duvod ke snizovani teploty. Vzdy se ridim celkovym stavem, uz byla situace, kdy jsem dala cipek pri 38,6 a taky kdy jsem nic nedala pri 40,2. Dokonce kdyz 4tydenni dcera byla v nemocnici s horeckou 38,6 (doma mela nekolik hodin az 39,2, pred prijezdem do nemocnice ji teplota klesla), tak ji tam nedavali antipyretika. A kdyz nas po 3 dnech propustili bez teploty a doma zase mela 38,9, tak jsem volala do nemocnice. Rekli, ze jestli chci, muzu prijet, a jestli chci, muzu ji dat kousek cipku. Ale nebylo to podle nich nutne.
Ale chapu, ze ne kazdy vydrzi nesnizit.
Podarilo se ti sehnat CRP test a papirky na moc?
@ana123456 píše:
@Janča6 jeste ne, je tu dnes zavreno
A jo, nedele ![]()
@Janča6 uz treti den bez teplot, dekuju snad uz to bude dobry, mame tu jeste tyden ❤️️ A ty crp testy tu v lekarne vubec neznaji ![]()
@ana123456 píše:
@Janča6 uz treti den bez teplot, dekuju snad uz to bude dobry, mame tu jeste tyden ❤️️ A ty crp testy tu v lekarne vubec neznaji
Tak to jsem rada
Tak si je kup po navratu domu https://diagnosticke-testy.heureka.cz/…-test-10-ks/#… Bezne v lekarne sezenes test Veroval od Hartmanu. Je uplne stejny, ale asi 4× drazsi.