Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Prosím, maminky dětiček, co měly rotaviry s horečkami, jak dlouho horečky trvaly? Dcera je má 3.den a už mi to přijde nekonečné. V sobotu od odpoledne zvýšená teplota, v noci a včera už kolem 40°C, dnes pořád kolem 38°C. ![]()
Měli jsme rotaviry asi před dvěma lety a bylo to příšerné. Horečky, průjmy a zvracení asi 3 dny, pak to začalo polevovat. Vydržte, bude líp.
Karoli, my si holky vzali v peřinkách z kojeňáku a za dva měsíce brutální rotaviry..
ale zvládli jsme to bez JIP doma, prostě zavodňování a každominutová péče, bylo to poprvé a naposled, kdy byly za dalších 13 let fakt nemocné
horečky měly vysoké, kolem 40, ale fakt jen tři dny, takže u vás už určo poleví, dávej hodně čaje, vyvětrej jim, dávali jsme myslím smectu a hodně konejšili… doktor nás pochválil, že jsme tohle s dvojčaty v půl roce zvládli sami doma, ale je fakt, že jsme tři dny de facto nespali… je to to nejmenší, co jsem pro ně mohla udělat
neboj, je to jen blbý vir, už teď je slabý a odejde.. ty první tři dny jsou nejhorší..
Děkuji
Valentýnce je také půl roku. Myslím, že to bez nemocnice už také zvládneme. Pije hodně čaje. Sem tam vezme na milost i bezlaktózové UM. Už si dala i pár lžiček mrkve a odpoledne banánu. Průjem už není tak hrozný. Dnes kakala asi 4× už „jen“, ale ty horečky. To je pro mě utrpení ![]()
Jako záleží jestli dítě přijímá tekutiny. Dcera zvracela průjem a teploty ale nechtela nejen jist ale ani nic nepila. Zkoncila na kapačkách v roce a půl. Byly jsme 2 dny v nemocnici a jakmile se zavodnila hodně se zlepšila. Průjem trval sice ještě pár dní ale nezvracela a aspoň pila…
@Karolina0311 ahoj. Mám dotaz jak dlouho u vás trvala rotavirova infekce? Syn 9 měsíců od 2.1 a ještě to trvá sice už nemá teploty a ani průjem, ale pořád není ve své kůži a na víc se mu včera udělala vyrážka ![]()
@petule250 Ahoj. Valí měla průjem do minulého týdne. A pořádně začala zase jíst taky až minulý týden ![]()
@Karolina0311 To mě mrzí, tak snad už jí bude dobře. Byli jste očkování? Já tuhle jedinou vakcínu vynechala
…takže můžu počítat, že ještě další týden, to nebude nic moc. Dnes budu volat doktorce čím mám mazat tu vyrážku má to celkem hodně asi tak jako kdyby se vyvalel v kopřivách…
Syn 3 roky taky od 2.1. prujem, horecka, zvraceni. 5.1. Jsme skoncili v nemocnici, malem zkolaboval…ve 6.1. prijali i 9 letou dceru, ktera behem 12 hodin uplne odpadla…lezela jak placka, dokonce se i pocurala. Po zavodneni obrat o 180 stupnu, a 7.1. Nas pustili domu. Syn jde uz zitra do skolky, byl jeste dva dny po propusteni unaveny, ale uz ne ok:) zitra jde do skolky. dcera je porad jeste unavena a ma zase horecky…:/