Bílý povlak v puse dítěte

2338
6.5.16 18:17

bily povlak v puse ditete

Malemu jsou 2 roky. Vcera mel bily povlak na jazyku. Takove male ostruvky bileho povlaku a dnes to ma i vzadu v krku a na vnitrni strane rtiku. Nevite, co to je? Vikend pred nama, ach jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
6.5.16 18:25

Kvasinky? :think:
Bolí ho to nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
6.5.16 18:39

@Petule030 Nevypada,ze mu to vadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
6.5.16 18:41

Nemůže to být moučnivka? Nevím, jestli to nemají jen kojenci. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
6.5.16 18:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
6.5.16 18:50

Vypada to na tu moucnivku.Co s tim ale ted na vikend? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
6.5.16 19:07
@koala123 píše:
Vypada to na tu moucnivku.Co s tim ale ted na vikend? :(

Holka zlatá, stačí trochu gůglit. :hug: http://www.bizy-bee.com/…cba-prevence

Ta genciálka je trochu kontroverzní, té já bych se bála. Radši bych šla do té diety a tea tree a v pondělí k dr. :think: Nemám ale s moučnivou žádnou praktickou zkušenost!

http://www.eafty.cz/…-lecbe-aftu/

rozhodnutí je na tobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
6.5.16 19:14

@tiffany Já právě nemůžu na net, jsem na mobilu, sotva se mi načte e-mimino. Večer pročtu net, jen mě to vyplašilo, jak se mu to rozlezlo, tak jsem napsala aspoň sem. Kamarádce prý doporučili tu genciánku, tak možná zítra koupím. Nebo zkusím něco raději jiného a v pondělí samozřejmě k doktorovi. Jinak díky za odkaz, když se mi to na mobilu neotevře, večer kouknu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
6.5.16 19:19

Ještě se zeptám, může mít dítě normální režim, když nemá teplotu, ani není plačtivé, neodmítá jídlo? Jestli může ven nebo chvilkově na sluníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
6.5.16 19:29

Nám pomohl Neocide gel, můžete ho i potom využít na různé afty nebo bolavé dásně. Ven může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
6.5.16 19:30

Holky, moc vám díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
6.5.16 19:51
@koala123 píše:
@tiffany Já právě nemůžu na net, jsem na mobilu, sotva se mi načte e-mimino. Večer pročtu net, jen mě to vyplašilo, jak se mu to rozlezlo, tak jsem napsala aspoň sem. Kamarádce prý doporučili tu genciánku, tak možná zítra koupím. Nebo zkusím něco raději jiného a v pondělí samozřejmě k doktorovi. Jinak díky za odkaz, když se mi to na mobilu neotevře, večer kouknu :kytka:

Aha, tak to mě nenapadlo. Já mám starý telefon, tak tam na net ani nechodím. Zkus hlavně tu dietu, protože ty potvory kvasinky se vyloženě živí cukrem. Nešla bych vyloženě na nějakou opalovačku a na fyzicky náročný výlet, ale takový lážo plážo plácání bych klidně dala, ale jen na chvíli, ne celý den, protože ono děti stejně moc v klidu venku neudržíš. Tedy to moje, tak máš třeba kliďase. Ještě mě napadlo, že by mohl být dobrý propolis, pokud není dítko alergické na včelí produkty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
6.5.16 19:54

Moučnivka (kandidóza)

Jedná se o infekci kvasinkou Candida albicans, která tvoří bílé skvrny na sliznici dutiny ústní. Ty se dají poměrně snadno setřít, jenže pod nimi se nachází zarudlá a zanícená sliznice. Pacienti si při tomto postižení stěžují především na bolest v ústech, pálení a bolestivé polykání. U některých forem tohoto onemocnění ani nemusí být bílé skvrny patrné a u pacientů nacházíme pouze zarudlou a křehkou sliznici v dutině ústní a intenzivní pocity pálení. Candida se běžně vyskytuje na sliznici dutiny ústní, ve střevě, na kůži i dalších místech těla, ale klinické potíže začne dělat až při narušení přirozené obranyschopnosti těla. Často se s tímto onemocněním setkáváme po léčbě antibiotiky, ale mohou je vyvolat i kortikoidy či některá antidepresiva. Další skupinou pacientů, kteří takto mohou onemocnět, jsou pacienti s narušenou obranyschopností, například diabetici, pacienti po onkologické léčbě, pacienti se sníženou tvorbou slin či pacienti se zubní náhradou.

Léčba kvasinkové infekce by měla být komplexní.
Jak dostat kvasinky pod kontrolu

Vynechte rafinovaný cukr ve všech podobách a alkohol – obojí představuje pro kvasinky ideální živnou půdu.
Do stravy zařaďte kvůli obsahu vitamínů skupiny B celozrnné potraviny, česnek, protože má přirozené protikvasinkové působení a dále z koření šalvěj, skořici, oregano a hřebíček, ty obsahují silice, které také potlačují růst kvasinek.
Užívejte na posílení imunity vitamín C a propolis.
Zařaďte do jídelníčku také probiotika (zakysané mléčné výrobky, probiotika v tabletách).
Sliznice můžete místně ošetřit například tea tree olejem.

http://www.ulekare.cz/…opatii-18422

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
6.5.16 20:31

Nám na moučnivku doporučila doktorka čistě přírodní citronovou šťávu - pokapat vatovou tyčinku a několikrát denně vytírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
6.5.16 20:35

@bubenicka Taky už mě to napadlo, že kvasinky nemají rády kyselé. Četla jsem ale, že může dítě pálit. Malému to ale nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí