Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pres den vlazne sprchy a pit. Davala jsem sladsi stavu, protoze ji proste chutnala a vupila vice. V noci, jsem ji chladila vlhkou plenou, ze jsrm ji do ni zabalila.
Samozrejme jsem ji brala k dr. Ale nikdy nic nenasla krome teploty…
@bobiskovomaminka ahoj, já malýho chladím a lezem spolu do vlažný sprchy třeba 3× denně. Je nám 14 měsíců, přes den když spinká, budí se úplně propocenej..Myslím, že teď v těch vedrech to mají všechna miminka stejně. Prostě mokrej hadr na hlavu a nechávám doma běhat skoro nahatýho ![]()
Po nurofenu to trochu klesne, pije minimálně, nejí.. jaký je varovný signál, že mám jet do nemocnice?
No pokud ti nejí a skoro nepije, bála bych se hodně celkového vyčerpání organismu a dehydratace..Pokud si opravdu nevezme nic, jela bych radši asi na pohotovost. Ono dítě může mít mírnou zvýšenou teplotu, ale pokud hodně pije a jí, vím, že mu nehrozí právě ta dehydratace..jakmile přestane přijímat, je to blbý… ![]()
@bobiskovomaminka píše:
Po nurofenu to trochu klesne, pije minimálně, nejí.. jaký je varovný signál, že mám jet do nemocnice?
Tak, jak maly dopadl? Dnes se u nas mirne ochladilo.Tak snad bude lepe…
Tak dnes noci se poprvé (relativně) vyspal, začal víc jíst a je klidnější. Ty horka prostě nesnášel dobře. Zabralo to ochlazování hlavičky, spinkal jen v tílku bez deky, 2 x denně Nurofen a větrák na okno, aby rozháněl vzduch. Ty horké noci spal 10 minut a půl hodiny proplakal, kolem dokola. V kuse jsme naspali max 2 hodiny. Takže byli i zábaly plínkou. Jak jste poradili tu dětskou šťávičku, tak mu to chutnalo víc a dostal do sebe víc tekutin. Takhle jsem léto ještě nikdy neproklínala ![]()
@bobiskovomaminka píše:
Tak dnes noci se poprvé (relativně) vyspal, začal víc jíst a je klidnější. Ty horka prostě nesnášel dobře. Zabralo to ochlazování hlavičky, spinkal jen v tílku bez deky, 2 x denně Nurofen a větrák na okno, aby rozháněl vzduch. Ty horké noci spal 10 minut a půl hodiny proplakal, kolem dokola. V kuse jsme naspali max 2 hodiny. Takže byli i zábaly plínkou. Jak jste poradili tu dětskou šťávičku, tak mu to chutnalo víc a dostal do sebe víc tekutin. Takhle jsem léto ještě nikdy neproklínala
a to je teprv začátek:-) Prostě někdo na vedra není, snad měl prcek jenom nějakou extra reakci a příště už bude ok.