Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Před měsícem jsme byli na dovolené a malý (16. měs) také dostal druhý den horečku. Né tak vysokou jako u Vás, měl kolem 38,5. Byli jsme na pohotovosti, vzali moč a nic nenašli. Odcházeli jsme s tím, že má zřejmě virózu. Rýmu ani kašel neměl. Trvalo to 3 dny a zbytek dovolené teda fakt nic moc. Z usměvavého klučinu byl ufňukánek, který se chtěl jen chovat, nic ho nebavilo, chvilku si nevydržel hrát sám. Po příjezdu domů, naprosto v pohodě. Podotýkám, že to není žádný maminčin mazánek, běžně spává sám u babiček, často chodíme na návštěvy ke známým apod. Neporadila jsem, jen že máme podobnou zkušenost.
Já bych tomu věřila. My jsme jako děti (i hodně malé) jezdili na prázdniny k babičce na druhý konec republiky a prý dost často jsme se vraceli s angínou - pediatrička prý vždycky jen prohlásila - ááá, děti byly zase u babičky (změna prostředí).
Prosím, nemáte někdo podobnou zkušenost. S malou jsme se včera vrátily předčasně z dovolené, protože dostala horečky čtyřicítky bez jakýchkoliv dalších příznaků. Na dovolené jsme byly 4 dny,moc se jí tam líbilo- horečky začaly pátý den v noci a když jí to celý následující den nepřestalo,tak jsme jely večer domů-doma ještě celou noc kolem 40 st.,ráno k doktorce- ta na ní nic nenašla- ale přes den byla teplota už jen zvýšená a dnes už je bez teplot.
Naprosto stejná situace byla vloni při dovolené. Čtvrtý den horečky- pátý den odjezd domů- do 2 dnů bez teplot.
Jinak malá moc „marodér“ není, v roce měla šestou nemoc a ve 2 letech brala ATB na boreliozu po kousnutí nakaženým hmyzem.Jinak nemocná nebyla,snad jednou rýma.
Moje máma říká, že to může být reakce na změnu prostředí- já jsem o tom nikdy neslyšela, že něco takového existuje. Ale pokud ne, co by to mohlo být ???