Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, ráda bych se zeptala. Malý má od ledna, to jsem si toho všimla zvětšené uzliny na krku. +- každý měsíc má rýmu a uzlinka při každé rýmě virozce pomalu roste. čím větší rýma tím víc naroste a mezi rýmami se nestačí stáhnout. Jen jednou, když jsme měli pauzu 2 měsíce bez rýmy, tak mi přišlo, že se lehce zmenšila. Teď už je veliká jako třešeň. Několikrát jsem jí Dr. ukazovala (naposledy tedy před třemi měsíci) a vždy řekla, že je to z viróz, ale já mám strach, máte někdo podobnou zkušenost? mám se bát a nebo být v klidu?
Jestli se nepletu (pokud ano, omlouvám se), tak je to v posledních týdnech asi tvá 3.diskuse na úplně stejné téma. Jako já už nevím, co chceš slyšet. Že je to běžné ti jako zřejmě odpověď nestačí. Jestli nevěříš lékařce, tak jí vyměň. Můžeš tahat kluka po vyšetřeních v nemocnici…by mě zajímalo jaká odpověď by tě uspokojila? ![]()
Omlouvám se, asi jsem magor, ale všichni tu píšou, že se jim uzliny zase po čase zmenšili. Hledám někoho, kdo má stejný problém, komu se uzliny nezmenšují, ale na opak a je to v pořádku… Malého nechci po vyšetřeních tahat, nechci ho zatěžovat, ale klidná prostě nejsem. Omlouvám se, že tě mýma diskuzema obtěžuju…
Tak stačilo položit dotaz už do tvé starší diskuse…dcera má na krku taky velké bouler, ne jednu ale hned několik, objevila jsem je před rokem a jsou tam pořád a nezmenšují se, být tebou bych byla v klidu. Možná bych si vyžádala UZ, prostě abys věděla, že je opravdu vše ok.
Jsem přecitlivělá, já vím… CHtěla bych být taková ta klidná vyrovnaná maminka (co já bych za to dala
), ale nějak mi to nejde… Ještě jednou se omlouvám.. A děkuju za odpověď
Ahoj hanisv, zmenšila se uzlinka? náš malý ji má na krčku taky, ty alespoň víš, že to má ze stále vracející se rýmy, naše mimi ani nachlazený nebývá, doktorka řekla, že to je z prasklé kůže za ouškem - nějaká malá infekce.. taky jsem z toho nervozní jako blázen..tak tě chápu
Nene naopak. Teď nám probíhá další rýma, tak další nárůst. Je mi z tohou úzko… Z té prasklé kůžičky to klidně může být… Až se zahojí, uzlinka se srovná, neboj…
JInak děkuju za pochopení… Už aby jsme si ve školce vybudovali imunitu, přestali jsme marůdkovat a snad nám dá uzlina klid.. A já konečně začnu být v klidu… Dovoluju si říct, že už si to zasloužím
Vám držím palečky ale určitě to bude ok…Jsem si jistá ![]()