Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky se přikláním k neštovicím, ale pokud to jde, asi bych zašla na pohotovost.
Nemůže to být šestá nemoc? Projevuje se nejdříve horečkou a pak vyrážkou.
@Isia píše:
Nemůže to být šestá nemoc? Projevuje se nejdříve horečkou a pak vyrážkou.
Nevím, to u holky neznám ![]()
Záleží jaká je ta vyrážka, jestli drobná krupička nebo větší. Moje obě děti měly šestou nemoc. Nejdříve jeden den vysoká horečka, a pak cca za 2 dny osypaní po celém těle, taková krupička rozlitá hlavně na bříšku, zádech a končetinách. Neštovice jsme zatím neměli, ale co jsem slyšela tak vyrážka se vyskytuje i na hlavě a ve vlasech.
Jestli je to drobná krupička, tak to byla ta šestá (nebo pátá
) nemoc. Nic vážného ![]()
Nevim to na 100%, ale u seste nemoci trvaji horecky 3 dny a nasledne se ditko osype. Jeden den teplota a pote vyrazka muze byt viroza. Dcera mela oboji, tak mam srovnani.
Nestovice bys mela poznat, jsou to puchyrky, ktere se nalevaji tekutinou, potom vysychaji.
Spis bych tipla virozu, ale zalezi, jak ten vysev vypada.
Také to může být spála, té je teď hodně. Spála má drobounké tečičky jednu vedle druhé, vyrážka nevystupuje na povrch jako u neštovic. Je hlavně na hrudníku.
Jen by mě zajímalo, proč nezavolaš nebo nezajedeš za dr, ale ptáš se tady? neber to nijak zle, to vubec. jen nechapu a chtěla bych pochopit. diky
@Halamka přesně tak, obě moje děti měli při šesté horečku celé tři dny, ne jenom jeden
Neštovice, šestá nemoc, reakce na slunce, úpal spojený s reakcí třeba na jahody?
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji radu.
Mám skoro dvouletou dceru a něco s ní je. V soboru jsem j naměřila horečky, po podání léků horečka zmizela a už se neobjevila. Dále měla nebo spíše ještě má vodnatý průjmy a zvracela. Jinak se chová normálně. Hraje si, směje se všechno v pohodě. No a dneska jsem si všimla, že je po celém tělíčku osypaná.Nevíte, čím to může být?
No tak zaprve bys mela jit k Dr a zadruhe verit radam nadalku, no nevim. Kdybys alespon vlozila foto. Muze mit i dve nemoci zaraz.
Moje skoro 1,5 letá teď měla šestou nemoc. Z ničeho nic vysoké horečky ke 39, po sirupu šly dolů a holcicka úplně v pohodě behala. Jen u ni byla nechuť cokoliv sníst, jen rano a vecer mliko a pres den hodně pila. Třetí den byl průjem. Čtvrtý den rano se vzbudila a bez teploty. Paty den mela po hrudníku zádech a částech ruky hodne nepatrnou vyrážku. Kdybych ji tolik nepozorovala asi bych ji i prehledla. Do druhého dne zmizela.
Ahoj, potřebuji radu.
.Nevíte, čím to může být?
Mám skoro dvouletou dceru a něco s ní je. V soboru jsem j naměřila horečky, po podání léků horečka zmizela a už se neobjevila. Dále měla nebo spíše ještě má vodnatý průjmy a zvracela. Jinak se chová normálně. Hraje si, směje se všechno v pohodě. No a dneska jsem si všimla, že je po celém tělíčku osypaná