Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobré odpoledne všem, 6ti měsíční miminko se mi právě probudilo s horečkou, 38,1 po odečtu. Delší dobu bojujeme s virózou celá rodina, starší kluk a manžel od pondělí na atb s angínou. Já s malou dlouho kašel, už to vypadalo dobře, ale v noci zase kašel - mokrý. už týden dostává prospan. Nos ucpaný nemá, minulý pátek poslech čistý, až dnes teplota a pořád kašel. Teď si hraje, ale fit není. Pije (kojím) normálně. Teď prosím o radu. čípek je jasný, ale pohotovost nebo počkat do zítra? Díky!
Pokud by teplota po čípku klesla, dál se nezvyšovala a dcera se jevila normálně. Počkala bych co bude dál. Pokud by ale byla víc plačtivá nebo cokoliv jela by. Mohla klidně chytit angínu, nechá si podívat se do krku?
@Elen8 To jsem nezkoušela, řikám si, že když pije normálně a nezlobí se u toho, že ji to nebolí… Teď zase usnula, čípek snad zabere a uvidim… ![]()
@LLLL uvidíš jak to půjde dál, ono kolikrát jim teplota vyletí nahoru, třeba si spánkem odpočine a bude líp ![]()
Zítra bych zašla k dr, na pohotovost zatím ne. angínu je málo pravděpodobný, že má, angína u kojence, kor půlročního, by byla dost rarita, děti do roka ji mívají hodně vzácně, a od roka do 3 let taky málokdy. držím palce, ať je brzo v pohodě.
No tak manzel rozhodl, at vyrazime a mandle ma potazene, atb nasazeny, udelali vyter… takze muzu vylecit deti, manzela a pak odpadnout sama…
@slavuska1 proc by ji nemohla mit miminka? To nerypu, zajima me to… ![]()
No mládežník válčí s angínama od loňského července, od té doby má asi devátá atb. Co se narodila malá, jede atb co měsíc. Teď byla delší pauza. Doteď malá úplně v pohodě, až teď to čapla taky. ![]()
@LLLL píše:
No tak manzel rozhodl, at vyrazime a mandle ma potazene, atb nasazeny, udelali vyter… takze muzu vylecit deti, manzela a pak odpadnout sama…
@slavuska1 proc by ji nemohla mit miminka? To nerypu, zajima me to…
jej tak to jste i fakt vytáhli černýho petra
kojenci jsou proti streptokokům, co bakteriání angínu způsobují, většinou imunní. mívají max. virovou, většinou…tím neříkám, že vy tu bakteriální nemáte. no hlavně ať je prcek brzo fit.
http://www.angina.cz/…nginy-u-deti tady třeba píšou, že u kojenců angína není častá ![]()
@slavuska1 aha, vidis to, no tak uvidime, co vypestuji z vyteru…