Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
9 dní po zpoždění by test byl dle mě 100% pozitivní, kdybys těhotná byla. Tím bych být tebou začala, a test tolik dní po zpoždění bude zřetelný i z moči kdykoliv během dne. Tím začni, běž pro test a když bude jasně negativní, vyloučíš ten nejzávažnější důvod zpoždění. Pak bych se objednala na gyndu a konzultovala tam. Ale test ti teď pomůže vyřešit největší dilema.
Předně menstruaci nemáte. Krvácení z vysazení není menstruace. Tudíž jste reálně menstruovala pouze jeden rok. Nemyslím si, že je to dost na to, aby tělo v tomhle ohledu úplně dozrálo. Takže bych se nedivila, kdyby začalo reagovat tím, že se zastaví i krvácení z vysazení. U antikoncepce se to stát může, že úplně vymizí. Vadit by to nemělo, protože jak říkám, stejně nemenstruujete v pravém slova smyslu. Takže pokud test vyjde negativně, těhotenství se dál bát nemusíte. Můžete zkusit zajít na gyndu, ale asi vám poví to, co já ![]()
Zdravím,
chtěla bych se zeptat..
beru antikoncepci přibližně rok (diecyclen) a menstruaci mám přibližně dva roky.Ze začátku jsem s ní měla problemy než si telo zvykli, teď už asi půl roku dostávám menstruaci dva dny po dobrání tabletek. Tento měsíc ale menstruace nedošla a už mám zpoždění 9 dní. S přítelem se nijak nechraníme, pouze mou antikoncepcí a urcite se do mě neudelal, je zde možné tehotenstvi, nebo si tělo ještě zvyká na antikoncepci? Test jsem nedělala, popřípadě jestli už by šel vidět výsledek 100%. Podotýkám, že jsem měla dost stresu kvůli školy, dost jsem cestovala a jelikož se bojím létání, tak i z cesty jsem měla stres. Příznaky žádné nemám, nic mě nebolí ani jako kdybych menstruaci dostat měla. Jelikož jsme mladí, o miminko se nesnažime.
Děkuji za vaše názory