Hormonální profil - potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9754
1.2.13 17:30
@brisco píše:
U mě hormonální profil odhalil mírně zvýšenou hladinu prolaktinu, chvíli jsem brala léky a pak jsem přirozeně otěhotněla.

A mohla jsi otehotnet i pred tim a pak se to neudrzelo nebo ti vubec otehotnet neslo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
1.2.13 17:37

@kar-maa Vůbec to něšlo. Ono je to u nás ještě trochu složitější. Prolaktin se bere jako zvýšený, když je nad 500 a já ho měla 700. Ale v prvním IVF centru to pan doktor neuznával a tvrdil, že by musel být nad 1000, aby to dělalo neplechu. A tvrdil, že hlavní problém je spermiogram a tlačil nás do IVF. Šli jsme do druhého IVF centra a tam byli ochotní to řešit. Dostala jsem Nordprolac, ale bylo mi po něm blbě, tak jsem ho moc dlouho nebrala, ale přesto to zafungovalo :palec:.
Teď se snažíme o druhé, zase to nejde a zase mi zjistili zvýšený prolaktin, ale dostala jsem jiné léky. Manželovi se kupodivu za ty tři roky spermiogram dost zlepšil, takže to je OK.
Když je prolaktin zvýšený jenom mírně, tak ovulace klidně proběhne, ale vajíčko není kvalitní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59392
1.2.13 17:39

@kar-maa no ještě odběr kolem 14Dc aby bylo vidět jak probíhá ovulka. No u mě zjistili že mam na dolní hranici hormon který řídí ovulku a málo hormonů na udržení těhu. pak jsme brala clostilbegyt a utrogestan. U biochemického tam může být i něco jiného ale profil dokáže odhalit toho dost :palec:. No a ted třetí těhu to jsme otěhotněla ani nevim jak :mrgreen: :mrgreen: Prý první ovulka v životě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
1.2.13 17:47

@Markéta80 A ty jsi predtim nemohla otehotnet?
Ja muzu, ale nejak to neudrzim. A merim si BT, tak nevim, jestli mam dost vsech tech hormonu co je potreba k udrzeni miminka, ale grafy mam celkem krasny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59392
1.2.13 18:07

@kar-maa na prvního jsme čekali 5 let :? a až díky hormonům se povedlo, podruhé už jsme vědala o jaké léky si říct tak to vyšlo a po druhém porodu i sám doktor uznal že HA je v mém případě zbytečná a otěhotnění bez léků přirovnal že stejná šance asi jako že přiletí UFO a ono se povedlo 18m po porodu :lol: :lol:. Možná máš nerovnováhu v hormonech na konci cyklu a jestli potrácíš 5-6tt tak by mohl pomoct utrogestan ale uvidíš jaké budeš mít hodnoty. Co štítná žláza?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
1.2.13 18:22

@Markéta80 na ten profil a i stitnou zlazu jdu pristi tyden. A s tim hormonem na konci cyklu nevim, ale brala jsem duphaston a nepomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59392
1.2.13 18:26

@kar-maa duphaston je jako utrogestan, on pomůže ale jestli je něco špatně tak ne. měli by zkontrolovat i spermiogram a nebo šlo o blbý náhody, možná udělat i genetiku a imunologii tam se často něco najde a dle toho postupovat dál :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
2.2.13 06:13

@kar-maa mě to nestačilo, já mám HP v pořádku, ale problém je imunita… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
2.2.13 20:34

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat…v dubnu jsme měla zamlklé těhu v 6+3,v listopadu jsem měla samovolný potrat kolem 5 týdne a ted v lednu 11+5 mi doktorka řekla, že mimčo umřelo kolem 10 týdne…prej mě po ms pošle na genetiku…já se lečím na štítnou žlázu, ale jsem hlídaná a hormony mám více než v pořádku, tak nevím proč se nám nedaří…co myslíte???Nják se v tom nevyznám a tak nevím o jake vyšetření mám žádat doktorku??? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
3.2.13 07:43

@ywettka16 doporučuji kompletní imunologii…já mám všechno v pohodě, ale právě imuno je v prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.19 11:43

Ahoj, obnovuji diskuzi. Nasla se nekomu příčina opalovanych ZT v hormonalnim profilu?

• Citovat
  • Upravit
lebambule
9.11.19 12:11
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. Nasla se nekomu příčina opalovanych ZT v hormonalnim profilu?

U mě ne. Dvakrát zt a potřetí dobry, za týden termin. :wink: Dělali mi komplet genetické vyšetření včetně imunologie. Pry je to časté.

• Citovat
  • Upravit
5006
10.11.19 20:26

Spis hledejte v genetice, imunologii, stitne zlaze nebo apoptoze spermii :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.19 15:47

Obnovuji diskuzi - Může nedostatek nějakého hormonu způsobit ZT?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex