Podezření na rotaviry - akutní

Lizzi
7.5.16 16:21

podezření na rotaviry - akutní

Maminky, prosím, poraďte. Syn 3,5r jedl naposledy včera večeři, snědl jen čtvrt rohlíku, nezvykle rychle pak usnul, ráno se probudil, snídani si kousl a šel blinkat. Takhle dneska celý den, nic v sobě neudrží. Celý den polehával, ale komunikoval, chvíli si kreslil, koukal na pohádky. Teďka už skoro dvě hodiny spí. Na pohotovosti mi nechtějí dát žádné informace po telefonu, uprostřed věty mi sestra položila telefon. Já se ale jen potřebuju zeptat, jakdlouho je pro takové dítě nebezpečné být bez jídla a částečně i pití? CHtěla jsem ho vzbudit a dát mu černý čaj s probiotika Hylak forte, ale přišlo mi, že spí docela pokojně, tak jsem ho ještě nechala spinkat. Opravdu teďka nevím, co dělat. Neblinkal obloukem, přišlo mi, že čaj v sobě docela udrží, jen piškoty nebo rohlíky prostě šly ven, ale nikdy nic víc, jen to natrávené pečivo.
Děkuji všem za reakce. Pokud se to do večera nezlepší, tak jedeme.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20777
7.5.16 16:27

@Lizzi Nepanikar. Hlavne je potreba ho pozvolna zavodnit. Uvar silny cerny caj, hodne oslad a trosku osol a vychlad v lednici a pak ho to nechavej pit po douscich. Nebudila bych ho. U takhle velkych deti uz ty rotaviry nebyvaji tak riskantni jako u miminek. Ale jak rikam - hlavne zavodnit. Pokud nechce jist, jidlo do nej necpi. priprav si piskoty, rohliky a pockej, az bude mit chut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13764
7.5.16 16:29

Nech ho v klidu spat, pak mu muzes zacit davat po 5 min po lzickach cerny caj nebo treba colu (ta je dobra na zaludek). Dulezity je prisun tekutin, jidlo mit nemusi. Pokud udrzi caj treba hodinu, muze se napit vic, treba jeden lok.
Jinak mi to teda nejak extra zavazne neprijde, nikam bych nejezdila. Jen pokud by jevil znamky dehydrace a neprestaval zvracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.5.16 16:29

Jen jsem chtela napsat, ze ta sul vaze v tele vodu, tak proto osol, preklep to nebyl. Je to jakasi „nahrada“ Kuliska, ktery je k zavodnovani pri podobnych problemech urcen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
7.5.16 16:33

@Amys @AnastazieB moc děkuju za reakce. v poledne mě uklidnilo, že sám přišel, že má hlad, dala jsem mu pět piškotů, ale posléze je vyblinkal, tak jsem pak z toho byla zase zděšená. Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem mu dala Smectu, ale tu taky vyblinkal.

• Citovat
  • Upravit
24798
7.5.16 16:34

Taky bych doporučila ledovou vybublinkovanou colu. I slaboučký mátový čaj. Čůrá? Hlídala bych barvu a množství moči - jasně bude tmavší než obvykle, ale kdyby se mi to zdálo už moc a pořád by blindil i tekutiny, tak teprve potom bych řešila nějakého lékaře.
Myslím, že jestli aspoň trochu zvládne pít, min. do zítřka bych počkala, co z toho bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
7.5.16 16:36

Taky mi to prozatim neprijde tak zavazne, abys musela jezdit na pohotovost. Jestli neji, vubec nevadi a to piti fakt jen po lzickach - muj syn kolikrat tohle prodelal, zvracel cely den az do pulnoci a pak uz dobre. Jela bych jedine ze by i druhy den mel stejny prubeh.

S cukrem a soli do caje souhlasim. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
7.5.16 16:42

@Lizzi
Mám stejné zážitky asi 3 měsíce staré, u dcery, stejný věk. Nikam nejezděte, taky jsem se děsila, ale vypadá to většinou hůře, než to je. Nedávej žádné jídlo, zbytečně dráždíš žaludek, začni studenou vodou po lžičkách na střídačku se studenou coca colou (opravdu jen pár lžiček). Když budeš vidět, že tekutiny udrží, tak pomalinku se může i napít. Pak bych dala kousek suchého rohlíku - staršího, nebo uvař do měkká rýži a udělej společně s tou vodou z ní takovou kašičku - trochu osol. Jestli bude mít hlad, tak to zblajzne. :) Pak můžeš přidat vařenou mrkev, suchý brambor a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
7.5.16 16:46

Souhlas viz vyse. Mimochodem - doporucovane piskoty jsou spatne - cukr v nich dela v zaludku akorat paseku. Lepsi rohlik. Ale nejlepsi jsou pry slane tycinky. Nedrazdi zaludek, sul v nich zadrzi vodu a jeste je po nich zizen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
7.5.16 16:52
@Lizzi píše:
Maminky, prosím, poraďte. Syn 3,5r jedl naposledy včera večeři, snědl jen čtvrt rohlíku, nezvykle rychle pak usnul, ráno se probudil, snídani si kousl a šel blinkat. Takhle dneska celý den, nic v sobě neudrží. Celý den polehával, ale komunikoval, chvíli si kreslil, koukal na pohádky. Teďka už skoro dvě hodiny spí. Na pohotovosti mi nechtějí dát žádné informace po telefonu, uprostřed věty mi sestra položila telefon. Já se ale jen potřebuju zeptat, jakdlouho je pro takové dítě nebezpečné být bez jídla a částečně i pití? CHtěla jsem ho vzbudit a dát mu černý čaj s probiotika Hylak forte, ale přišlo mi, že spí docela pokojně, tak jsem ho ještě nechala spinkat. Opravdu teďka nevím, co dělat. Neblinkal obloukem, přišlo mi, že čaj v sobě docela udrží, jen piškoty nebo rohlíky prostě šly ven, ale nikdy nic víc, jen to natrávené pečivo.
Děkuji všem za reakce. Pokud se to do večera nezlepší, tak jedeme.

Byla bych narpsto v klidu, pokud neblije tekutiny!!!My teďka měli tento hnus kompletně všichni i s prarodičema, trvalo to 24h.Bez jídla ti vydrží i několik dní, naše malá u každé virozy nejí tak 3=6 dní nic, jen pije.je to v pohodě. a blinkaní obloukem se řeší jen u miminek.Nech ho spat, max mu dej nějaké probiotika(klidně ten Hylak) a zustaň klidná. :kytka: hlavně, že pije, víc bych zatím neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.5.16 16:53

Mne vzdy osvedcilo davat to, na co ma dite chut i za cenu, ze to pak vyblinka. Jen jsem koukala na to, aby se to pripadne blinkalo dobre a neposkrabalo to krk (takze mrkev fakt ne :lol: ). Ted tyhle strevni chripky radi snad vsude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
7.5.16 17:03

Děkuji všem. Zatím spinká. Doufám, že až se probudí bude lépe.

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
7.5.16 18:41

Tak se probudil, vyprahlej a hladovej. Snažila jsem se mu to dávat pomaličku, ale vypil půl hrníčku černého čaje s glukopurem, solí a Hylakem a teď dojedl i rohlík. A šel si vybarvovat omalovánky. U jídla ležel, byl vysílenej, ale teď vypadá dobře.
Do úvodního příspěvku jsem zapomněla v té rotavirové panice napsat, že už týden má silnou rýmu. Bez teplot, čirou, ale hodně silnou. Ráno vlastně blinkal jen ty hleny, ale pak jak začal v průběhu dne blinkat i to jídlo, tak jsem pojala podezření na ty rotaviry a už jsem nemyslela na to, že všechno vlastně mohlo pocházet od podrážděného žaludku od těch hlenů. Holt moje horká zamlžená hlava :oops:
Moc všem děkuju za příspěvky, rady a hlavně za uklidnění :hug:

• Citovat
  • Upravit
24798
7.5.16 19:20

@Lizzi Ale každé blitíčko přece nejsou rotaviry :nevim:
Průjem měl?
Snad už to bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
7.5.16 19:34

@Pipet no právě že pak se k tomu přidala i řídká stolice a jak pak během dne už jen blinkal, tak jsem z toho byla celá pryč..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA