Kdy je normální přibrat?

1110
27.2.13 18:45

kdy je normální přibrat?

Zdravím,
jsem v 19 týdnu a ještě jsem nepřibrala ani deko. bříško mi už roste, ale váha nic. Já vím, že už je tady těch diskuzí víc na toto téma. Ale mě se už všichni ptají kolik jsem přibrala a strašně divně se tváří, že to není normální a že už bych měla mít nahoře několik kilo a jestli mi něco není a že ony v mým týdnu už dávno přibraly. Doktor říká, že je všechno v pořádku. Já mu věřím. Prvně jsem si říkala, že nebudu poslouchat ostatní, ale čím víc lidí se ptám, tím víc se začínám pozorovat a začínám být nervozní, jestli je to teda doopravdy normální nebo ne. Jak jste to měly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
27.2.13 18:47

Zvyšování váhy matky byl jen velice hrubý orientační odhad v době, kdy nebyli utz. V současné době nevidím nepřibírání jako problém, váha se sleduje spíš kvůli přílišnému nabírání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
27.2.13 18:50

Buď v pohodě já jsem též v 19týdnu kilo jsem zhubla pak zas nabrala takže nula, nula nic.. miminko na utz odpovídá týdnům, vše ok.. Jde jen o to nenabrat najednou 30kilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
27.2.13 18:51

Já jsem ve 20tt, čekám dojčata, a mám nahoře 4kg což taky není moc velkej vejvar že :D. Musím podotknout, že špatne mi není ani nebylo, nikdy jsem nezvracela.
Onoje možné že si mimi „vezme“ co potřebuje z toho cos už na sobě měla ;).
Vůbec se nestresuj, pokud mimi prospívá dobře není k tomu důvod. Předpokládám že jíš normálně a máš i dostatek vitaminů ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
27.2.13 18:51

Závidí ;) :palec:

U druhého jsem v prvním trimestru 2 kila zhubla kvůli nevolnostem a blití :roll: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
27.2.13 18:54

Taky jsem na zacatku prave naopak hubla kvuli nevolnostem, celkove za tehotenstvi jsem nabrala jen 8 kilo, vetsinu z toho ke konci a 14 dni po porodu to bylo zase pryc = zadrzovala jsem vodu a byla jsem cela otekla. Takze asi tak k pribirani ;-)
Kdyz roste miminko, tak je vse ok a neresila bych to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
27.2.13 18:55

Hlavně jde o to abys měla dost vitaminů protože mimi to sosá od tebe, pak by to mohly odnést zuby a tak.. jinak by nemělo o nic jít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
27.2.13 18:55

Taky jsme na začátku dvě kila zhubla. už mám je zpět. a myslela jsem si, že už to půjde nahoru, ale teď mám už měsíc pořád stejnou váhu. tak začínám být nervózní. jsem docela drobná a všichni mi předpovídali, že určitě to na mě bude hned vidět a přiberu a já kde nic tu nic. :nevim:…kdyby se každej pořád nevyptával. tak bych to možná ani nezačala řešit, ale říkám si, že když to mají všichni tak a já jinak jestli to není podezřelý :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
27.2.13 18:59

@Adduše Fakt se tim netrap, jak ti tady radi dbej, abys mela vyvazenou stravu a nezbyla z tebe kostricka :-) Znam kolem sebe hodne lidi, kteri na vaze ubirali, taky to byly vetsinou stihlejsi drobne holky a pak mely krasny briska a zadny zadky :-) Miminko si z tebe vytahne uplne vsechno, ver tomu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
27.2.13 19:00

Psala jsem uz jinde, nase devcatko se narodilo v 33+0tt a k porodu jsem sla s vahou o 4 kg nizsi, nez byla pred otehotnenim. Dcera mela vzhledem k tydnu peknou vahu i delku. Bud v klidu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
27.2.13 19:01

Pardon, zdvojeny prispevek.

Příspěvek upraven 27.02.13 v 19:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
27.2.13 19:01

Jsem ve 22tt a nepribrala jsem ani deko. Nikdo nic nerika, pres prdel jsem se zhubla a jsem spokojena :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
27.2.13 19:03

@Adduše jediný co mě na tom štve je že mám furt břicho přejedený, nebo nafouklý ale né těhu :P však příjde časem i to za pár měsíců tu budu skuhrat už ať je břicho pryč :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
27.2.13 19:04

@Adduše ono také záleží, jaká je tvá výchozí váha, znám dokonce maminky, které prostě nepřibírali, protože byli silnější a tudíž si děti braly z jejich zásob ;) Miminka si vezmou, co potřebují, takže o to bych se nebála a pokud tobě nic nechybí, neřeš to.
U prvního jsem nejdřív hubla, pak dlouho nic a pak později okolo pětadvacátého týdne to šlo :lol: Teď mám měsíční přírůstek dvě kila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
27.2.13 19:08

Já taky v týdnu co jsi ty nepřibrala nic - od 22. do 28. týdne najednou 6 kg, potom zase stop a od 31. týdne to jde zase pěkně nahoru a teď už mám nahoře 11 kg a začínám být nešťastná kam to ještě poroste. Takže buď v klidu, je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí