Miminko neroste, není srdíčko

689
27.2.13 16:10

miminko neroste, není srdíčko

Ahoj holky,
mám dotaz, který se netýká mě. Moje sestra byla asi před dvěma týdny na ultrazvuku - doktor jí řekl, že je těhotná a že je cca 5+1. Dnes byla znovu na prohlídce, ale není stále srdíčko a doktor říkal že to nevipadá moc dobře, že by měl být plod už cca o 8mm větší než je…Poslal jí na krev a zítra se uvidí. Mám z toho hrozné nervy a ona samosebou ještě větší. Chtěla jsem se zeptat jestli je tu někdo komu se stalo to samé - ať s dobrým či špatným koncem. Prosím pište své zkušenosti. Doufám tedy, že to bude dobré… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
27.2.13 16:14

Může být mladší, ovu být později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
27.2.13 16:14

To znamená, že je teď v 7tt když před 14 dněma byla 5+1 narovinu v 7tt už by měla být srdeční aktivita nadruhou stranu těhotenství může být mladší než doktor říká…takže tady je to opravdu 50 na 50 pokud ale ty týdny odpovídají nevypadá to dobře

• Citovat
  • Upravit
689
27.2.13 16:19

No podle segry by to tehu mladsi melo byt protoze podle toho co pocita doktor by ovu musela byt hned po MS a to se ji nezda a hlavne ani pry nemela sex - rika ze minimalne o tyden mladsi urcite je. Jen me zajima jestli kdyz minule z UZ tvrdi ze je 5+1 tak jestli to tak opravdu je nebo jestli to jen posoudil podle MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
27.2.13 16:22

@AnnaP Takhle brzo na váčku doktor nepozná jaký týden, soudil podle poslední MS a určitě to tak být nemusí ale to není chyba doktora, ten nemůže vědět kdy ovulovala…pakliže je o týden mladší tak bych flintu do ži ta neházela

• Citovat
  • Upravit
46867
27.2.13 16:25
@AnnaP píše:
Ahoj holky,
mám dotaz, který se netýká mě. Moje sestra byla asi před dvěma týdny na ultrazvuku - doktor jí řekl, že je těhotná a že je cca 5+1. Dnes byla znovu na prohlídce, ale není stále srdíčko a doktor říkal že to nevipadá moc dobře, že by měl být plod už cca o 8mm větší než je…Poslal jí na krev a zítra se uvidí. Mám z toho hrozné nervy a ona samosebou ještě větší. Chtěla jsem se zeptat jestli je tu někdo komu se stalo to samé - ať s dobrým či špatným koncem. Prosím pište své zkušenosti. Doufám tedy, že to bude dobré… :(

Byla jsme podobny „pripad“ :mrgreen:.
Mela jsem byt dle MS 8tt a na UTZ byl vacek cca 5tt, doktorka to uzavrela tak, ze s ejedna o zamlkle tehotenstvi, za 10 dni uz tam byli pulci se srdecni akci.

At jde segra jeste na jeden UTZ po tom tydnu a uvidi, je mozne, ze je tehotna kratsi dobu nez vypocital doktor dle MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
27.2.13 16:29

No ja to tak taky mela - dokonce rozdil o mesic, protoze mam hrozne nepravidelnou MS. U prvniho tehotenstvi si me dokonce nechali v nemocnici s tim ze je to mimodelozni a druhy den dle hcg bylo vse ok. tak jsem segre rikala at neplasi jeste - dokud to neni jiste tak je vzdy nadeje… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
27.2.13 16:34

Urcite je nadeje, zvlast, pokud ma segra trochu rozhazeny cyklus. Hlavne segra neriskuje nic tim, pokud to hned neresi. U nas na zacatku byly taky stresy, nakonec jsem pockala a dockala se :). Moje znama gynekolozka mi tehdy po telefonu rekla, at nic neresim pokud nemam silne bolesti bricha (silnejsi nez ms), horecku nad 38 nebo krvaceni silnejsi nez pri ms. Moje mistni gynekolozka to naopak chtela resit revizi. Nedala jsem se, pockala, a za tyden sla znovu na utz. A bylo srdicko i embryo. Takze jedine, co jsem resila, byla zmena gynekologa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950

Já měla taky rozdíl mezi termínem MS a UTZ 10dní..a pokud sama sestra tvrdí, že styk měla uplně někdy jindy, tak bych nenervovala…lehce píše těžko konná..vím 8)

Však ať si to hodí do kalkulačky dle početí a né MS ;)

Přeji ať je vše ok!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki

@AnnaP Tak nechápu na co se ptáš :nevim: sama sis odpověděla…držím ségře palce…bude to určitě dobrý

• Citovat
  • Upravit
689
27.2.13 16:38

Ikyki - jasně, ale potřebuju to slyšet ještě od ostatních a jiné zkušenosti, aby jsem se ujistila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
27.2.13 16:52

Měla jsem to i to. U jednoho nebyla akce a nerostlo, ZT, u dalšího nabylo vidět, prej mimoděložní a poslal mě doktor do nemocnice na laparku a to mimoděložní bude mít za pár dnů 18 měsíců. :mrgreen: Ještě bych se naděje nevzdávala, u toho prvního těhotenství jsem taky čekala dlouho, až se nakonec zárodek začal rozpadat. Takže na chmury času dost :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
27.2.13 17:18

Je potřeba posoudit rozdíl mezi těma dvěma utz, pokud se to za 14 dní hnulo minimálně, tak naděje je mizivá. Pokud to povyrostlo, ale třeba místo 14 dní jen o 10, tak samozřejmě naděje tam je. Sám o sobě jeden utz moc vypovídající není, ale dva se 14denním odstupem už prozradí dost.
Mně se to při prvním těhotenství za 14 dní hnulo o dva dny (z 5+3 na 5+5) a ZT to bylo jednoznačné.
Během druhého těhotenství jsem naopak během 14 dní poskočila z 4+6 na 7+6, takže to bylo taky jednoznačné :-)
Pokud je to tak nějak na hraně a hnulo se to, určitě má smysl třeba ještě týden počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
27.2.13 17:38

Mě teda doktor kontroloval srdíčko až v 9. týdnu…já bych ještě neházela flintu do žita ;) držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
27.2.13 17:41
@AnnaP píše:
Ikyki - jasně, ale potřebuju to slyšet ještě od ostatních a jiné zkušenosti, aby jsem se ujistila :)
:pankac: :pankac: bude to OK
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí