POMOC!!Nejde srazit horecka!!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
404
12.11.09 21:57

POMOC!!Nejde srazit horecka!!

Ahoj, prosim vas o radu, mala ma od vcera teploty, davam ji cipky na stridacku Nurofen a Paralen, ale od odpoledne ji neucinkuji a nesrazi nic! Ted jsem ji byla zmerit, dostala pred 2 hodinami Nurofen a ma zase 39,0. Co mam delat? Nechci ji tahat na pohotovost dokud spi…kdyby se vzbudila a plakala, tak bysme asi jeli, ale takhle nevim. Rano hned pujdeme k Dr. JInak ji nic neni, az na asi 6tydenni rymu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
12.11.09 21:59

Ahoj,co zkusit zabaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
12.11.09 22:03

Kdyz ja se jich docela bojim, vsude ctu informace, ktere si protireci a ona ma navic studeny ruce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
12.11.09 22:20

Ahoj a neboj :-)
Náš malý měl horečky kolem 40-40.5 (4 dny - bylo mu 10 měsíců), a když jsem je srazila na 39.5, byl to úspěch. A šlo to právě jen vlažnými zábaly. U Mudry jsem tenkrat byla, ale neudělala mu CRP, takže si myslela, že viróza - a oni baciláci, nakonec nás ta pohotovost v sobotu večer neminula, i kdyz jsem byla u své mudry v pátek…na pohotovosti sloužil tenkrát primář z ARA (naštěstí, tak i zábaly radil odborně)
Pokud jsou studený ruce a nohy, zábal vážně ne. Ale můžeš zkusit vlažnou sprchu. Fakt jen vlažnou, tak na 10-15 minut. Za půl hoďky změř teplotu a případně opakuj (měla by tak po půl stupni klesat, ideální je dostat se aspoň na těch 38). Já bych asi na tu pohotovost zavolala - poradí ti, nebo řeknou, ať dojedeš - jsou zvyklí a nebudou chtít riskovat febrilní křeče.
Hlavně žádnou paniku - blbá fráze, ale vše je v hlavě.
Malá nesmí poznat, že se máma bojí k smrti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
12.11.09 22:28

Zábaly jsem se taky bála, ale použila jsem tu sprchu a opravdu to pomohlo…začneš teplou vodou a postupně ochlazuješ, synovi to pomohlo ke sražení teploty dost přes 39…ale je fakt, že za telefonát na pohotovost nic nedáš.Přeju ať je brzy líp. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
12.11.09 22:41

Taky jsme párkrát tuhle situaci zažili, dcerka je dost horečková, a jediné ochlazování, které snesla a hlavně zabralo, byla koupel - nejdřív jsme napustili normálně teplou vodu a když se dcerka zklidnila, postupně jsme přidávali studenou, ale jen tak, dokud to snesla. Při horečce stačí vlažná, ne studená. Ale určitě počkejte, až se „zahřeje“, tzn. bude mít teplé i ruce a nohy. Pokud je má studené, tak jí jde asi teplota pořád nahoru.
Držím moc palce, je to těžké, když drobci horečkují. Hodně síly a dejte vědět, až bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
12.11.09 22:57

Tvarohový zábal:
Na chodila až po kotník dát vrstvu tvarohu, ten obložit mikrotenovým sáčkem, aby se to zapařilo a na to dát teplé ponožky. Tvaroh odvádí horkost z těla.

Octové ponožky:
Naředit studenou vodu s octem tak asi jako na zálivku salátu (nesmí být moc koncentrované), namočit do této vody ponožky – nejlépe bavlněné – vyždímat, aby to neteklo, navléknout prckovi na nožky a převléknout dalšími, tentokrát suchými ponožkami (nejlépe silnějšími), přikrýt peřinkou a po 15-20 minutách vyměnit – tak 3× za sebou
Ocet by měl horečku vytáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.11.09 23:49

Ahoj.Náš Maty skoro nemarodí,ale když marodí je horečkovej.Nedávno měl horečky i 41 a srazit jsem nemohla vubec,nanejvíc se mi povedlo na 40.Na pohotovosti řekly že pokud vnímá tak je to vir a mám to tak nechat,jen dávat prášky na křeče.Zábaly také nedělám a ani by jsi to na sobě nenechal.Někdy je lepší prostě počkat.Většinou to trvá tak ty 3-4 dny :wink: .Držím palce at je maličká brzy fit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
12.11.09 23:55

Dokud má studené ruce a nožky, rozhodně zábaly nedávej,až je bude mít teplé, pak to můžeš zkusit.
Náš maloch je děsně horečkový, většinou to střídám po 4 hodinách nurofen sirup a panadol čípky. Jednou mi to taky nesráželo, tak jsme jeli i na pohotovost(byl víkend), a doktorka ho převážila a říkala, že jsem dávali příliš nízkou dávku léků (nurofen jsem dávala 5 ml a čípek jeden). Je pořeba taky sledovat jestli má i jiné příznaky nemoci, (co se týče rýmy, mohl by to být zánět středního ucha)my ho teď měli 3 za sebou a to si maloch ani nestěžoval na bolest :nevim:
Každopádně, pokud se moc bojíš , rozhodně bych na pohotovost zajela ( nic za to nedáš a budeš rozhodně klidnější).
Držím pěstičky, ať je všechno brzo OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
13.11.09 00:19

ahoj, napis jak to dopadlo
ja nespim nervikama kvuli svymu mladeti, vcera zase krev ve stolici… rano volam na karlov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
13.11.09 00:33
Pudloslava píše:
ahoj, napis jak to dopadlo
ja nespim nervikama kvuli svymu mladeti, vcera zase krev ve stolici… rano volam na karlov

Pudli, my si s malým zažili možná totéž. Bylo to zhruba mezi 2-3 měsícem. Jen jsem kojila. Náš pediatr (dost mu věřím, je rozumný a zatím nezklamal) mě uklidňoval, že se to stává, ať vydržíme, že se to srovná. Já „nastudovaná“ :wink: agilně držela bezmléčnou dietu - bez efektu. Asi 5× se to opakovalo, 1-2 dny hrůza, pak lepší, pak pár dnů klídek a pak zase stejný průběh. No a pak to samo odeznělo. Nevíme, čím to bylo, ale taky sem byla dost vyplašená. Poprvé se to stalo 20.prosince, takže jsme si Vánoce pěkně užili :-? . Teď mu jsou 2roky pryč a je to super kluk.
Vydrž, držím palce, ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
13.11.09 08:24

juma diky za povzbuzeni, kez by to taky preslo samo..

popodopo prosimte OT, jak jsi ucila mlade na ten allergy care? Kostěj to nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
13.11.09 09:07

Takze moc vam vsem dekuji za mile povzbuzujici prispevky. Troufla jsem si v noci na studeny ponozky, vic ne, tvaroh bohuzel nemame a jeste mi porad vrtalo hlavou, jestli, kdyz je alergicka na mleko by z tvarohu na tele nemela vyrazku…
Rano jsme sli k Dr. vzala CRP, poslechla, ze na pruduskach nic…no a jinak nic. Na me vyptavani a co mocak, ucho zapal plic…se na me divala jako na silece a pry to samo prejde. No musim ji verit. Co mame delat, kdyz nejde srazit horecka nerekla a s 6ti tydenni rymou se taky pry nic delat neda…hmhmhm. Tak uvidime.
(Taky si hned vzdycky myslite, ze vase dite ma nejakou silenou chorobu a obycejne nachlazeni to neni ani nahodou?)

Pudlo, mala s AC ani problem nemela, proste odmala ji co je, mas 3 moznosti:

1. Budto R. vezme mliko na milost
  2. Nechas ho (malinko) vyhladovet a bude jist
  3. Do tvyho materskyho namichas trochu AC a pak budes zvysovat pomer AC:MM az si zvykne. Honzik to tuhle nekde psal, ze je fuk, jestli je to smichany dopredu nebo az za 5 minut v zaludku. (Neptala ses ty?)

Jo a rekni si, jak to zamyslis do budoucna a pokud ciste AC, dej mu flasku a nehrot to se strikackou ci lzickou, to jsem delala ja a nakrmit 120 ml lzickou nam trvalo do dalsiho jidla :twisted: Pak jsem koupila flasky Tomme Tippe Closer to nature C2N (vypadaji jako prso) a mala jela z obou, ale asi pouze mesic, pak uz jsme nekojila. A bylo dobry, ze jsem nemusela resit nahle jak na flasku. takze tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
13.11.09 09:32

popodopo ja nevim, kdyby mu to melo pomoci, tak urcite
ale kde vzit jistotu
na jednu stranu stranu ja se s kojenim desne trapim, pokud furt neodstrikavam, laktace jde do haje, jak me chytřne nerv a nespim (dnes), rano jsem na suchfakt
na druhou stranu, kdyz jsem poprvedala flasku, doslo mi, ze fakt desne chci kojit, ze to je super, kontakt s deckem a tak
nejradej bych ho naucila na oboje, abych kojila a v pripade nervu dala UM, ale vzhledem k rozdilu AC a MM nevim nevim…

popo at je vam taky lip
znaveny pudl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
13.11.09 14:00

Dětskou horečku může srazit různými způsoby.Dětský brufen v sirupu, zábaly ,ale né na celé tělo jen na lýtka ,ale na způsob prisnitze á 5 minut měnit . Dále oloupanými slupkami z brambor bát na chodidlo plosky a na to ponožky toto nemám vyzkoušené . Ostatní ano jsem totiž typ bez teplot a pokud mám teplotu tak stačí 37,5 a mám černo před očima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí