Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já moc nechápu tu snahu za každou cenu srážet horečku, pokud netrpí febrilními křečemi. Vždyť horečku si vyrábí tělo samo, aby se mu lépe bojovalo s infekcí. Dokud dítě pije, tak si nedělám starosti ani s teplotami ke 40'C. Po pár dnech v posteli s horečkou mi pak dítě vyskočí z postele a vyžere půlku ledničky. Já ten bacil většinou taky chytnu, moje tělo si tak vysokou horečku ale vyrobit nedokáže, a já se trápím s tou infekcí mnohem déle než dítě.
@Pučálkovic.Amina píše:
Já moc nechápu tu snahu za každou cenu srážet horečku, pokud netrpí febrilními křečemi. Vždyť horečku si vyrábí tělo samo, aby se mu lépe bojovalo s infekcí. Dokud dítě pije, tak si nedělám starosti ani s teplotami ke 40'C. Po pár dnech v posteli s horečkou mi pak dítě vyskočí z postele a vyžere půlku ledničky. Já ten bacil většinou taky chytnu, moje tělo si tak vysokou horečku ale vyrobit nedokáže, a já se trápím s tou infekcí mnohem déle než dítě.
No presne. Ja kolikrat nesrazim ani tu 40. Proste podle celkoveho stavu. Vetsinou davam Paralen, jen kdyz ma dite bolesti nebo nemuze spat. Sobe taky nedavam Paralen jen na horecku, ale na bolesti.
Kdyz jsem byla v nemocnici s 28denni dcerou, protoze mela horecku 38,4, tak ji ji taky nesnizovali. A kdyz po propusteni domu vyskocila teplota na 38,8 a ja volala do nemocnice, tak mi rekli, ze jestli chci, muzu prijet. A ze ji muzu dat kousek cipku, ale nemusim. Tak jsem s ni zustala doma a cipek ji nedala. Za par dni byla v poradku.
@Lucie_Sx
Pohotovost mam max 10 minut cesty autem
Nicméně horečky od dnešního rána nemá