Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte, chtěla bych se podařit a především slyšet názor jiných maminek. V lednu se chystám s manželem a starší dcerou (10 let) na hory a nevím, zda mám jet i já s druhou dcerou - 6 měsíční holčičkou. Poraďte prosím. S manželem se budeme v lyžování střídat o to nejde, ale bojím se, abych jí nenabourala denní a noční režim. V noci např, spí ještě v zavinovačce, spí 2× dopoledne a pak odpoledne v kočárku atd. Moc Vám děkuji za Vaše názory
Jeď a režim jí přizpůsob. Spát může přes den v kočárku u sjezdovky, zavinovačku vem sebou atd. Prostě dělej věci jako doma. Jen budete nejspíš víc venku. To přece neva. Byli jsem když měl mladší 7 měsíců a v pohodě. A v létě na dovolené když měl 3 měsíce.
Můj názor je, že bez člověka, který tam bude pro hlídání dítěte to nemá cenu.
Ty hory tam budou stát i za rok, dva, deset let.
Ještě je malá, jak nabourala režim? Zavinovačka se do auta vejde a spaní se dá jakžtakž dodržet. Já bych jela ![]()
Jezdíme na hory každý rok, protože máme letní děti, tou dobou mívají kolem půl roku. Je to trochu otrava, že se nedostanou na svah všichni, kdo by mohli, protože jeden vždycky musí být s miminkem, navíc pokud maminka kojí, je to jasné:-) Ala jinak pohoda, dítě v kočáře spalo stejně dobře jako doma, noci taky celkem dobré, dodržujeme vždy režim, na jaký jsou děti zvyklé.
Napsala jsem tu první větu blbě. Měla jsem na mysli, abyste se vy přizpůsobili jejímu režimu.
Budu se jí maximálně věnovat, vlastně ani lyžovat nepotřebuju. Spíš jsem měla obavy, aby neměla nějak rozhozené noční spaní. Doma totiž v noci spinká na jedničku. Jsem možná až příliš přecitlivělá…moc děkuji za jakékoliv hlavně vaše názory
My jeli do Alp kdyz bylo malé 4,5 mesice. Režim měla úplne stejný jako doma, jen na jiném míste. Letos ji bude rok a 4 mesice a nejvíc se bojím cesty 600 km bude masakr.
V cem by to teda melo byt jine nez doma, kdyz s ni vzdycky nekdo bude? My byli na dovci, kdyz bylo male 3mes. A super, hodne jsme chodili a naopak, vice spala a nebyla tak mrzuta. Na hory se chystame taky, a to ji bude 7m. Jedte a uzijte si to, bude v pohode
@Kiki 81 My v necelych trech mesicich male zvladli cyklodovolenou, v 7 mesicich tyden na horach, v 9 mesicich pro velky uspech znovu tyden na horach. Mame cyklovozik i s lyzarskym setem, jsme spis bezkari
, takze mala vse absolvovala s nama. A bylo to naprosto super. Letos uz to v lete nebyla takova pohoda, batole ma holt svou hlavu. No, na hory jedeme tez, jsem sama zvedava. Takze za me jedte, dokud je mimino, je to nejmin komplikovane
. A jinak na nase nespave urvane dite pusobil vzdy cerstvy vzduch blahodarne.
Děkuji děvčata, ani jsem nečekala tolik příspěvků a názorů. líbíte se mi…
Taky jsme jeli s malou, když měla 8 měs, jeli jsme i s mými rodiči a vždy jsme se po půl dnech střídali. bylo to fajné, jela bych
Já byla loni na horách s čerstvě 6.měsíční, 8 letou a mužem. Uvažovat, že bych nejela kvůli režimu miminka, by mě nikdy nenapadlo. Spát může v kočáru, nebo jeden z vás zůstane doma a druhý půjde se starší ven.