Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Určitě to trápí spoustu z nás
..Jsem v 22tt. a asi už měsíc nemůžu spát kvůli bolesti kyčlí, která přechází do křížové oblasti páteře.. V noci se přetáčím co 15min.,když náhodou usnu na déle v jedné poloze- je to pak šílená bolest s úplným pálením.. Máte na to nějaké fígle? Snažím se podkládat různě polštářema.. Není nevhodné v těhotenství použít Koňskou mast Forte?
@Beyun Ahoj já jsem používala konskej balzám s konopím a nějak to nevadilo ale používla jsem ho jen na lýtka. Ale stejně mi to moc nepomáhalo. Jinak zítra začínám 33t a ty křeče do lýtek, zad atd mám pořád a nic mi na to nepomáhá ![]()
@Beyun ahojda,ja to mam taky uz dlouho a bohuzel na to nepomaha nic, musis to vydrzet, je to tim, ze se elo prizpusobuje plodu, vse se roztahuje a povoluje…uz trpim, za par dni rodim a neskutecne se uz tesim
No já jsem měla celý život podváhu, pořád jen kost a kůže.. Teď mám 6,5kg nahoře, tak je pravda, že tělo bojuje asi více..
Ahoj, jsem 25tt a taky už delší dobu trpím, hlavně v noci nevím, jak si lehnout, pořád se válím jen ze strany na stranu
kyčle mě zatím netrápí, ale odpoledne se celá nafouknu, natékají mi nohy, hlavně lýtka a bolí záda mezi lopatkami, mě nepomáhají žádné masti, musí se to vydržet ![]()
@Liddka začalo mi to dělat tak před 14dny, právě, že tam jdu po měsíci z kraje příštího týdne, tak mu to musím říct, není to nic zase až tak hrozného, jsem přes den docela hodně na nohách, ale jak se člověk pozoruje a hlídá více, tak jsem si toho všimla a navíc, ikdyž jsem přibrala teprve půl kila, udělaly se mi strie na vnitřní straně stehna a to se mažu každý den ![]()
@Radanka25 Tak mu to hlavně řekni
Já se mažu jak blázen a mám strie na skoro celém břiše
S tím nic nenaděláme ![]()
@Liddka jo,se striema nic nenaděláme
kamarádka je po porodu, měla +14kg a má totálně rozpraskané břicho a ruce u podpaží, člověk ikdyž se snaží jíst zdravě a přibírat pomalu, maže každý den, stejně se tomu neubrání ![]()
@Radanka25 Tak já mám před sebou už jen 7 týdnů tak už se těším až mě přejdou všechny bolesti a křeče a už se moc těším na malého až bude s náma
a co čekáte? ![]()
Jeee, 7 týdnů do porodu
..Já na jednu stranu chci, ať už to uteče a mám taky chvíli do porodu, ale teď jsem si uvědomila, že si to musím pořádně užít s bříškem
.. Termín máme v létě, tak jsem zvědavá jaké to bude ty poslední dny..asi žádná sranda, noo
..Ale to všehno k tomu patří..A jsem ještě zvědavá, na jakém čísle se zastaví váha
..Zatím mám 56,5kg (těch 6,5 nahoře) a doktor říkal, že vzhledem k předešlé podváze je to skvělá váha..Naštěstí roste opravdu jenom bříško ![]()
@Liddka tak to závidím, už jen 7.týdnů, já vím, že těhotenství je požehnaný stav, já stále čekám, až si to začnu užívat, jak všichni tvrdí, ale zatím nic, od začátku nevolnosti… ale naštěstí jen klasické, co postihly většinu maminek
už se taky těšíme, až bude mimi s námi, čekáme holčičku, všechno mám nakoupené růžové, tak snad se na genetice nesekli
![]()
Nevolnosti mě naštěstí po 3.měsíci opravdu přešly.. A ten 2. trimestr si opravdu užívám, jak se všude říká, že je to nejklidnější období.. Ale je to i tím, že jsem zůstala na nemocenské, nemám stres v práci a opravdu dělám jen to, co chci
..Jinak taky čekáme holčičku a nakupuju jen růžové věcičky ![]()