Nechce kapat do očí :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1808
18.10.12 18:02

Nechce kapat do očí:-(

Ahoj maminky, dcera 4 roky má zánět spojivek vytéká ji hnis z koutku tak jsme byli u dr a vyfasovali jsme ATB kapičky máme kapat 5× denně ale je to síla…brání se zuby nehty ani taťka jí neudrží 8o jsem z toho zoufalá nemáte nějakou radu jak nakapat do očí? Myslíte že stačí kdybych jí to s těma kapkama jen vytírala? Mám strach aby se jí to nezhoršilo když jí to tam pořádně nekápne ona má sílu jak slon :roll: Co mám dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31268
18.10.12 18:07

Otírat podle mě jen nestačí, musí se tam dostat celá kapka, otíráním se většina vsákne do vaty nebo čím to nanášíš…
asi nepomůže nic jiného než násilí :nevim:
můj přítel to má i ve třiceti, kapky do očí jsou peklo a i když ho oko bolí jak blázen, má tam třeba šponu nebo pilinu, tak prostě ne a ne a záchvat, musím na něj zakleknout, ruce pod kolena a kapat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
18.10.12 18:09

A trochu líp se ty kapky snáší, kdy jí řekneš ať kouká úplně na druhou stranu, než kam jí přikládáš to kapátko, třeba kapeš k levému koutu dole a ať kouká nahoru napravo (až jí skoro jakoby zmizí duhovka za víčko)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
18.10.12 18:13
@Mar__tanka1983 píše:
A trochu líp se ty kapky snáší, kdy jí řekneš ať kouká úplně na druhou stranu, než kam jí přikládáš to kapátko, třeba kapeš k levému koutu dole a ať kouká nahoru napravo (až jí skoro jakoby zmizí duhovka za víčko)

No tak to budeme kapat asi půl roku s takovou-ona je fakt hysterka :roll: Já se zblázním :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
18.10.12 18:30

Radu nemám, ale jako bych četla o svém manželovi :mrgreen: a postupuji stejně jako Martanka, muž lehne na zem, já sednu na něj, přikleknu na ruce, roztáhnu víčko velkou silou a rychle kápnu :roll: To stejný je šplíchání spreje nebo kapek do nosu při rýmě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
18.10.12 18:34

U nás je to tak, že syn si kape do očička sám :D teda pomáhá mi, řeknu mu, že jdeme kapat buď do nosu anebo právě do oka a ať mi pomůže, takže lahvičku drží sám a já pak jen zmáčknu, aspoň u nás to funguje :) a výsledek je, že si nakapal sám a chlubí se, jak už je veliký :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
18.10.12 18:37

Taky jsme teď měli zánět spojivek dostali jsme taky kapky a na noc ještě mastičku nanášet naštěstí náš malej 4 roky si nechal kapat i nanášet ale kdyby ne tak bych mu to kapala násilím měl dokonce i ve 2 letech a to si nenechal kapat ani sahat a tak jsem musela násilím. přeju pevné nervy ale vatičkou vytírat to nevyléčíš taky nám tek hnis a měli jsme to cca tejden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
18.10.12 18:45

Když jsem dceři kapala, tak zpočátku fungovalo jen zakleknout - hlavu držet mezi koleny, ruce měla vlastně pod mými stehny, takže se nemohla bránit… postupně si za ten týden zvykla a držet jsem ji nemusela, ale zpočátku to fakt šlo jen násilím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
18.10.12 18:45
@brouček123 píše:
Taky jsme teď měli zánět spojivek dostali jsme taky kapky a na noc ještě mastičku nanášet naštěstí náš malej 4 roky si nechal kapat i nanášet ale kdyby ne tak bych mu to kapala násilím měl dokonce i ve 2 letech a to si nenechal kapat ani sahat a tak jsem musela násilím. přeju pevné nervy ale vatičkou vytírat to nevyléčíš taky nám tek hnis a měli jsme to cca tejden.

No jo ale ona má takovou velikou sílu že jí násilím ani ty oči neotevřu :,( chce se mi brečet moc, moc :,( proč mě to dítě tak trápí? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
18.10.12 18:47

Poradím.

Dítě si lehne a zavře oči. Ty mu kápneš velkou kapku přímo na vnitřní koutek oka a vybídneš dítě, aby si v klidu oko otevřelo a rozmrkalo.

Kapání přímo doprostřed oka je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
18.10.12 18:48
@verunka84 píše:
No jo ale ona má takovou velikou sílu že jí násilím ani ty oči neotevřu :,( chce se mi brečet moc, moc :,( proč mě to dítě tak trápí? :,(

Řekni dcerce, že už víš jak na to bude vděčná. Udělej jak jsem poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
18.10.12 18:49

@verunka84 asi potřebuješ chytnout ten správný grif, ono je potřeba „vrazit“ prsty dost hluboko, abys zvládla rozevřít křečovitě sevřené oči, zezačátku mi to taky nešlo, ale pak jsem se přestala tak bát jí tam sáhnout a už to pak šlo… pokud se dcera fakt hodně brání, tak ať jí ještě manžel zalehne nohy a zbytek těla, ať se ti nemrská…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
18.10.12 18:51
@chaarleene píše:
@verunka84 asi potřebuješ chytnout ten správný grif, ono je potřeba „vrazit“ prsty dost hluboko, abys zvládla rozevřít křečovitě sevřené oči, zezačátku mi to taky nešlo, ale pak jsem se přestala tak bát jí tam sáhnout a už to pak šlo… pokud se dcera fakt hodně brání, tak ať jí ještě manžel zalehne nohy a zbytek těla, ať se ti nemrská…

UUUffff to myslíš vážně? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
18.10.12 19:00
@dada12 píše:
Poradím.

Dítě si lehne a zavře oči. Ty mu kápneš velkou kapku přímo na vnitřní koutek oka a vybídneš dítě, aby si v klidu oko otevřelo a rozmrkalo.

Kapání přímo doprostřed oka je nesmysl.

Dík za radu zítra to zkusím…mám strach aby nedostala otravu krve když to pořádně nevyléčí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
18.10.12 19:07

Jojo syn má taky sílu když jsme byli na ušním a strkalimu kameru do nosu tak jsem taky měla co dělat abych ho udržela ale to zvládneš neboj ale pokud to nepujde po dobrém tak budeš muset použít trošku síly to se nedá nic dělat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí