Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Horké bývají když už teplota je na maximu, když to teprve kumuluje, mají studené nohy a ruce
bude ok, kdyby se vzbudila, tak můžeš dát sirup na noc
@pikola Ona právě byla celý den v pohodě jen méně jedla a večer jsem jí změřila teplotu a měla těch 38.Jen mě děsí, že je fakt tak moc horká ☹️
Porid si do budoucna ušní teplomer, jsou nejlepsi a nemusis dite v noci budit. Nedavala bych ji nic na horecku a hlidala, kdyz spi, nechat spat.
@Anonymní píše:
@pikola Ona právě byla celý den v pohodě jen méně jedla a večer jsem jí změřila teplotu a měla těch 38.Jen mě děsí, že je fakt tak moc horká ☹️
To je mozna lepsi, nase deti jsou taky horke pri 38
kdyz maji studene koncetiny, horecka teprve roste. A treba ma vic nez 38, ale nechej spat.
Jestli má horké i ty nohy, tak fakt zábal na kotníky, dobré jsou octové ponožky (zkus si vygůglit). Ale jinak je to celkem normální. Byť chápu, že je z toho člověk zoufalý, když mu takhle fajruje takové mrně, taky je mi z toho všelijak, i když už jsem to u obou dětí zažila opakovaně. A mám pocit, že ty malé to nějak snášejí líp, mně když teď teplota položila puberťáka, tak to bylo větší drama. Hlídat a pokud klidně spí, tak dobrý, ona takováhle horečka nemívá dlouhého trvání (kdyby měla, tak určitě po třech dnech k lékaři a vzít s sebou i moč).
@Anonymní píše:
Nojo, to tak bývá, že to začne večer a stoupá. Já třeba měřím jen ušním, pod ruku ani jinam už děti nechtějí.
38°C zas není nějaká extrémní teplota. Pokud v klidu spí, tak je to to nejlepší, co dělá. Teplota má pro tělo svůj důvod a pokud je dítě klidné a spí, tak není důvod to nějak řešit.
Dvouleta mela pred tydnem 39,9 a telicko 41,2. Ono to telicko je pri horecce casto jeste teplejsi nez celo nebo podpazi, je to bezne. Preji brzke uzdraveni.
Nechala bych spat, idealne u sebe v posteli, at jsem v dosahu.
Zdravím,
možná budu vypadat úplně jako d*bil, ale musím se zeptat.
Moje dcerka bude mít 3 roky a má teplotu 38°C. Zrovna spinká a hlavičku má vlažnou, ale zbytek těla jí úplně hoří. Bezkontaktní teploměr mi na těle ukazuje teplotu cca 38.9
Samozřejmě normální teploměr podobný rtuťovému mi pod pažičkou ukázal přesně 38. Jen se bojím toho, jak je úplně horká. Dala jsem jí zábal na kotníky.
Nějakou radu, moc prosím.
Obklad na hrudník jí teď dávat nechci, když spinká, jelikož by se probudila.