Žádná menstruace

609
22.10.12 08:35

ŽÁDNÁ MENSTRUACE

Moc zdraví všechny, kteří se rozhodli mi pomoci rozlousknout můj problém,
tři roky jsem brala HA Lindynette 20, po jejím vysazení 20.6.2012 přišla první a zároveň poslední menstruace do dnešní doby, samosebou jsem byla u Dr. tři měsíce mne nechal úplně bez léčby(aby se tělo vzpamatovalo) bez úspěchu byla mi aplikována injekce Agolutinu, bez efektu, vzal mi krev (bohužel netuším na jak podrobný rozbor hormonů, jen vím, že výsledky byly do dvou dnů) vše prý v normě, UTZ prý ok, jediné co mi kdy řekl jako možný problém byla nízká sliznice k odloučení, ale před aplikací agolutinu to prý vypadalo nadějně co se týče výšky, pokud prý bude krev v pořádku (měla jsem si zavolat a byla) nechá mne prý další tři měsíce bez léčby, chci se zeptat má někdo podobnou zkušenost, je to opravdu obvyklý postup? to abych si dělala každé dva týdny po pohlavním styku gravi test, takhle se přeci nedá fungovat (antikoncepce vysazena z důvodu žilních potíží). Všem děkuji za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4041
22.10.12 08:41

S takovým přístupem bych doktora určitě vyměnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
22.10.12 08:44

Taky jsem měla problémy s menstruací po vysazení HA, ale dr. mi nasadila léky abych měla MS pravidelnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.10.12 08:53

Mě dr léčil až po těch 3 měsících, kdy jsem nemenstruovala.. :think: přesně jak u Tebe, rozbory krve a tak, vše bylo v pořádku, takže jsem dostala léky (ale už si nevzpomenu na název), brala jsem je skoro půl roku, ale ms se upravila a pak bez problémů. Pokud nejsi spokojená, zkus změnit lékaře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
22.10.12 09:02

Tak u mě to bylo stejné, jednou jsem byla na vyvolávačce, jednou pro „tabletku po“, dál jsem neřešila, první ms bez zásahu jsem dostala cca po roce a hned poté neplánovaně otěhotněla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
22.10.12 09:08

Jinak svoji těhdější dr. nekomentuju, o její etice i odbornosti jsem se v těh. přesvědčila a upalovala k jiné :pocitac:. Kdybych to k ní chodila řešit každý měsíc tak by mi max. píchla další vyvolávačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3222
22.10.12 09:27

Ahojky, no vidím, že postupy doktorů jsou vesměs stejné :roll: …taky bez hormonální antikoncepce vůbec nemenstruuju…vše je u mě v pořádku, až na to, že prostě menstruace nikde a tak to mám od puberty :)…jediná léčba je prostě vyvolávačka nebo nějaké léky (teda o jiné jsem nikdy neslyšela :nevim: )…já se s tím teda smířila a už to normálně nějak neřeším…řešila jsem to akorát v době když jsem chtěla znovu otěhotnět, protože bez menstruace vůbec nevíš, jestli ovuluješ nebo ne (teda aspoň já jsem to vůbec nevěděla, žádné příznaky jsem neměla)…takže do mě doktorka opět cpala prášky a injekce, abych vůbec menstruovala + jsem pak měla i hormony na ovulaci (naštěstí se podařilo téměř hned a teď jsem v 33 tt :srdce: )…samozřejmě jsem zkoušela i bylinky, ale žádné větší úspěchy jsem neměla…takže po porodu to už nějak hrotit asi opět nebudu a prostě budu bez menstruace (myslím, že šance na otěhotnění bez menstruace není až tak velká :nevim: )…ale chápu, že dělat si pořád test je naprd :zed:
no jsem zvědavá, jestli tu někdo napíše, že tuto záležitost doktor řešil jinak, než stále prášky a injekce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
22.10.12 09:37

Tak já jsem vysadila HA, další ms přišla po 27 dnech, další po 42 a na další teď teprve čekám :nevim: (32DC)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
22.10.12 09:43

@Danielitha Tak on tvuj lekar taky zas az tak moc moznosti nema… bud vyvol. injekci nebo Duphaston, ktery se bere druhou polovinu cyklu a po kterem by menstruace mela prijit… oboji ovsem znamena rvat do sebe opet hormony pro efekt (jen aby prisla mens.) ale neresi primarni problem, ze tvoje telo samo neprodukuje hormony jak ma - coz ovsem po nekolikaletem uzivani HA neni az tak prekvapive…
Takze ja souhlasim s tvym lekarem… nechat telu jeste cas aby se samo vzpamatovalo… max. bych jeste zkusila nejaky bylinky ;) A pokud otehotnet nechces, tak snad pouzivate jinou spolehlivou metodu antikoncepce aby jsi se nemusela kazdy mesic bat a kupovat gravi test 8o Nevic to ze menstruace prijde jeste nemusi znamenat, ze 100% tehotna nejsi… mam spoustu kamaradek, ktere jeste 2-3 mesice menstruovaly (vetsinou pak zpetne dodaly, ze MS byla slabsi nebo jinak jina ale v te chvili je stejne za MS povazovaly :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
22.10.12 09:52

:-)

Holky, moc děkuji za reakce, nečekala jsem je tak rychle, co se týče těhotenství, není mi už -náct a HA neberu, takže s přítelem samosebou víme co se může stát…čekají mne v květnu státnice ráda bych vydržela v práci do června, zatím mám smlouvu na rok a právě v červnu bych ji měla mít prodlouženou na tři roky, ale kdyby těhu bylo tak bychom to nějak zmákli o toto mi až tak nejde, spíše naopak, začínám se bát, aby vůbec za ten necelý rok mohla být řeč o nějakém tom mateřství, když se mi děje toto, navíc nemít menstruaci mne prostě znepokojuje, ptala jsem se Dr. zda si myslím, že je to stále reakce na vysazení HA a on, že neví, ale pravděpodobně ne, prý se po agolutinu vesměs nastartuje, mám spíše pocit, že se mnou nechce nic dělat proto, že se o otěhotnění cíleně nesnažíme a prý co by jiné ženy daly za to, kdyby MS neměly, jenže co když v okamžiku, kdy se o mimi snažit budeme, začne být na léčbu pozdě, myslíte, že bych za ním měla ještě zajít, nebo jednoduše odejít k jinému/jiné Dr.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
22.10.12 09:55
@Agrion píše:
@Danielitha Tak on tvuj lekar taky zas az tak moc moznosti nema… bud vyvol. injekci nebo Duphaston, ktery se bere druhou polovinu cyklu a po kterem by menstruace mela prijit… oboji ovsem znamena rvat do sebe opet hormony pro efekt (jen aby prisla mens.) ale neresi primarni problem, ze tvoje telo samo neprodukuje hormony jak ma - coz ovsem po nekolikaletem uzivani HA neni az tak prekvapive…
Takze ja souhlasim s tvym lekarem… nechat telu jeste cas aby se samo vzpamatovalo… max. bych jeste zkusila nejaky bylinky ;) A pokud otehotnet nechces, tak snad pouzivate jinou spolehlivou metodu antikoncepce aby jsi se nemusela kazdy mesic bat a kupovat gravi test 8o Nevic to ze menstruace prijde jeste nemusi znamenat, ze 100% tehotna nejsi… mam spoustu kamaradek, ktere jeste 2-3 mesice menstruovaly (vetsinou pak zpetne dodaly, ze MS byla slabsi nebo jinak jina ale v te chvili je stejne za MS povazovaly :( )

Nu, s tou ochranou to neni az tak jednoduche mam alergii na latex a co se tyce pharmatexu, tak ten nekdy snasim uplne ok, nekdy hure (veděni), nicmene…dasi vec, proc jsem proti nemu, jest, ze nez se vratim z jeho aplikace, je teda hlavne na me strane po vzruseni…ale to je zas jiny problem a ai to tady nepatri, bylinky vyzkouseny (kontryhel a šalvěj…nic…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3222
22.10.12 10:02
@Danielitha píše:
Holky, moc děkuji za reakce, nečekala jsem je tak rychle, co se týče těhotenství, není mi už -náct a HA neberu, takže s přítelem samosebou víme co se může stát…čekají mne v květnu státnice ráda bych vydržela v práci do června, zatím mám smlouvu na rok a právě v červnu bych ji měla mít prodlouženou na tři roky, ale kdyby těhu bylo tak bychom to nějak zmákli o toto mi až tak nejde, spíše naopak, začínám se bát, aby vůbec za ten necelý rok mohla být řeč o nějakém tom mateřství, když se mi děje toto, navíc nemít menstruaci mne prostě znepokojuje, ptala jsem se Dr. zda si myslím, že je to stále reakce na vysazení HA a on, že neví, ale pravděpodobně ne, prý se po agolutinu vesměs nastartuje, mám spíše pocit, že se mnou nechce nic dělat proto, že se o otěhotnění cíleně nesnažíme a prý co by jiné ženy daly za to, kdyby MS neměly, jenže co když v okamžiku, kdy se o mimi snažit budeme, začne být na léčbu pozdě, myslíte, že bych za ním měla ještě zajít, nebo jednoduše odejít k jinému/jiné Dr.?

já si myslím, že odejít k jinému opravdu moc smysl nemá :think:…já to takto mám nastavené od puberty, že prostě bez antikoncepce nemám menstruaci a po vysazení antikoncepce jsem otěhotněla hned (teda bylo mi 21 a bylo to neplánované, ale bylo to hned :lol: ) a teď s novým přítelem jsme se vzledem k mému věku (v lednu mi už bude 36) rozhodli pro miminko, pač roky běží a jak jsem psala, rok jsem opět antikoncepci nebrala, čekala jsem na menstruaci, ta nikde…za 3/4 roku jsme se začali snažit o miminko, ale jak říkám bez menstruace není ovulace (si myslím)…tak jsem to začala řešit s doktorem, mela jsem asi 3× nasazený ten Duphaston, 2× mestruace přišla, po třetí opět po těch přášcích nikde, takže jsem dostala ještě agolutin a poté jsem znovu menstruovala, nasadila hormon na ovulaci a příští měsíc jsem už byla těhotná :)…takže otěhotnět určitě jde i takto…a když čteš, že holky, které mají menstruaci jak hodinky a stejně několik let neotěhotní, tak to asi nemá cenu hrotit…řešila bych to opravdu vážněji, až budete chtít to miminko :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
22.10.12 14:09
@Magdali píše:
já si myslím, že odejít k jinému opravdu moc smysl nemá :think:…já to takto mám nastavené od puberty, že prostě bez antikoncepce nemám menstruaci a po vysazení antikoncepce jsem otěhotněla hned (teda bylo mi 21 a bylo to neplánované, ale bylo to hned :lol: ) a teď s novým přítelem jsme se vzledem k mému věku (v lednu mi už bude 36) rozhodli pro miminko, pač roky běží a jak jsem psala, rok jsem opět antikoncepci nebrala, čekala jsem na menstruaci, ta nikde…za 3/4 roku jsme se začali snažit o miminko, ale jak říkám bez menstruace není ovulace (si myslím)…tak jsem to začala řešit s doktorem, mela jsem asi 3× nasazený ten Duphaston, 2× mestruace přišla, po třetí opět po těch přášcích nikde, takže jsem dostala ještě agolutin a poté jsem znovu menstruovala, nasadila hormon na ovulaci a příští měsíc jsem už byla těhotná :)…takže otěhotnět určitě jde i takto…a když čteš, že holky, které mají menstruaci jak hodinky a stejně několik let neotěhotní, tak to asi nemá cenu hrotit…řešila bych to opravdu vážněji, až budete chtít to miminko :andel:

Asi mas potazmo mate pravdu, dnes jsem za nim jeste skocila a opravdu rikal, ze pokud vylozene neplanujeme nema to cenu, nicmene ja pred ztim, nez jsem zacala brat HA mela MS vice mene ok a to jsem uz po jednom vysazeni preparatu minisiston i po zamlklem potratu a nasedne kyretazi MS dosla i kdyz pozdeji a ted kdyz je clovek v pohode a dite by nebyl problem se deje toto, jinak je mi 25. let, takze na vek to asi svalovat nema smysl:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
8.11.12 15:30

Ahoj holky. Mám také problém s menstruací. Vysadila jsem antikoncepci po 7 letech už v únoru. S přítelem se snažíme o miminko už 10 měsíců a pořád nic :( Doktor už mě posílá na umělé oplodnění a to mi krevní rozbor udělal pouze jednou!
Problém je, že také vůbec nemám menstruaci. Celou dobu jsem chodila na injekce Agolutinu - po tom jsem to teda dostala. Už jsem i po léčbě Duphastonem, po něm menstruace také proběhla, ale už jsem řekla dost.. Žádné hormony už brát nechci, tak jsem to tedy nechala bez léků…Poslední ms jsem měla v září…Od té doby nic…Jen jsem uplně nepatrně špinila…
Nevím teď co mám dělat? Mám si znovu nechat píchnout vyvolávačku, nebo mám čekat? Teď jsem dobrala lahvičku Femigardu…
Prosím moc o nějakou radu…Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
9.11.12 16:40
@MandzJi píše:
Ahoj holky. Mám také problém s menstruací. Vysadila jsem antikoncepci po 7 letech už v únoru. S přítelem se snažíme o miminko už 10 měsíců a pořád nic :( Doktor už mě posílá na umělé oplodnění a to mi krevní rozbor udělal pouze jednou!
Problém je, že také vůbec nemám menstruaci. Celou dobu jsem chodila na injekce Agolutinu - po tom jsem to teda dostala. Už jsem i po léčbě Duphastonem, po něm menstruace také proběhla, ale už jsem řekla dost.. Žádné hormony už brát nechci, tak jsem to tedy nechala bez léků…Poslední ms jsem měla v září…Od té doby nic…Jen jsem uplně nepatrně špinila…
Nevím teď co mám dělat? Mám si znovu nechat píchnout vyvolávačku, nebo mám čekat? Teď jsem dobrala lahvičku Femigardu…
Prosím moc o nějakou radu…Děkuji

Za mne zmena Dr. pripadne u praktika vysetreni krevniho obrazu, zda naniproblem napriklad stitnici ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí