Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem 20tt tak 14dní se mi začali dělat strie na prsou a hrozně se mi zvětšili tak skoro o 2 čísla, to vím že je normální, mažu mandlovým krémem. Ale ted mam problém začínají mě hrozně štípat a svědit a pátet celá prsa a jsou červené a horké, je to nepříjemné protože bych se udrbala, na dotek nebolí a nejsou tvrdá. Co mám dělat?
Přečkat to.
Třeba ti vadí ten krém co používáš jako nějaká alergie tak zkus chvíli nemazat nebo mazat něčím jiným ![]()
Anonymko, řekla bych že je to reakce kůže na rychlý růst - nestíhá se adaptovat a tak bolí, táhne, štípe atd…
na zklidnění pomáhá opatrně chladit - např. tvaroh (pomáhá hlavně při zánětech, ale i takhle se dá použít)…nebo vlažná sprcha, pak důkladně namazat.
jinak vydržet…za pár dní by se to mělo srovnat ![]()
To svědění a pálení bude, tím, že se ti dělají ty strie, takže opravdu přečkat to, já jsem to takhle měla s břichem, mohla jsem se uškrábat, hrůza
@Anonymní píše:
@Seizdra tak že je to normální? fakt do děsně štípe a pálí
Já to měla taky tak, i občas teď se stane, že svědí. K tomu mám extra citlivý bradavky, furt bych se škrabala… Ono pokud tě nebolí, jakože by tam byl třeba zánět, tak to je (aspoň mně to tak přijde) normální…
@natyber jj, to by taky mohlo být…alergie na ten olej. Co zkusit prachobyčejné sádlo? to by alergii vyvolat nemělo…
@kotaska91 S břichem já vždycky večer, když se vysleču
Mám pak takový čáry od nehtů na něm ![]()
Zakladelka
Snad to přejde a neudrbu se. Jak jsem psala krém jsem na 3dny vynechala a pořád stejné. Asi se fakt kůže hodně napíná.
@Anonymní píše:
@natyber to jsem zkusila také nemazat 3 dny, ale bylo to prd platný
hm… tak nevím zkusit to teda asi vydržet jak tady píšou a nebo fakt chladit a namazat třeba jen dětským olejíčkem
jinak mě tahle začlo z ničeho nic štípat břicho asi jak se kůže napínala ale já přestala mazat a pak zkusila jiný olej a zas je to ok tak nevím…
Zdravím, holky.
Mám podobný problém, a tak mi přijde vhod navázat na toto vlákno.
Jsem v necelém 9t a víc jak týden sleduju zarudnutí prsou - někdy jsou viditelně červené, někdy méně. Hlavně na vnitřní straně a zespoda. Na dotek jsou dost teplé…napřed jsem to přikládala tomu, že jak mi hned po otěhotnění začaly prsa nabývat a zviditelňovat se staré strie z puberty, tak kůže nestíhá (první červená šmouha kopírovala jednu strii) a možná nevyhovuje zvolený olejíček (parfemace) a syntetická lambada.
Mám ale navíc ještě jakoby zvětšený jeden dvorec - takové výraznější růžové místo, co ho opticky zvětšuje na jedné straně - na pohmat citlivější, než druhé prso, ale skoro vůbec vyboulené, ani mi nepřijde, že bych nahmatala něco výrazného oproti duhému prsu, jen malinko.
Teď už jsem pár dní bez lambady, jen bavlna, občas jsem namazala něčím jiným…ale vypadá to pořád stejně. Bolestivost je taková běžná, střídá se dle dní, svědění není.
Uvažuju, zda je to normální a ustane, nebo raději konzultovat s doktorkou, kdyby náhodou byla ucpaná nějaké žlázka. Do toho jsem nachlazená, takže kdyby to byl nějaký zánět, tak to moc nerozeznám.
Připojila bych foto, jen nevím, zda je to vhod.
Ahoj holky, jsem 20tt tak 14dní se mi začali dělat strie na prsou a hrozně se mi zvětšili tak skoro o 2 čísla, to vím že je normální, mažu mandlovým krémem. Ale ted mam problém začínají mě hrozně štípat a svědit a pátet celá prsa a jsou červené a horké, je to nepříjemné protože bych se udrbala, na dotek nebolí a nejsou tvrdá. Co mám dělat?