Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, jsou nám 3roky a horečku jsme měly x krát. Ale teď má malá od včera kolem 39st. a nepotí se.Je to normální? Jindy je u 38st spocená jak myš a převlékáme a převlékáme a tentokrát ani kapka potu.. ![]()
Nas miva zimnici… to se pak nepoti, dokud horecka nepovoli… ale zimnici byste poznala, ledove koncetiny a vubec se cely klepe zimou…
@elis1991 můj mladej se nepotí nikdy
teď měl horečky přes 14 dní nejspíš od zubů a zpocený fakt nebyl..
Obě dcery měly v lednu nemoc ruce-nohy-ústa a ani jedna se při horečce nepotila, ale byly strašně vyčerpané - horečka teda trvala jen den a noc, měly cca 38,4 a úplně hotové - ale zpocené nebyly vůbec
@acimedaca píše:
Obě dcery měly v lednu nemoc ruce-nohy-ústa a ani jedna se při horečce nepotila, ale byly strašně vyčerpané - horečka teda trvala jen den a noc, měly cca 38,4 a úplně hotové - ale zpocené nebyly vůbec
No a jinak se vám u horeček potí? Mě překvapilo, že je tak vysoká a fakt nic..
@elis1991 píše:
No a jinak se vám u horeček potí? Mě překvapilo, že je tak vysoká a fakt nic..
ano, jinak se potí
Potí se, když jde horečka dolu. Když jde horečka nahoru tak je zimnice. Pokud je horečka na vrcholu tak jsou teplé ruce i nohy a pocení žádné.
@Fiialka píše:
Potí se, když jde horečka dolu. Když jde horečka nahoru tak je zimnice. Pokud je horečka na vrcholu tak jsou teplé ruce i nohy a pocení žádné.
Právěže večer měla 39,1st dostala čípek a nic. V noci už měla 39,3st, tak jsme dali zábal a další čípek. Ráno úplně suchá a 37,4st. Teď jí to zas vylítlo na 39st, tak spí a je úplně suchá..Hlavně se mi vůbec nelíbí, že jí mimo večerního bolení hlavy nic není a ta horečka se i přes klid na lůžku takhle vrátila..A k doktorce jí tahat nechci, abychom si nepřivezly čtyřicítky..
Normálně se děti potí. Když se starší syn nepotil, dala jsem mu homeopatika, co jsou právě na „suchou“ horečku, vypotil se a byl klid.
Naše se vždycky začnou potit, až když jim ta horečka začne klesat, ať už sama nebo po lécích.. někde jsem četla, že dokud jsou studené ruce, tak se dá čekat, že bude horečka stoupat, a u nás to tak platí, dokud mají studené ruce, tak je jim zle, jak jim zteplají (ať už samy nebo po lécích), tak se začnou potit, teplota klesá a je jim líp