Horečka, osypání, horečka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3359
8.5.16 06:48

horečka, osypání, horečka

Holky, může být u šesté nemoci (tou jsem si skoro jistá -ve čtvrtek jsme byli u Dr - nic na něm neviděl - crp 5), že po osypání je zase horečka? Syn (9. měsíců) má zase od cca 4 hodin horečku kolem 39°C, nechce se kojit ani čaj, když se vzbudí jen pláče, nedá se utišit ani na rukou, usne jen v hacce (tam už 2. měsíce nechce být)…Dostal paralen trochu se napil a vypadá to, že teplota konečně začala klesat…ale jsem z toho nervózní, včera byl bez teplot a osypal se. Volala jsem na pohotovost a tam se se mnou nechtěli bavit, zda to může být k té šesté. Tak jestli mám oblíkat děti a valit přes celé město na pohotovost (jsem sama, chlap je autem na služebce až do středy :zed: ), ale malý vypadá, že ho něco fakt bolí, když je vzhůru fakt jen pláče. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3743
8.5.16 06:53

Pláče, nejde utišit - evidentně má problém, jela bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
8.5.16 07:02

@-Evka- on se skoro hned uklidní v té hačce a usne, asi stejně pojedu, snad mu neublížím kočárkem a MHD…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
8.5.16 08:58

@MarieP pak napiš, jak jste dopadli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
8.5.16 12:48

@-Evka-, ta ti nevím asi bych udělala lépe kdybych seděla doma. Dr. byl starý de.il, prý má malý virózu, to jsem věděla i bez něj… na otázku zda je to normální (průběh teplota, vyrážka, zase teplota), mi odpověděl, že má druhou virózu a co jako, jestli si myslím, že nemůže chytnout i něco jiného..Prý špatně srážím teplotu a dítě v 9. měsících a 8.- mi KG má mít čípky 125 až 150mg…asi ví něco více než ostatní Dr. a výrobci Nurofenu a Paralenu, dále mám dávat diazepam a dithiaden (na ty jsem dostala recept) a na otázku zda teda nejsou nějaké kapky nebo čípky, protože malý nechce ani pití, natož něco na lžičce (jsem neskonale šťastná pokud v polospánku vezme na milost prso)., zněla odpověď že jej mám učit polykat prášky- 9. měsíční miminko (prý se to dělá tak, že mu dám cumlat lentilky…no ma.gor, jak Brno)…Jen se modlím, aby poznal pokud by bylo něco moc špatně…Malý pořád stejně, jen se mu uleví když dostane čípek, to se i npije, ale po cca 40. ti min. zas jen brečí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
8.5.16 13:48

@Baba, @BellinkaX, @Pudloslava - holky moc se omlouvám, že otravuji, ale pokud si dobře pamatuji jste lékařky. Moc bych vás poprosila o radu. byla jsem ve čtvrtek u pediatra a dnes na pohotovosti, tam byl velmi divný lékař…Ve zkratce malý(9. měsíců) má asi šestou nemoc - klasický průběh - teplota-crp 5, krk trochu prosáklý, dýchání čisté, slabá rýma - opadnutí teploty- dítě celkem v pohodě osypaní(v sobotu ráno), v sobotu večer začal být velmi nespokojený a plačtivý - měla jsem pocit, že jej něco bolí - dostal Paralen- v noci se často budil s pláčem - pít nechtěl - vždy uhoupán v hačce, na rukou ječel…cca od 4 hodin horečka, dostal čípek a až začal působit nakojil se a usnul, pak jsme jeli na pohotovost. Syn je stále velmi plačtivý, sem tam se nakojí většinou po čípku - ALE PŘIŠLA JSEM NA TO, ŽE MÁ ČERVENÁ VELMI HORKÁ KOLÍNKA, jinak má nožky chladné (sundala jsem mu punčocháče a dala jen ponožky, ať se nepřehřívá) z lezení to nemá, celé dva dny se nosí nebo je v hačce, nevím jak dlouho to tam má - ale asi od příjezdu z pohotovosti možná to měl již dříve. Může to něco znamenat? Moc díky za případné rady…na pohotovosti to nevyřeším, tam je stále stejná směna :nevim: Na těle má klasickou kopřivkovou vyrážku na nohou jsou to jasně červené fleky cca 8 cm (jakoby spálené)…Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
8.5.16 18:29

Někdy mají i lékaři své dny.
Občas chodím na injekci na pohotovost a v jednom městě jsem natrefila na jednoho lékaře 85let. Poprvé jsem si říkala, jaký čipera, rozumí, atd při mé diagnoze a když jsem tam byla po roce a shodou okolností jsem na něj narazila znovu, tak jsem takový pocit neměla. Neb asi špatně slyšel, léky které jsem mu nadiktovala, tak jeden špatně rozuměl, druhý ani nezaregistroval. Ale zase mi řekl, že mám dobře nastavenou léčbu atd a jak jsem vyšla ven a četla to zprávu, tak jsem jen zírala místo bežného léku z řady antirevmatik jsem prý užila lék na srdce - ale léčba byla nasazena dobře ;).

Jak je nyní malému? Zítra se běžte ukázat k praktickému lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
9.5.16 06:16

@MarieP ja bych navstivila pediatra, pokud vim, deti mohou mit parainfekcni zanety kloubu (ostatne i dospeli)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
9.5.16 06:16

@MarieP ja bych navstivila pediatra, pokud vim, deti mohou mit parainfekcni zanety kloubu (ostatne i dospeli), spise neskodne. ale neni to muj obor. ma to otekle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
9.5.16 08:33

@Pudloslava @-Evka- Holky moc děkuji za rady. Malý je lepší je protivný, ale už neječí bolestí. Vyrážka začíná blednout. V noci se budil tak co hodinu, ale dal se utišit, od rána nemá teplotu. Kolínka jsou už „jen“ růžová a nepálí. Snad je to na dobré cestě. Dokonce teď usnul u prsa :dance:. Pediatrovi jsem volala, říkal, že chodit nemusíme, prý se to u virózy může stát, máme přijít pokud by se zhoršil, nebo se mi něco nezdálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí