Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky prosím jsem úplně blbá
Davala jsem malému čípek ( 3 roky ) na horecku v 15h ale bohužel nevím jaky jestli nurofen nebo panadol. Stane se něco když mu dám náhodou stejny je to 5h. V kosi jsem našla 2× nurofen a 1× panadol a v noci měl dva čípky. Takže se priklanik k tomu ze jsem dala nurofen ale nejsem si jista a nerada bych mu ublížila.
Oprava, predtim jsem to uvedla chybne: Odstup mezi dvema cipku stejneho druhu ma byt minimalne 6 hodin. Nevydrzite to jeste hodinu bez cipku?
Příspěvek upraven 10.10.22 v 22:54
@Milcaa píše:
@Janča6 na krabičce píšou 6h tak nevím
Jj, uz jsem si to nasla. A opravila jsem odpoved.
Ne nestane se nic, davkovani na krabickach je poddavkovane…a 6 nebo 5 hodin opravdu neni problem. Hlavne davku 20-30mg na kg a den u Nurofenu a 15mg na kg a davku u paralenu… pri nizsich teplotach je to celkem jedno, ale pri vysokych to poddavkovani nezabere.. Ale 5 hodin po leku 38,3 nebude tak hrozne…Ale urcite se nebojte dat hned ted, at go neleze vysoko
Příspěvek upraven 10.10.22 v 20:14
@Aglája75 jenže ono je to 5h az v 8 to bude 6h
A nejsem si jista který jsem dala v tech 15h
@Milcaa píše:
@Aglája75 jenže ono je to 5h az v 8 to bude 6h
A nejsem si jista který jsem dala v tech 15h
Ja vim, je to jedno ta hodina opravdu neni problem
Nic hrozného se pro jednou nestane když dáte čípek o tu chvíli dříve. dávkování je poddimenzovaný aby se právě v takových případech minimalizovala šance předávkování
i když 38,3 taky není úplně hrůza…pokud spí nechala bych ho spát…
@Vladusxx
Nespí myslela jsem ze ano a nespí a hoří
Takže myslite ze mu to nic neudělá? Měl by ho dostat v 9 no.
38,3 je nizka horecka, tu bych nesnizovala ani kojenci, pokud by nemel jine potize. Ale samozrejme je to na tobe.
@Janča6 řekla bych že teď má víc
Když na něj sáhnu hoří takže bych mu radši fakt něco dala. Ale jak říkám bojím se abych ho nepredavkovala měl by dostat za 30 minit no čípek.
Stalo se mi taky, že jsem dala 8m 2× paralen za sebou po 4 hod, takže pro jednou se opravdu nic nestane ![]()
@Markéta188 normálně si to hlídám a píši ale řeším do toho i jind veci a zapoměla jsem 😶
@Milcaa ničeho se neboj, to by si musela dávat častěji, aby si ho předávkovala.
Manžel už dal i dceři, která tehdy měla 5,5kg panadol, který je až od 9kg a taky se nic nestalo ![]()