Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nejdřív si neodpustím otázku. Proč jste s tak malým miminkem nezajeli hned v pátek k dr? Před víkendem to bylo víc než vhodné.
Má třetí den horečky, určitě bych zavolala na pohotovost. U tak malého to není sranda.
Prozatím si dej dva díly vlažné vody a jeden díl octa a plenkou v tom namočenou otírej malému zápěstí a kotníky. Ocet stáhne teplotu o stupeň dolů. Studené obklady jsou pro tak malé dítě šok, ty určitě ne! Leda vlažnou sprchu - o stupeň chladnější, než je teplota dítěte.
Já bych už tedy jela na pohotovost.
Určitě bych jela na pohotovost. Od čtvrtka je to už dlouho. I kdyby jen pro radu. Nebo tam nejdřív zavolej ať vám poradí. Držím palce
Na takový prte je to dost a dost dlouho, zvlášť když to neklesá! A nespí a pláče. Máte Teda nervy že železa. Ja horečku nechávám, ale mam dítě co s ní usne a vzbudí se bez ni. To že to neklesá by se mi rozhodně nelíbilo a na pohotovosti už bych byla.
Můžou to být zuby, 6. nemoc, nebo cokoli jiného. Zkusila bych teplotu chvilku nesrážet.
Z ptáka na sobotu spal celou noc a včera přes den měl pouze zvýšenou, myslela jsem si ze už se to bude lepsit, ale v noci to zas vylitlo.
@Anonymní píše:
Z ptáka na sobotu spal celou noc a včera přes den měl pouze zvýšenou, myslela jsem si ze už se to bude lepsit, ale v noci to zas vylitlo.
No to ale tak bývá. Sama mám teď angínu, ráno jsem úplně ok, klidně bych šla do práce a po obědě to ještě jde a k večeru jsem skoro mrtvá a 39. Snad to bude jen nějaká blbost jako zuby. Nebo šestá. Mala se taky ospalá až po horečkach, takže jsme taky vůbec netušili.
Muze to byt sesta nemoc. K lekari jsem u deti s horeckou chodila az tak ten treti den. I kdyby to byla angina, tak se to driv poradne nepozna…
Dcera 3 roky měla že čtvrtka na pátek vysokou teplotu, léky moc nezabíraly, jelikož bylo pred víkendem, volala jsem k doktorovi, říkal že na jednu stranu je brzy, ale když do hodiny teplota zase stoupne, ať raději přijdeme no a byla to angina. Takže já už bych byla v pátek u doktora nebo teď na pohotovosti.
@nozu píše:
Muze to byt sesta nemoc. K lekari jsem u deti s horeckou chodila az tak ten treti den. I kdyby to byla angina, tak se to driv poradne nepozna…
Tak u nás na to, že to bylo v začátku (angina), tak už to poznat bylo dobře, viz výše.
Nejpravděpodobnější mi přijde šestá nemoc. Do 39 nesrážím, nejlepší je nosit v šátku.
S horeckou k lekari nebeham, pokud nevidim zadne jine zjevne komplikace (problematicke polykani, neobvyklou vyrazku,…). Horecka vetsinou netrva mene nez tri dny a skoro 39 neni zadna extremni horecka, u dcery takovou vubec nesrazim (u syna teda musim, protoze jinak splha nad 40). Spis bych diteti doprala hodne chovani, tekutin a klid doma. Proplakane noci u nas doprovazely sestou nemoc.
U nas to byla sesta nemoc. Dite meno 40, ale nejevilo znamky schvacenosti. Pak se osypal.
Ahoj všem, předem prosím o zachování anonymu, chodí sem mamka a nechci ji zbytečně plasit, když jde o děti, je až příliš starostlivá. Máme desetimesicniho chlapečka a vůbec se nám nedaří srazit mu horečky. První jsme mu naměřili večer ve čtvrtek, téměř 39. Jiné problémy nemá, není nachlazeny, jen horečky. Přes den mu to lehce klesá, ale ne o moc. Stridam Nurofen s Paralenem, sem tam děláme studené obklady, to mu většinou trochu pomůže. V noci téměř nespí, pláče, evidentně mu není dobře. Co by to mohlo být, proč teplota nejde srazit, mám s nim jet někam k lékaři? Začínám mít strach a je mi ho líto, nevím už jak mu pomoci. Předem moc děkuji za rady.