Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jdu pro radu. Syn 3 roky z patka na sobotu plakal, ze jej boli oisko, predtim predchazela ryma. Teplotu vubec nemel. Jeli jsme tedy na ORL, pichli mu ucho s tim, ze ma hnisavy zanet, dostal antibiotika odpoledne mu zacsls horecka. Dala jsem mu nurofen. Rano byl vcelku v pohode jen zvysenou teplotu, v poledne najednou 39 takze jsme opet jeli na ORL, ucho mu znovu pichli, odpoledne dokoce 39,7 tak jsem volala znovu ORL s tim ze mame zkusit detskou pohotovost, tak ho doktorka poslechla, je pry silne zahleneny ale mame antibiotika. V noci mel porad 39 stridala jsem psralen a nurofen. Rano mel 37,5 chvili si i hral v poledne si lehnu a opet 39. Ted nevim jestli jet znovu na ORL nebo na pohotovost, nebo vydrzet na detskou do zitra a ktrl na ORL, ucho ho uz neboli, ma zadni rymu, chrci a chrape kdyz spi a trochu kasle, lezi ale kdyz mu dam nurofen tak po hodine zase ozije
Z mojí zkušenosti bych počkala, pokud nemá přes 40, tak už bych nikam nejezdila, oni mu stejně nic dalšího asi nedají, antibiotika potřebují 2 - 3 dny, aby začaly fungovat.
@Babulka007 diky, ja prave uz ho nechci nikam tahat, tak pockame do zitrka k nasi detske, ta ho prohlidne poradne
@Mava jsem mu vcera chladila kotniky a ruce a mel vlaznou sprchu
Uvidíš…mě se u dcery osvědčil klas. zábal
teplotu měla kolem 40st
taky bych počkala do rána na dětskou
držím palec, ať je ráno lépe
Antibiotika ma od patku, mne se zda divne, ze ma stale teploty, asi mu nezabiraji. Jestli neni potreba je zmenit.
@Mončičáki -Souhlasím s ostatníma, jen ze ještě zeptám-na tom ORL mu ouško píchli a dali ATB a poradili co dál?? Nám třeba ušař radí vždy ucho několikrát denně vyplachovat borovou vodou- zvukovod se pročistí, hnis může lépe odcházet, protože se bubínek okamžitě nezalepí zas hnisem, což způsobuje obnovu zánětu a opětovné horečky.
![]()
Jinak kdyby ho ucho ještě tak mu ho chlad, jinak nám na ORL řekli, že u velké horečky je potřeba chladit i hlavu, tak mu máme dát priessnitz na krk.
Ted usnul a je celej spocenej, tak snad mu ta horecka klesne
Dekuji za prispevky