Hormonální profil - potraty

Anonymní
13.12.11 06:07

Hormonální profil - potraty

Ahoj potřebovala bych poradit, jsem po třech zamlklých těhotenstvích a zajímalo by mne zda si mám i tehdy nechat udělat hormonální profil, zda mi tohle vyšetření k něčemu bude?? Popřípadě co mi z něj mohou zjistit??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5043
13.12.11 08:00

Ahoj, rozhodně si ho nech udělat. Nikdo ti sice nezaručí, že se opravdu na něco přijde, ale mohlo by. Zvláště jestli ti ještě nikdy nic podobného nedělali, tak si myslím, že je rozhodně potřeba do toho šťournout a zjistit, jak si vede štítná žláza, jestli nemáš protilátky proti fosfolipidům, nevyvážený poměr FSH:LH nebo třeba nedostatečnost žlutého tělíska. Je toho dost, co se vyšetřit dá, takže rozhodně zatlač na gynekologa. Pokud by to nechtěl řešit, neváhej se obrátit na nejbližší CAR, kde ti určitě ochotně pomůžou. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
13.12.11 09:03

tak já jsem spíš toho názoru, že Ti to moc nepomůže, hormonální profil jako takový slouží spíš když se nedaří otěhotnět (vysoké FSH-možné selhávání vaječníků, vysoké LH-možná polycystóza ovarií spojená s anovulací, estrogeny, eventuelně progesteron-s tím problémy asi taky nemáš, protože trpíš na zamlklá těhotenství, nikoli spontánní potraty), ale co bych určitě vyšetřila, jak tu zmínila Motýlice, je štítná žláza, ta někdy za opakovanými nezdary může stát, záleží taky na tom, v jakém tt těhotenství zamlkají

no a jinak bych se spíš než na hormonální profil (opakuju, krom té štítnice) zaměřila na vyšetření karyotypu Tebe a partnera, takže vyžádat si u obvodního gyndr. žádanku na genetiku a zamířit tam. 3×MA už nemusí být náhoda v rámci „přirozeného přírodního výběru“ a bylo by dobře vyšetřit, zda jeden z Vás není nosičem balancované chromozomální translokace, případně zda Ty nemáš nějakou trombofilní mutaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65313
13.12.11 09:08

Taky se přikláním ke genetice a ještě imunologii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
13.12.11 09:51

Já jsem po 4 potratech… Po druhém potratu jsem navštívila Car. Mohu jen doporučit. Konečně se začlo něco dít a léčit. I tak mě čekaly ještě 2 potraty. Ale vyšetřily mě od hlavy až k patě a to i manžílka. Takže nakonec mi zjistili MTHFR… zvýšená krevní srážlivost, na to si píchám injekce na ředění krve. Další věc Imunologie.. alergie na sperma a plodové obaly… na to beru prednison. Pak mi taky zjistili chlamidie v krvi, prý je má téměř každej (80%) jen u někoho se projevují, taky přechozenou toxoplazmozu a to hodně zvýšené nějaké protilátky… léčba antibiotikama. Pracuju 12 let a nikdy jsem nebyla na neschopence a tak mě ani nenapadlo, že něco takovýho mi mohou zjistit. Alergie na spermie se opravdu nezjistí, nedělá žádnej problém. Genetika dopadla dobře. Hormonální profil taky ok.
Nyní jsem 21tt, píchám injekce, beru léky ale konečně!!! a tak ti taky přeju ať se na něco přijde a záhada je rozluště a ty můžeš konečně v poklidu těhotnět a užívat si těhotenství!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.11 10:22

Tak genetiku už za sebou mám, vyšetření na trombofilní mutace - nalezena jen jedna a to mthfr c667t v homozygotní formě, na kterou jsem v těhu píchala fraxiparine a nepomohl, karyotyp obou v pořádku, štítná žláza OK, jen mi vyšel lehce zvýšený prolaktin…a imuno mě čeká zítra, tak mě právě zajímal ten hormonální profil, protože to bude jediné co mít nebudu, tak jestli to má cenu

• Citovat
  • Upravit
7615
13.12.11 10:52

Pokud máš vyšetřenou štítnou žlázu, tak to je hooodně podobný tomu hormonálnímu profilu… to se vlastně vyšetřuje štítná žláza ale je to v určitý den cyklu… myslím 3-5 nebo tak nějak… taky jsem na tom byla. No tak každopádně bych si ho vyšetřit nechala, pokud je to tak to poslední co ti chybí… Mě jen u toho MTHFR pořád zvedali dávku toho miniheparinu až to konečně zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.11 10:54

A co si pícháš a kolik?? já si píchala fraxiparine 0,3, jenže bylo to tak, že jsem si to musela pořádně vydupat jinak by mi to nedal, takže já si ho píchala spíš preventivně

• Citovat
  • Upravit
5043
13.12.11 11:38

No tak podle toho co píšeš už máš asi vyšetřený i ten horm. profil. Prolaktin, štítka, to tam normálně patří. Pak už jen ty pohlavní hormony, ale ty ti snad museli udělat taky… Spíš mě napadlo, jestli bys neměla zajít na hysteroskopii případně laparoskopii, aby se podívali, jestli není nějaká chyba uvnitř v děloze nebo vejcovodu. A taky přeléčit všechny infekce - jak píše Scharlota, chlamydie jsou svinstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.11 11:40

no hormonální profil nemám jak říkám jen vyš. na prolaktin a štítnou žlázu nic víc, mam tu papír a mam tam jen tyhle dvě věci

• Citovat
  • Upravit
31379
13.12.11 17:58

nojo, ale vyšetřit FSH a LH nemá smysl, když můžeš otěhotnět…to jsou ukazatele stavu vaječníků, ovariální rezervy atd., testosteron taktéž souvisí s případnou polycystózou a anovulací-opět se Tě netýká, podobně progesteron, ano, s potraty jeho nízká hladina souvisí, ale se spontánními, kdy se embryo v děloze neudrží, nikoli se zamlklými, tam je ho naopak tolik, že ač mrtvé embryo, stále si ho tělo díky progesteronu drží…prostě fakt HP asi nemá u Tebe význam, když štítku a prolaktin vyšetřený máš

když máš i karyotypy, tak opravdu zbývá asi jen už ta imunologie (zda nemáš protilátky proti embryu, trofoblastu atd.) a potom ta hysteroskopie, aby se podívali, zda není něco v nepořádku v děloze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
1.2.13 17:16

Ahojte holky,
muj doktor mi dal zadanku na hormonalni profil.
Takze bych mela na vas jeden dotaz…stacilo nektere z vas, aby vam udelali jen tento jeden test, pri kterem se nasla pricina a diky uzivani prasku jste otehotnely a donosily zdrave dite, nebo je tento hormonalni profil vice mene k nicemu a stejne jste musely podstoupit i spoustu dalsich vysetreni?
Dekuju za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
1.2.13 17:21

@kar-maa no u mě odhalil problém a pak stačili léky, ale musí se na odběry v určité dny cyklu a nejlépe i s utz v době ovulace ;). záleží co máš za problémy :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
1.2.13 17:27

@Markéta80 Ja vim, na ty odbery se chodi 3-5 DC. Jdu tam pristi tyden. Mam za sebou 3× biochemicke tehotenstvi behem 13 mesicu.
A z jakeho duvodu by se potom melo jit i na utz behem ovulace?
A jestli se muzu zeptat, tak u tebe bylo co za problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
1.2.13 17:28

U mě hormonální profil odhalil mírně zvýšenou hladinu prolaktinu, chvíli jsem brala léky a pak jsem přirozeně otěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí