Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máte prosím někdo zkušenost, že by dětem hořeli a červenalo ucho? Synovi 12 se to teď stává každý den až k večeru, že mu jedno a někdy i obě hoří a má je rudé. K čemu to lze přisuzovat? Četla jsem, že by to mohla způsobovat i alergie, teď má vysazeny aerius krz zítřejší kožní testy, tak nevím, zda by to m hlo mít souvislost? Dekuji
@zuzuza píše:
Máte prosím někdo zkušenost, že by dětem hořeli a červenalo ucho? Synovi 12 se to teď stává každý den až k večeru, že mu jedno a někdy i obě hoří a má je rudé. K čemu to lze přisuzovat? Četla jsem, že by to mohla způsobovat i alergie, teď má vysazeny aerius krz zítřejší kožní testy, tak nevím, zda by to m hlo mít souvislost? Dekuji
Nevím sice proč tomu tak je, ale pamatuji si, že se mi to v pubertě stávalo dost často. Taky vždy k večeru a vypadalo mírně natekle… ![]()
U syna to byl projev boreliozy, ale měl to i trochu nateklé, jako štípanec (klíště měl úplně jinde)
Když jsem byla dítě, stávalo se mi to kvůli mrazu.
Byla jsem venku, ucho bylo studené a doma se mi začalo prokrvovat, do spaní jsem ho měla červené. ![]()
Moc děkuji za reakce. Boreliózu měl teď vyšetření z krve to by byl ten lymfocytom nebo jak se tomu říká, borelku neměl. Ale že to většinou je ucho na straně, kde ho bolíva hlava.