Hormonální porucha? Nevím

10584
22.10.12 20:33

hormonální porucha??nevím

Děvčata, nevím si rady
V srpnu jsem byla na vyndání vaječníku z důvodu nezhoubného cystického nádoru.
Dr. mi doporučil na měsíc brát antikoncepci.Po dobrání mi 5den došla ms.Bylo to 22.9..ms jsem měla vždy pravidelnou po 26 dnech. Při prohlídce dr. koukal na druhý vaječník s tím, že jsou okolo vajíček měla mini cystičky, prý podle něj bych s tímto nálezem měla problém otěhotnět.
Jenže antiko jsem měla jen ten jeden měsíc, v říjnu už ne, ms už dávno měla dorazit a nikde. Nechráněný styk jsem též neměla, ale pro jistotu jsem dneska testla a nic. Může se jednat o hormonální poruchu, neb to může být i díky tomu vyndanému vaječníku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6792
22.10.12 20:43

Mne dr rikal ze vajecnik nema na ms zadny vliv, ze je ms ze sliznice. Ale je mozne ze vajecnik produkuje nejaky hormon a ty mas nizkou sliznici :nevim: stejne ti nebude zbyvat nic jineho nez si zajit k dr. Hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.10.12 20:55

HA je mrcha, je fuk, že byla braná jen měsíc, tipla bych, že je to tím. Navíc ms se spouští přeci tím, že je ovulace, vznikne žluté tělísko produkující progesteron či který hormon a když zanikne, přijde ms. Pokud ovu není, tak anovulační cykly mohou být buď extrémně krátké nebo naopak velice dlouhé, klidně k 50-70dnům.
Pokud se aktivně nesnažíte o další, tak bych nechala tělo chvíli oddechnout, odebrání vaječníku je zásah, HA je zásah… Pokud není snaha o dítě, tak pravidelnou ms nepotřebuješ a pokud byste se snažili, tak se to dá řešit hormonálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
22.10.12 21:09

@Gladys aha tak proto jsem nemela ms treba pul roku :cert: protoze proste nebyla ovu :think: to mne nenapadlo. A tu sliznici teda dela to zlute telisko jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.10.12 21:18

@jaja84 já v tomhle mám fakt jen mlhavé povědomosti, tak to možná neřeknu přesně, ale žlutý tělísko produkuje obdobný hormon jako utrogestan. A vím, že menstruaci přechází ovulace, díky tomu žlutému tělísku roste ta sliznice a když „dojde“, tak sliznice už neroste, ale začne se odlučovat. A když tělísko není, tak se začne odlučovat ta sliznice moc brzo, tak jsou cykly třeba 20dnů a nebo naopak moc neroste, neodlučuje se a vznikají cykly dlouhé.
V podpisu vidím PCO, takže tam tuším nepraskají folikuly, neprobíhá ovulace, není tělísko, není ms, tak jsem to zhruba pochopila.
Ale jak říkám, to je moje laické chápání situace. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
22.10.12 21:21

@Gladys ano presne :palec: uz jsem to asi pochopila. Se nezdas :mrgreen: dekuju :kytka: ted jsem brala utros ale po potratu ms furt nic tak musim pro vyvolavacku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
22.10.12 21:26

Gladys takze to jak me dr. na uz ukazoval ty pidi cysticky by meli byt nepraskajici vajicka? :think: jen me to ukazal a podotknul, ze diky tomuto bych mela/budu mit problem otehotnet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
22.10.12 21:27

@pipiinka jestli mas pco tak to nejsou cisticky ale jen tak tomu rikaj ale nevim proc. Jsou to mali folici jestli jsem to dobre pochopila ale hodne a nezrali :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
22.10.12 21:29
@jaja84 píše:
@pipiinka jestli mas pco tak to nejsou cisticky ale jen tak tomu rikaj ale nevim proc. Jsou to mali folici jestli jsem to dobre pochopila ale hodne a nezrali :cert:

PCO pokud to mam, tak az po tej operaci
na uz to byli jakoby tmave kulicky okolo vajecniku
a pro me, PCO znamena co??muz se ze me nestane, ze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
22.10.12 21:31

@pipiinka Já tomu moc nerozumím, jen jsem chtěla napsat, že i já jsem měla cystu, ale otěhotněla jsem přes antikoncepci (nejspíš díky ATB), takže cysta neměla na otěhotnění vliv. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
22.10.12 21:33
@Elilen píše:
@pipiinka Já tomu moc nerozumím, jen jsem chtěla napsat, že i já jsem měla cystu, ale otěhotněla jsem přes antikoncepci (nejspíš díky ATB), takže cysta neměla na otěhotnění vliv. :nevim:

ja otehotnet nechci
spis me slo o to, proc nemam ms :think:,kdyz jsem ji vzdy mela pravidelnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
22.10.12 21:34

Teď čtu, že u tebe je to nějaké složitější. :think:

Co vaječník, to menstruace, ne? Takže když jeden chybí, tak MS by měla být ob měsíc. :nevim:
Snad nepíšu blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
22.10.12 21:34

@pipiinka no mela bys byt chlupata, mit nadvahu a hrubej hlas, nemit ovu ani ms :mrgreen: a tak dal a tak dal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
22.10.12 21:35

Teď čtu, že u tebe je to nějaké složitější. :think:

Co vaječník, to menstruace, ne? Takže když jeden chybí, tak MS by měla být ob měsíc. :nevim:
Snad nepíšu blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
22.10.12 21:36
@jaja84 píše:
@pipiinka no mela bys byt chlupata, mit nadvahu a hrubej hlas, nemit ovu ani ms :mrgreen: a tak dal a tak dal :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tak to se manzelovi splni sen, konecne bude mit doma vedle sebe kamose
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí