Kdy říct ve škole o těhotenství?

Anonymní
27.2.13 11:18

Kdy to říct ve škole?

Ahoj,
potřebuji radu od Vás zkušených. :)
Studuji dálkově střední školu, jsem ve druhém ročníku a od druhého pololetí nám začínají odborné praxe (cestovní ruch).
Jsem těhotná ve 13tt. Ve škole o tom ještě nevědí.
Nevím zda to tedy nahlásit hned nyní kvůli praxi, kterou budu potřebovat zajistit od nich nebo to říct později? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
27.2.13 11:20
@Anonymní píše:
Ahoj,
potřebuji radu od Vás zkušených. :)
Studuji dálkově střední školu, jsem ve druhém ročníku a od druhého pololetí nám začínají odborné praxe (cestovní ruch).
Jsem těhotná ve 13tt. Ve škole o tom ještě nevědí.
Nevím zda to tedy nahlásit hned nyní kvůli praxi, kterou budu potřebovat zajistit od nich nebo to říct později? :think:

A máš v plánu dochodit ročník a přerušit až na další rok? No, vlastně tak či tak bych to řekla asi hned. O co na praxi jde, je to něco, co těhotná dělat nemůže??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
27.2.13 11:21

Ještě bych počkala…z vlastní zkušenosti vím, že tam brzy se to nevyplácí…13tt je ještě celkem začátek. Záleží jestli je ta praxe nějak náročná, že bys to nemohla vykonávat i když jsi těhotná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
27.2.13 11:21

To neporadím, kdy se takové věci říkají ve škole, ale ve 13tt jsem už měla průkazku, čili asi už je malá pravděpodobnost, že by se věci měly jinak, tak bych to asi ve škole řekla, ať je čas na individuální studijní program nebo jak se tyhle věci řeší. Myslím, že je to důležitá informace, vzhledem k vykonávání případné praxe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.13 11:22

@Seizdra
no jen práce cestovních agentur maximálně na recepci…
určitě chci dochodit druhý ročník, pokud to bude možné a vlastně pokud to půjde tak ani nepřerušovat školu… Jen je menší problém, že čekáme dvojčátka tudíž rizikové těhu… 80 hodin praxe…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.13 11:23

@Mistessa
já už mám taky průkazku, screening za sebou a vše v pořádku :) tak právě nerada bych ublížila nějak těm drobkům…

• Citovat
  • Upravit
3542
27.2.13 11:24
@Anonymní píše:
@Mistessa
já už mám taky průkazku, screening za sebou a vše v pořádku :) tak právě nerada bych ublížila nějak těm drobkům…

Dvojčátka? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
27.2.13 11:26

:think: tak to bych asi řekla hned ať ti to můžou nějak přizpůsobit…dvojčátka jsou super, gratuluju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.13 11:29

@leene
:) děkuju

• Citovat
  • Upravit
21848
27.2.13 11:29
@Anonymní píše:
@Seizdra
no jen práce cestovních agentur maximálně na recepci…
určitě chci dochodit druhý ročník, pokud to bude možné a vlastně pokud to půjde tak ani nepřerušovat školu… Jen je menší problém, že čekáme dvojčátka tudíž rizikové těhu… 80 hodin praxe…

No já osobně bych to už řekla. Pokud máš za sebou prvotrim. screen., tak není de facto na co čekat, druhej trim už se blíží, tak co… Já to v práci řekla hnedka po potvrzení v 7.tt… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
27.2.13 11:33
@Anonymní píše:
@Mistessa

Tak pokud je vše ok, tak to bych řekla, většinou se čeká do prvního Oskárka…i když my to všude troubili hned :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:, u druhého bych byla více tajnůstkářka, pač to nese své rizika…
A gratuluju ke dvojčátkům! Máte v rodině?? Předpokládám, že to není proto, že bys chodila na reprodukční kliniku, tam ta dvojčátka bývají často ;) Též v rodině máme dvojčata :lol: Ale taky moje mamka čekala dvojčata, dvouvaječná a jedno kolem 4.měsíce těhu potratila, zbyla akorát sestra. Tak držím pěsti, ať se prckové udrží pěkně spolu hezky do závěru :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
27.2.13 11:34

Já jsem teda otěhotněla až v půlce třetáku, ale řekla jsem to hned jak jsem měla průkazku, hlavně kvůli tělocviku a praxi :mrgreen: A musím teda říct, že jsem potom měla ve škole výhody :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17002
27.2.13 11:41

Určitě to řekni hned - těhotenství s dvojčátky je vážně rizikové (jak já to nesnášela, když mi to někdo říkal..). Navíc to bude brzy i vidět ;) Nicméně přeju Ti i malým hodně zdravíčka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
27.2.13 12:03

Jestli můžu poradit - tak a) školu studuješ dálkově, takže snad by to pro tebe až tak velká změna být neměla. b) jsi teprve na začátku - sice s dvojčatama, ale stejně. Praxe v cestovním ruchu mi moc těžká nepřijde, takže zkus se domluvit, jestli by sis ji mohla odchodit co nejdříve. A pak bych doporučovala školu nepřerušovat, protože i když bude starost o dvě děti náročná, tak s rostoucíma dvojčatama se učit moc víc nebudeš moct a stejně chodíš dálkově. Studuj, ať to máš co nejdříve za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.13 12:10

Má zkušenost: Otěhotněla jsem v březnu, tehdy mi bylo 17 let. Ve škole jsem to řekla jen nejlepším kamarádkám a třídnímu učiteli v červnu, bylo před prázdninami tak jsem to nechtěla hrotit. Dohodli jsme se že na začátku září mi udělají jiný studijní plán. Jenže jsem na začátku července začala krvácet, ležela jsem měsíc a půl v nemocnici, téměř celé prázdniny a pak potratila :,( V září jsem šla do školy už bez svého těhotenského bříška…a v tu chvíli jsem byla ráda, že předtím to nikdo nevěděl. Vysvětlení jsem řekla okrajově jen třídnímu a ušetřila jsem si vysvětlování ostatním…které by nebylo lehké :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky