Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nemám ani tak nějaký velký problém, spíš se vás jen chci zeptat na názor. Máme s manželem v plánu se teď pokusit o druhé mimi, ale už druhý měsíc mám takovou trochu zvláštní MS. Začne klasicky, trochou jasné krve, a pokračuje si tak asi 3 dny (není to špinění, opravdu jasně červená krev), pak na den jakoby ustane a následující den se rozjede naplno a trvá 4 dny. Jde mi jen o určení data začátku MS… Co myslíte? Moc děkuju za názory ![]()
Já myslím, že ten první den jasně červené krve(pokud to není špinění)můžeš počítat za začátek ms. Já vždy první den trochu špiním, druhý den už krev, takže počítám první den ms ten druhý den ![]()
Brala bych to hned od toho prvního krvácení. Jestli ti jde o určení stáří těhotenství, tak ti to stejně vypočítají podle UTZ.
Já to takhle taky mívala- dva dny, pak den nic a pak tři dny ![]()
@lencaplenca píše:
O těhu zatím nejde, spíš o plodné dny, ovulku
Tak pro určená plodných dnů stejně moc datum nepotřebuješ. Spíš meřit teplotu, zjišťovat čípek nebo ovu testy
No, to až tak pravda není, u dcerky mi stačila prostá matematika k určení plodných dnů…ale zapotřebí bylo to datum poslední MS. Takže s druhým prckem bych to ráda „řešila“ stejně. To sledování se už je, alespoň pro mě, nějaké další stadium, ke kterému snad nedojde… ![]()
@RencaVlkova píše:
Tak pro určená plodných dnů stejně moc datum nepotřebuješ. Spíš meřit teplotu, zjišťovat čípek nebo ovu testy
@lencaplenca píše:
No, to až tak pravda není, u dcerky mi stačila prostá matematika k určení plodných dnů…ale zapotřebí bylo to datum poslední MS. Takže s druhým prckem bych to ráda „řešila“ stejně. To sledování se už je, alespoň pro mě, nějaké další stadium, ke kterému snad nedojde…
já mám ovulaci úplně mimo tabulky, takže třeba mě matematika vůbec nestačí ![]()
@RencaVlkova píše:
já mám ovulaci úplně mimo tabulky, takže třeba mě matematika vůbec nestačí
Já jsem tedy ani neměla příležitost nějak moc se pozorovat, Helenka se nám povedla na druhý pokus a na základě výpočtu (takhle to zní fakt strašně
). Proto mě teď to moje tělo mate, tím, jak se jakoby nemohlo k té menstruaci rozhoupat. Mno, uvidíme, snad to vyjde. A to samé přeju i tobě! ![]()
@lencaplenca To jsi mla štěstí, že odpovídáš tabulkám
Já mám taky ovulaci mimo tabulky, měla jsem ji při prvním až 21. den
Tak držím pěsti, ať se zase rychle zadaří ![]()