Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, chci se zeptat malá má od včera horečky 38 a před chvíli jsem jí naměřila 38,8 ale teď spinká tak jí nechci budit mám jí dat paralen hned jak vzbudí nebo počkat až na večer? A můžu střídat paralen tabletky s nurofen sirupem kdyby náhodou teploty neklesaly?
@berry4 píše:
Samozřejmě. Nebud´ji, počkej, až se vzbudí.
Jasně budit jí nebudu máme kašel, ucpaný nos a k tomu zánět spojivek
ve čtvrtek jsme byli u dr dostala ATB kapky do očí 5× denně, poslech byl čistý no a včera začala teplotovat
tak jsem zvědavá co zítra a v pondělí zase když tak k dr…chjoooo
Mam 3,5letou dcerku a pokud ma horečku a spi zavadim čipek, určitě bych jí nenechala spat s tak vysokou horečkou
Taky dáváme čípek, navíc nám spolehlivě a rychle zabírá a v noci ho to neruší ![]()
Ja bych neda nic, protoze horecka je imunitni reakce a paralen ji akorat potlaci, chorobu neresi. Do cca 39.5 az 40 C nesrazim, telo dostane sanci chorobu znicit. Obvykle jsou druhy den ok. L.
Já zas teplotu vůbec nesrážím, nechávám tělo bojovat, pokud je syn vpořádku - tj. polehává, hraje si, nepláče, spí, jí, pije. Nurofen dávám jen když mám pocit, že ho něco bolí. A teplota 38.8 mi teda jako vysoká horečka nepřijde.
Tak jak se vzbudila měla 39,4 tak jsem dala paralen tabletky pro děti a klesla na 37,9.Tak snad už nevystoupá
já taky nerada snižuju ale mám strach aby nevylezla přes 40
tak jsem radši snížila
Já bych vzbudila. Dcera když už má horečku, tak už pořádnou. Takže horečka je u nás strašák. Vzbudila bych, dala léky a obklad alespoň na čelíčko. ( jeden doktor mi řekl, že obklady se dělají na lýtka, další doktorka že se dělají na trup, a další, že se dělají na celé ruce a nohy ) Jinak léky jsem střídala. Myslím po 3 hodinách. Nurofen a paralen myslím. Už u nás byl dlouho klid, tak si to moc nepamatuji. Ale když jí nejde srazit, tak vždy zavolám do nemocnice na dětské aby poradili kolik a jak často s lékama.
@batole píše:
Sory ale nechat děcko s 39,4 tak to je teda síla
Hele ona když usla měla 38,8 tak jí přece nebudu budit však dostala paralen jak se vzbudila a už má 36,9,tak nevím o co jde tělo přece bojuje a srážet horečku rychlým tempem opravdu není vhodné-citace naší pediatričky, ale co matka to názor ![]()
@batole a co ji horecka 39,4 C udela? Ano, vycerpa ji, ale predevsim vycerpa bacily/viry, proto telo tu horecku vyprodukuje. Je to imunitni reakce a paralen akorat tu imunitni reakci znici, takze choroba trva dele, rekonvalescence rovnez. Ale chapu, na to clovek musi prijit sam a vyzkouset, jake je projit chorobou s pseudo lecbou paracetamolem/ibuprofenem a jake je nechat telo fungovat tak, jak ma. L.
Tak ode dneška rána bez teplot
včera po paralenu klesla a zatím nevystoupala, ale nechci to zakřiknout.....asi tím že jsem 2 dny horečku nesnižovala, tak tělo zabojovalo ![]()
@batole a když to dítě u toho klidně spí? Tak co se mu asi stane? Horečka je imunitní odpověď organismu, ničí viry a bakterie, když budu dítě zbytečně rvát paralenem a ibuprofenem po třech hodinách, tak mu akorát tu imunitu pomalu úplně zničím.
Samozřejmě, že když dítě pláče, nemůže spát, je neklidné a evidentně mu není dobře, tak ten čípek dám… ale jinak ne. Když v klidu leží, nebo si hraje, spinká, tak proč bych srážela??