Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím
Zajímaly by mě vaše zkušenosti ohledně hormonálního tělíska.. zvažuji jeho zavedení, ale dočetla jsem se že se po něm může zhoršit akné o co samozřejmě nemám moc zájem
ale zase u nehormonálního mě neláká riziko delší menstruace..
jestli se u tělíska vyskytne tedy akné, třeba ze začátku, srovná se to? Bylo mi totiž řečeno, že hormony fungují pouze lokálně, proto mě překvapilo, že se u něj může horšit pleť. Navíc u HA se pleť naopak lepší, až po vysazení se vyskytuje akné.. no jsem z toho jelen opravdu
Podělte se o všechny vaše zkušenosti, budu Vám vděčná ![]()
A nebude to spíš v případě, že se přejde z klasické hormonální antikoncepce na hormonální tělísko? Toto jediné by totiž dávalo smysl. Jinak mě se akné nezhoršilo, dokonce se ho konečně pomalu na stará kolena zbavuji. To ale není díky antikoncepci, ale pravidelnou návštěvou kosmetičky a správnou péčí.
@nozu
Já jsem právě před rokem HA vysadila, akné se mi zhoršilo ale teď už je to ok, proto si to zase nechci zprasit něčím jiným.. navíc je to docela dost peněz a abych si pak tělísko vyndala kvůli tomu, že se mi zhoršila pleť.. to mě moc netankuje😄
@Klára990 no tak kvůli zhoršení pleti bych tělísko nikdy nevyndavala. Pozitiva tělíska by o tak výrazně převažovala. Ale bezchybná pleť pro mě není středobodem vesmíru. Já se mám ráda i se svými nedokonalostmi. Je to vše o prioritách.
Je třeba zvážit i ostatní negativa, zrovna a akné je to nejmenší zlo. Může to rozjet autoimunitní problém, časté jsou pak taky různé záněty, přes nehormonální je možné i otěhotnět…