Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
zacinam byt zoufala a prosim o radu co jeste mohu delat…
Mala ma asi jiz sesty tyden rymu - byla bez komplikaci, jednou denne jsme odsali a pohoda. Dnes rano je to ale sesty den co ma horecky kolem 39 bez odectu. Davam cipky Nurofen a Paralen, ze zacatku fakt kazde 4 hodiny a stejne to nesrazelo, ted po delsi dobe a aspon trosku to horecku srazi. Mala zacala v sobotu chraptet a ryma ji slezla do krku a vykaslava ji.
U doktora jsem behem tech 6 dni byla trikrat, vzdycky mi rekl, ze je to viroza a nic…
Ale me desi horecka 6 dni a k nicemu to nevede, zlepseni zadne, spis horsi, mala polehava pres den, kde se da, ted zrovna na zemi na polstari, beruska mala.
Ach jo, bral ji CRP a poslouchal, moč nechtel a ni nic jineho.
Ahoj, moje malá měla letos také horečky 6 dní. Po takové době dr už nasadila atb, protože malá už byla hodně vyčerpaná. měla k tomu rýmu, kašel a po atb-Ospen se jí brzy ulevilo. Držím palce, ať je brzo dobře. A což zajít na pohotovost (názor jiného dr se vždy hodí)
Ahojky, at dr poradne vysetri, moc, stery z krku. Moje mala mela take dlouho rymu, i kdyz horecku jen ze zacatku, ale dlouho byla zahlenena pres lecbu. Pak ve sterech ji nasli streptokoka a po preleceni antibiotiky zahleneni zmizelo. fir.
Ahojky,
přidávám se k předchozímu příspěvku. Určitě bych stav zkonzultovala s jiným lékařem, myslím, že když horečky přetrvávají už šestý den, je potřeba to řešit…
Loni měla mladší dcera teploty kolem 38,5 asi čtyři dny a dr jí udělala sedimku (protože nemá v ordinaci laborku na crp) a jelikož byla zvýšená, dostala atb.
Píšeš, že vám dr crp dělala, jak to dopadlo?
Diky za odpovedi, CRP mene nez 8, bylo to tusim ve ctvrtek minuly tyden. Doktor ordinuje vecer od 17 hodin, tak tam zase pujdu a dokud neco neudela, tak neodejdu.
Taky se musite tak dozadovat jakychkoli vysetreni? Uz me to opravdu unavuje.
popodopo to je mi fakt lito, ze mate takove trapeni. CRB bylo dobry, to je hlavni, ale stejne bych se tam cpala znova, nebo bych razila do spitalu, mivaji lepsi zazemi. Ja se takhle nacpala na karlov, tam nemaji problem udelat odber na cokoliv a je to hned. Spady dneska oficialne neexistuji.
ono sice nejspis fakt o nic nepujde,ale kdo to ma s nervama vydrzet.
Ahoj, pokud je CRP takhle nízké, je to opravdu viróza, takže antibiotika by byli na nic (akorát by jí to rozhodilo trávení a byla by to zbytačná zátěž na játra). Horečka se snižuje Panadolem kolem 38,5, pokud Panadol nezabírá, ideální jsou koupele ve vlažné vodě (cca 10-15min), dítě nechat oschnout na vzduchu (ale to je spíš ještě pro vyšší horečky) nebo místo koupele lýtkové zábaly (plena namočená ve vlažné vodě, obtočit kolem nožiček). Některé děti mají prostě teplotu i při rýmě.. Na odkašlávání Mucosolvan Junior a zvlhčovat nosík mořskou vodou ve spreji. Měl by to CRP udělat ještě jednou a případně vás poslat na ORL (takhle nám přesně začínal zánět stř. ucha).
Ahoj my jsme se takhle v létě léčily taky 6 týdnů Taky měla nejdřív vysoké horečky a zánět nosohltanu tak dostala Ospen ten jí nezabral,tak jsme jeli na pohotovost a zjistili jí zánět středního ucha a dostala jiný antibiotika Augmentin a do týdne byla v pohodě.Jinak naše doktorka ji taky prohlížela 3× týdně a nic nenašla,ale ona nedělá ani stěry ani CRP.U ní o co si neřeknu to nemáme už mně to taky unavuje.
Ahoj, no týden horečky už se mi zdá dost. I když minulý čtvrtek bylo CRP pohodový, za dva dny to může být jinak, když se k obyčejné viroze přidá jiný bacil.
Asi by to stálo za kontrolu+stěry, jestli to není na ATB.
Takže já bych si taky asi vynutila kontrolu, když už ne u vašeho Dr, tak u jiného.
Tak ať je brzo líp.