Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy,
píšu si o radu.
Syn 16m byl v pondělí na očkování (dostal dohromady třetí dávku hexy+prevenar). Za par hodin byl jen trochu víc unavený a bolely ho nožičky, teplotu neměl. V utery se zdálo, ze je vše ok. Byl veselý, bez teplot. Ve středu večer ale najednou vyskočila horečka 38,5, která nepřešla dodnes (pátek). Dnes jsme byli u pediatry. Crp negativní, nic na něm neshledala. Dle ní už to reakce po očkování být nemůže. Rýmu nemá, kašel nemá, trochu řidší stolice (ale jen jednou). Nejí, je podrážděný, unavený. Horečku už třetí den srážíme léky, ale po 5h vždy vyskočí znovu. Občas udělá to, ze se chytne za spodní část bříška (resp. pindíka), zakňourá, jde do dřepu a prdí. Průjem ale vůbec nemá, ani nezvrací.
Vyrážka taky žádná, rostou mu spodní špičáky. Dělala jsem i domácí test na zánět moc. test a moč má v pořádku.
Co myslíte? Přijde mi to divné a samozřejmě mám strach.
To může být cokoli, třeba ho to očkování oslabilo a chytil nějakou virózku nebo ho to prostě rozhodilo a není ve své kůži (tedy to s očkováním sice nějak souvisí, ale ne jako nežádoucí účinek). Asi bych se nijak zvlášť nebála, ale už bych příště neočkovala dvě vakcíny najednou, ať doktorka říká cokoli.
@Platanka píše:
To může být cokoli, třeba ho to očkování oslabilo a chytil nějakou virózku nebo ho to prostě rozhodilo a není ve své kůži (tedy to s očkováním sice nějak souvisí, ale ne jako nežádoucí účinek). Asi bych se nijak zvlášť nebála, ale už bych příště neočkovala dvě vakcíny najednou, ať doktorka říká cokoli.
Jasný no. Byla jsem proti tomu, ale nakonec mě proste “ukecala”. Teď bych si za to nafackovala.
@michavw to očko nebude. U nás měl kluk horecku právě z růstu spicaku. Pokud nemá prujem a nedrží se za břicho tak nějak každou chvilku, tak proste prdiky. Na jaře decka měly virozy bez nějakých dalších příznaků a přesně tak 2-3 dny horecek a pak jako když utne
Příspěvek upraven 18.08.23 v 20:51
4 letá dcera pouze horečky 40, CRP jen 30. Dle výtěru z krku - spálová angína. Bez vyrážky, bez bolesti v krku, jazyk normální.
Starší dcera týden poté vysoká horečka, nic jiného. Dle lékaře jen viróza. Čtvrtý den srážíme teplotu a snad již bude ok.
@dana.dv píše:
4 letá dcera pouze horečky 40, CRP jen 30. Dle výtěru z krku - spálová angína. Bez vyrážky, bez bolesti v krku, jazyk normální.
Starší dcera týden poté vysoká horečka, nic jiného. Dle lékaře jen viróza. Čtvrtý den srážíme teplotu a snad již bude ok.
Spalovou anginu prodělal před měsícem, tak snad se to nevrátilo. ![]()
On teda měl vyrazku i čepy v krku plus řval jak tygr při piti, jídle, odmítal dudlik.
Doufejme, ze tohle je jen viróza a zítra už pomine.
@michavw píše:
Jasný no. Byla jsem proti tomu, ale nakonec mě proste “ukecala”. Teď bych si za to nafackovala.
bude to po očkování, teda konkretně po tom prevenaru, i časově to odpovídá, po něm teploty mohou být
navíc je teplo, v tomhle teple tím spíše
vůbec se nebojte a už vůbec si nefackujte
nic se neděje, je teplo a má reakci imunity – teplotu – a co? a nic, fakt se nebojte, navíc mu ještě rostou spodní zuby a jsou opravdu teplé dny zrov na
normálně jíst na co má chut, pít, tekutiny a ničeho se nebojte, přejde den…dva a už mu nic nebude, uvidíte ![]()
@Borrealis píše:
bude to po očkování, teda konkretně po tom prevenaru, i časově to odpovídá, po něm teploty mohou býtnavíc je teplo, v tomhle teple tím spíše
vůbec se nebojte a už vůbec si nefackujte
normálně jíst na co má chut, pít, tekutiny a ničeho se nebojte, přejde den…dva a už mu nic nebude, uvidítenic se neděje, je teplo a má reakci imunity – teplotu – a co? a nic, fakt se nebojte, navíc mu ještě rostou spodní zuby a jsou opravdu teplé dny zrov na
Myslíte, že fakt prevenar? Ale horečky začaly až 56 h po vpichu a trvaji už čtvrtý den. Dnes se vzbudil a zase 38.5. Kdy už tomu bude konec? ![]()
Tak jen update. Pravděpodobně se jednalo o šestou nemoc. Po 4 dnech mu horečky ustoupily a objevila se vyrážka. Už je na tom lip. ![]()
Ahoj, obnovuji diskuzi…
Syn ( 13 ) od úterý horečka kolem 38 °C, srážet jsem začala až ve středu od 38,5 ° C. Vždy kleslo a za půlden zas nahoru, někdy i 39 °C.
Kromě únavy je syn celkem v pohodě, žádné bolesti, má chuť k jídlu, prohlíží si knížky, TV..ale spíš spí. Včera začal trošku pokašlávat a podmrkávat. Byli jsme u doktorky, na poslech nic, v krku nic, CRP do 5. Covid nemá. Dnes ráno zase 39 °C a teď odpo zase. Ráno jsem doktorce volala, říkala, že máme ještě vydržet. Pravda je, že už to takhle jednou měl, ale to zvracel a byl úplně vyčerpanej. Teď si baští v posteli pudink a když nedívám, občas koukne do telefonu. Co to může být?