Hormonální porucha? Nevím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6792
22.10.12 21:43

@pipiinka vis co se stane z manzelkou za 20let? tlustej kamarad, tak vydrz treba to prijde samo :mrgreen: :hug: u nas se to stava po 2 lettech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
22.10.12 21:45
@jaja84 píše:
@pipiinka vis co se stane z manzelkou za 20let? tlustej kamarad, tak vydrz treba to prijde samo :mrgreen: :hug: u nas se to stava po 2 lettech :mrgreen:
:D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
22.10.12 21:46

Pokud Pco mam, je pro me vhodna antikoncepce? konkretne depo provera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
22.10.12 21:57

@pipiinka no ja ti nevim na pco mas hodne deti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
22.10.12 22:02
@jaja84 píše:
@pipiinka no ja ti nevim na pco mas hodne deti :nevim:

vsak ja ty cysticky na vajecniku nikdy nemela, az ted, co mela vzali ten druhy vajecnik cely se me to zacalo delat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
22.10.12 22:04

@pipiinka aha to jsem spatne pochopila a tebe na tom stve to ze nemas ms? tak ber antikoncepci a nebo utros treba ale treba se ti to spravi za par cyklu :hug: to mne to stve kuli te ovulce a mimi :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
22.10.12 22:06
@jaja84 píše:
@pipiinka aha to jsem spatne pochopila a tebe na tom stve to ze nemas ms? tak ber antikoncepci a nebo utros treba ale treba se ti to spravi za par cyklu :hug: to mne to stve kuli te ovulce a mimi :cert:

stve me to, ze pak plasim kde je, delam testy, premyslim ve dne v noci :think: a na ty cysticky se dr zeptam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
22.10.12 22:09

@pipiinka to vis ze jo zeptej se at ti vse poradne vysvetli a udela i hormonalni profil. Ale jak rikam treba si telo potrebuje jen priviknout, vsak on ti neco dopruci ha, utros, duphaston… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
23.10.12 11:47

@pipiinka ahoj, sorry, ze sa pletiem do debaty, len som chcela- pco znamena polycisticky vajecnik, to je, ze je na nom vela malych folikulov, v ktorych mozu ale nemusia byt vajicka. - tmave kruhy okolo ci na vajecniku. prikladam foto. http://www.advancedfertility.com/images/pco.jpg
pokial si to doteraz nemala, tak to moze byt ojedinely jav sposobeny prave odobratim toho jedneho vajjecnika.
@jaja84 pisem aj pre Teba :D
cyklus funguje tak, ze najprv hypofyza vylucuje folikostimulacny hormon, ten sposobuje rast folikulov. nasledne sa vyluci LH- luteizacny hormon, ktory sposobi prasknutie folikulu. z prasknuteho folikulu vznika corpus luteum- zlte teliesko, ktore produkuje progesteron, progesteron sposobuje rast sliznice maternice. po zaniku zlteho telieska-cca14 dni, progesteron klesa a zacina sa odlupovat sliznica maternice, nastava ms.
cyklus v skratke :)
cize pokial nemas ms, najpravdepodobnejsie je, ze si skutocne nemala ovulaciu ako pisala @Gladys ta ale este stale moze byt, akurat budes mat dlhsi cyklus :)

ja mam tiez pco vajecniky a s oplodnenim nemam problem, akurat mam dlhsie cykly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
23.10.12 14:29

@soldi aha tak super, jinak takovou fotku vidim pokazde kdyz jdu k dr taky :,( akorad mam problem otehotnet :,( a dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
23.10.12 19:32

@soldi tak presne takovou fotku jsem na uz videla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
23.10.12 19:33

A je mozne ze tu ovulku proste mit nebudu vubec??tudiz jako bez ms??antikoncepce je pro me vhodna jaka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
23.10.12 19:35

Soldi a ojedinely jev, jako ze by to jen nejakou dobu mohlo byt pco a pak se vse vrati zas do normalu? ci pokud jednou pco je, tak naporad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
23.10.12 19:46

@pipiinka je rozdiel pco a pcos, vela laikov si tieto pojmy zamiena :)
pco znamena polycysticky vajecnik- vid foto zo sona, je to jav ojedinely a docasny a nespaja sa s dalsimi diagnozami.

pcos- syndrom polycystickych vajecnikov, to je to, o com pisaja @jaja84 . tiez byva nalez pco vajecnikov, ale su k nemu pridruzene aj dalsie problemy- medzi hlavne prejavy patria dlhe nepravidelne cykly, anovulacia, hirzutizmus (nadmerne ochlpenie), nadvaha, akne, z hormonov- zvyseny testosteron a luteizacny hormon. pravdaze nemusi byt vsetko naraz.

pokial si doteraz s cyklami nemala problem, skutocne to prisudzujem tym zmenam. ovulka urcite zas nabehne, neboj :D
antikoncepcia podla mna nie je vhodna ziadna :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
23.10.12 20:05

@soldi ja premyslela o antikoncepci depo provera, deti uz neplanujeme.
ja se po te operaci potim jak k*ava, akne se me tez udelalo, ale to se me dela vzdy pred ms, ale jak pisu, tento mesic ms nikde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí