Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
10ti měsíční chlapeček má v těchto vedrech vařící hlavičku. Bohužel nejen přes den ale i během noci a teď k ránu i když je doma příjemná teplota a nedovádí. Měřila jsem ho a má 37,1. Zbytek tělíčka má teplotu normální. Je pravda, že se mu spustila rýma, ale tu máme každý měsíc. Nemůže to být úpal nebo něco takového? Co mám dělat? Venku 36 stupňů, doma 27, větrat se nedá, stín na zahradě jsme udělali slunečníkem, ale byli jsme tam chvíli v bazénku. Déle jak 10 min. na jednom místě nevydrží. Je to neposeda ![]()
Mimo to je mrzutější, stolice řidší, ale to může být s Panadolu čípku??? HLavička fakt pálí jako čert…POMOC
Ahoj, máme to úplně stejně, jen ráno měl 37,2, ale prořezávají se mu zuby a je vidět, že ho to strašně bolí
já mu teda dala necelou dávku sirupu a šel s babičkou teď ráno na procházku, protožee vnku je teď ráno o něco líp, než doma…a nemáš nějaký ventilátor, aby se ten vzduch trošku vyměnil? Jinak hlavně hoooooodně pít, jíst teď moc nechce, ale musíš ho donutit hoooooooodně pít…
Ahoj, já malýho ochlazuju žínkou. Prostě mokrej hadr na hlavu ![]()
Kontroluj, ať hodně pije, pokud ho chceš aspoň trochu ochladit, tak omývat vlažnou vodou… Může to být z vedra, může být lehce nastydlý
Jinak ta stolice může být po tom čípku.. pokud není třeba, tak nedávat, teplota se má srážet až od 38 ![]()
Ochlazovat, hlavou odchází nejvíc horkosti, proto je dobrý mít v zimě třeba čepici:-) Jestli se ti něco nezdá, konzultuj s mudr.
My se jdeme po noci sprchovat.Mala ma uplne varici hlavicku.Ma to tak vzdy, ted se ji jeste udelaly potnicky, ci co to je.Je takova osypana pupinkama.
27st bych sice brala, ale pořád je to moc.
Děti jsem v takovém počasi nechala několikrát denně koupat ve vaně. Moc jim to pomohlo.
Moc moc děkuju za tipy, už chodí s mokrým kapesníkem na hlavičce, po dopoledním spánku dáme vanu
![]()
Ahoj, mala ma taky varici hlavicku…to asi delaji ty urputne vedra…bobek furt je spocena…ma taky rymu asi z toho vedra…
Tak my jsme dnes rano koupali, Adamek byl spocenej a ulepenej.. Libilo se mu to vic nez vecer! A venku na hlavicku mokry kloboucek nebo satecek! Pomaha, mame taky horkou hlavicku a bez teplot." ![]()
@bobiskovomaminka Jestli meris bezkontaktnim celovym teplomerem, tak zkus pred merenim utrit hadrikem celo do sucha, zpocene celo zpusobi nizsi namerenou teplotu. Take by mel byt teplomer ve stejne mistnosti delsi dobu, jako mereny clovicek…
Jinak ja maleho dneska rano po ranni prochazce supla do vany s vlaznou vodou na osvezeni.
Přes den to bylo lepší. Teď na večer 38,6, je apatyckej, nechce jíst, sice usnul, ale kroutí se. Hicuje jako blázen…Co dělat v noci, když se bude budit a bude to horší? Teplota, pláč, horko, nebude moci usnout… Na co se mám připravit? Jsem doma sama, abych nevyšilovala…Moc děkuji za rady, připadám si bezmocná, kdyby byl muž doma, aspoň by jsem cítila oporu, ale takhle jsou ty obavy horší ![]()
@bobiskovomaminka píše:
Přes den to bylo lepší. Teď na večer 38,6, je apatyckej, nechce jíst, sice usnul, ale kroutí se. Hicuje jako blázen…Co dělat v noci, když se bude budit a bude to horší? Teplota, pláč, horko, nebude moci usnout… Na co se mám připravit? Jsem doma sama, abych nevyšilovala…Moc děkuji za rady, připadám si bezmocná, kdyby byl muž doma, aspoň by jsem cítila oporu, ale takhle jsou ty obavy horší
Ja si pamatuji minule leto, ze dcerka pri tropech vzdy mela vecer vysoje teploty. Nechtrla jist ani spat a brecela.Bylo to z vedra.
Samozrejme to nemusi byt Vas pripad a treba je vazne nemocny.Coz snad ne a je chudatko jen prehraty…
@bobiskovomaminka Je normalni, ze vecer se teplota zvysuje. Davas panadol nebo nurofen? Klesa ta horecka po podani? Pokud ne, sla bych na pohotovost!
Zkus zabaly - rucniky do vlazne az studene vody na chvilicku zabalit predlokti a nohy od kolen dolu… Klidne bych ho dala i do vody s vlaznou vodou, ktera by ho osvezila. Jak to bude chladnout, tak to ochladi i rozpalene telicko. Pije?