Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U dcery taky toto dr. „slyšela“ a okamžite jsme dostaly žádanku a šly jsme.
Kardiolog udělal EKG a pak sono srdce. Vždy to bylo s pláčem, ale dr. jsou na to zvyklí. Takže bych chtěla žádanku.
Nám se stalo to same a taky jsme dostali žadanku. Nastesti se to obešlo bez pláče… Chtela bych pro svuj klid co nejdriv vysetreni na kardio
Selest může být jen růstova, nicméně bych chtela vyšetření na kardiologii. A 18 mesicni se za uplatu ci s trochou „nasili“ ci blbinek vysetrit da.
Klukovi teda zjistili šelest už v porodnici, ale hnali nás na kardio hned. Nějak nechápu na co chce čekat?
jako jestli to do srpna zmizí?
asi bych se taky hlásila o žádanku na dřív. Držím palec ať to nic není ![]()
Nam dr prisla na selest v roce a pzl a u druheho v roce. Okamzite zadanka na kardio.Plac byl jen pri EKG a jinak ne.Da se to zvladnout a jsou na to zvykly.Ted dochazime kazde 2roky, hlidaji si nas i presto, ze nemame zadna omezeni.
Chtela bych okamzite žádanku.
@Svistice Přesně to mi doktorka řekla, že to má spousta dětiček a že u drtivé většiny je to jen růstová vada a že se to samo vytratí, ale tak pochopitelně jsem z toho nervózní. Díky za názory, skočím si pro žádanku..
Taky nám zjistili šelest už v porodnici a chodíme na kardiologii od narození. Některé děti tam pláčou, některé ne, ale natočení ekg a provedení ultrazvuku není nic nepříjemného, takže by to malá mohla v klidu zvládnout. Určitě trvejte na žádance, ať se něco nezanedbá.
Editace.. příspěvěk do špatného tématu
Příspěvek upraven 04.05.16 v 21:10
Tak mně zjistily problém se srdcem při UZ v 20tt, z porodnice dceru propustili a do zprávy nic neuvedli, já jsem o tom říkala pediatričce a ta nás poslala na kardio… (byla jsem kvůli tomu UZ na odběru plodovky) na kardiu mi bylo řečeno, že má dcera dírku v srdci… ve dvou letech byl nález už nepatrný a máme jít až příští rok v květnu samo se to zavírá.
@Anonymní píše:
@Svistice Přesně to mi doktorka řekla, že to má spousta dětiček a že u drtivé většiny je to jen růstová vada a že se to samo vytratí, ale tak pochopitelně jsem z toho nervózní. Díky za názory, skočím si pro žádanku..
Jenze ona s prominutím houno pozná, jestli je to jen růstové nebo ne.
Synovi zjistili šelest už v porodnici, dostali jsme žádanku na kardio cca za měsíc, dělali mu EKG (to bylo rychlé) i sono, u toho sice brečel, ale kardiolog je zvyklý a stačil i i vše vysvětlovat..pak byla kontrola v půl roce a teď půjdeme po roce. Šelest už neměl v tom půl roce, ale pro jistotu ještě máme přijít (byl nedonošený). Žádná omezení ani riziko kvůli tomu šelestu nebylo, jen kontrola, neměl vše ještě dovyvinuto.
Na tvém místě bych byla klidnější, kdyby ji kardiolog viděl a někdo řekl původ toho šelestu.
@Svistice No právě, že pozná úplný ho*no. Jenže v té chvíli, kdy to na mě vyvalila, jsem nebyla schopná pohotově zareagovat a rovnou jí říct o žádanku.. Každopádně teď jsem rozhodnutá, snad to nic nebude…
Jen doplním, že je to asi kus od kusu. Naposledy jsem byla s klukem před měsícem, takže v tom roce a půl a vydržel v klidu celou dobu a to trvalo sono cca 15min. Pojistila jsem to dudlíkem a tiše mu zpívala a říkala říkanky
chudák doktor
řval až u ekg, ale i to nakonec prošlo.
U nás se objevil šelest ve 3 měsících. Doktorka malého ihned poslala na kardio, i když sama dodávala, že to nejspíš bude růstové a bude se to jen pozorovat. Za 3 měsíce šel malý na operaci, protože to nebylo růstové, ale zůžená aorta. Osobně bych si vyžádala kardio hned a pokud to bude jen nějaká malá dírka, která se bude jen pozorovat jediné dobře. V 18 měsících uvidíš jak se nechá vyšetřit, se synem jsme v té době strašně bojovali, boj byl ještě ve 2 letech, ve 3 letech ukecávání, klid až teď ve 4. Dcera nyní 2 roky si lehla a nechala se vyšetřil líp než kdy syn zvládl. Je to dítě od dítěte.
Dobrý den, prosím o zachování anonymity, neb mám podezření, že jsem tu šmírovaná tchyní. Včera jsem byla s dcerou na preventivní prohlídce v 18m. a doktorka u ní při poslechu objevila šelest na srdci. Řekla mi však, což mě zarazilo, že to nebudeme řešit a při příští kontrole, která je až v srpnu, si malou znovu poslechne a pak nás případně objedná na kardiologii. Načež ještě dodala, že se malá stejně nenechá vyšetřit, takže to kardiologické vyšetření nechá až kolem 3. roku. Chci se zeptat, zda je tento postup normální, nebo si mám vyžádat to vyšetření dříve? A setkala jste se některá s tímto u svých, takto malých, dětí?