Horečka u 4leté dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1808
20.10.12 16:22

Horečka u 4 leté dcery

Ahoj maminky, chci se zeptat malá má od včera horečky 38 a před chvíli jsem jí naměřila 38,8 ale teď spinká tak jí nechci budit mám jí dat paralen hned jak vzbudí nebo počkat až na večer? A můžu střídat paralen tabletky s nurofen sirupem kdyby náhodou teploty neklesaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
20.10.12 16:27

Samozřejmě. Nebud´ji, počkej, až se vzbudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
20.10.12 16:33
@berry4 píše:
Samozřejmě. Nebud´ji, počkej, až se vzbudí.

Jasně budit jí nebudu máme kašel, ucpaný nos a k tomu zánět spojivek :roll: ve čtvrtek jsme byli u dr dostala ATB kapky do očí 5× denně, poslech byl čistý no a včera začala teplotovat :roll: tak jsem zvědavá co zítra a v pondělí zase když tak k dr…chjoooo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
20.10.12 16:45

horečka

Mam 3,5letou dcerku a pokud ma horečku a spi zavadim čipek, určitě bych jí nenechala spat s tak vysokou horečkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
20.10.12 17:39

Taky dáváme čípek, navíc nám spolehlivě a rychle zabírá a v noci ho to neruší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
20.10.12 18:14

Ja bych neda nic, protoze horecka je imunitni reakce a paralen ji akorat potlaci, chorobu neresi. Do cca 39.5 az 40 C nesrazim, telo dostane sanci chorobu znicit. Obvykle jsou druhy den ok. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13711
20.10.12 18:16

Já zas teplotu vůbec nesrážím, nechávám tělo bojovat, pokud je syn vpořádku - tj. polehává, hraje si, nepláče, spí, jí, pije. Nurofen dávám jen když mám pocit, že ho něco bolí. A teplota 38.8 mi teda jako vysoká horečka nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
20.10.12 18:33

Tak jak se vzbudila měla 39,4 tak jsem dala paralen tabletky pro děti a klesla na 37,9.Tak snad už nevystoupá :roll: :roll: já taky nerada snižuju ale mám strach aby nevylezla přes 40 :roll: tak jsem radši snížila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
20.10.12 18:38

Sory ale nechat děcko s 39,4 tak to je teda síla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
20.10.12 18:52

Já bych vzbudila. Dcera když už má horečku, tak už pořádnou. Takže horečka je u nás strašák. Vzbudila bych, dala léky a obklad alespoň na čelíčko. ( jeden doktor mi řekl, že obklady se dělají na lýtka, další doktorka že se dělají na trup, a další, že se dělají na celé ruce a nohy ) Jinak léky jsem střídala. Myslím po 3 hodinách. Nurofen a paralen myslím. Už u nás byl dlouho klid, tak si to moc nepamatuji. Ale když jí nejde srazit, tak vždy zavolám do nemocnice na dětské aby poradili kolik a jak často s lékama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
20.10.12 19:01
@batole píše:
Sory ale nechat děcko s 39,4 tak to je teda síla

Hele ona když usla měla 38,8 tak jí přece nebudu budit však dostala paralen jak se vzbudila a už má 36,9,tak nevím o co jde tělo přece bojuje a srážet horečku rychlým tempem opravdu není vhodné-citace naší pediatričky, ale co matka to názor :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
21.10.12 02:25

@batole a co ji horecka 39,4 C udela? Ano, vycerpa ji, ale predevsim vycerpa bacily/viry, proto telo tu horecku vyprodukuje. Je to imunitni reakce a paralen akorat tu imunitni reakci znici, takze choroba trva dele, rekonvalescence rovnez. Ale chapu, na to clovek musi prijit sam a vyzkouset, jake je projit chorobou s pseudo lecbou paracetamolem/ibuprofenem a jake je nechat telo fungovat tak, jak ma. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
21.10.12 13:56

Tak ode dneška rána bez teplot :palec: včera po paralenu klesla a zatím nevystoupala, ale nechci to zakřiknout.....asi tím že jsem 2 dny horečku nesnižovala, tak tělo zabojovalo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13711
22.10.12 00:09

@batole a když to dítě u toho klidně spí? Tak co se mu asi stane? Horečka je imunitní odpověď organismu, ničí viry a bakterie, když budu dítě zbytečně rvát paralenem a ibuprofenem po třech hodinách, tak mu akorát tu imunitu pomalu úplně zničím.

Samozřejmě, že když dítě pláče, nemůže spát, je neklidné a evidentně mu není dobře, tak ten čípek dám… ale jinak ne. Když v klidu leží, nebo si hraje, spinká, tak proč bych srážela??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí