Na trhy do Německa autem, Mnichov? Norimberk?

31672
9.12.13 22:17

Na trhy do Německa autem

Ahoj, potřebovala bych opět radu, snad zde bude někdo zkušený :) KOncem tohot, nebo začátkem příštího týdně chci jet s dětma a s mamkou na adventní trhy do Německa, popř. ještě zvažuju Rakousko. Každopádně chceme jet autem, a já vůbec nevím, jak je to s parkováním, jestli jsou v centru parkoviště za normální ceny(tzn. max 6-8eur na den), nebo je lepší zaparkovat někde u obchoďáku na kraji, a dál jet MHD? Přemýšlíme nad tou Vídní, tak uvítám zkušenosti těch, co byli zde, dál máme v hledáčku Norimberk, a ještě uvažuju o Mnichově. Tam ale jestli jsem dobře četla, mají emisní zóny, takže tam bych s naší 14letou vykopávkou do centra vůbec vjet nesměla..nebo nevíte někdo co myslí tím centrem? jestli je vjezd zakázán jen do užšího centra, a někde u obchodu odkud jezdí Mhd zaparkovat můžu, nebo jestli nesmím vjet na celé území Mnichova? Vyzná se v tom někdo prosím? Mě ten Mnichov láká asi nejvíc, sice je celkem daleko, ale zase je to jediný z uvažovaných měst, kde jsem nikdy nebyla..ve Vídni jsme byla, ale ne o Vánocích, v Norimberku ano, je to tam krásné, ale radši bych zkusila něco jiného..Nebo poslední varianta je jet asi po 4. v životě do Drážďan, tam jsem našla na netu, že se dá parkovat v obchoďáku v centru za 3,5eur na den, což by šlo..ale radši bych někam dál. Hodíte prosím nějaké rady, tipy, co a jak? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
9.12.13 22:28

Emisní zony jsou všude, nálepku z STK musíš mít vždycky, liší se barevně podle stáří auta, lepi se k dlnicni znamce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.12.13 22:35
@jizvíková píše:
Emisní zony jsou všude, nálepku z STK musíš mít vždycky, liší se barevně podle stáří auta, lepi se k dlnicni znamce

počkej, jak všude? já normálně nálepku z emisí mám, co jsem dostala v ČR na technický, ale v Německu se do některých měst nesmí bez jejich speciální známky, ale to platí jen pro některá města ne, o Drážďanech jsem to nenašla, o Norimberku taky nea :nevim:
http://www.dekra-automobil.cz/index.php?… tady píšou Dresden a Nurberg výhledově :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
9.12.13 22:50
@slavuska1 píše:
počkej, jak všude? já normálně nálepku z emisí mám, co jsem dostala v ČR na technický, ale v Německu se do některých měst nesmí bez jejich speciální známky, ale to platí jen pro některá města ne, o Drážďanech jsem to nenašla, o Norimberku taky nea :nevim:
http://www.dekra-automobil.cz/index.php?… tady píšou Dresden a Nurberg výhledově :nevim:

je to všude, fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.12.13 22:55

@jizvíková takže jako bez tý jejich známky nemůžu vůbec nikam :?: na jaře jsem totiž byla v centru Chemnitzu, a v pohodě. a co tedy myslí tím „centrem“? celé město, nebo jen nějaký střed :?: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6347
10.12.13 20:14

@slavuska1 jelikoz se do Drazdan chystam zitra, tak jsem pohledala a nasla toto. Drazdany tam nejsou.
 http://gis.uba.de/…eltzonen.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.12.13 20:19

@Hrubeska já je taky nikde nenašla, tak nevím :nevim: já za nás jsem zatím na 90 procent rozhodnutá pro Vídeň. takže ještě musím vymyslet cestu, která by nevedla po rakouské dálnici :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6347
10.12.13 20:57

@slavuska1 prosla jsem i par clanku a udajne by to melo byt v Drazdanech az 2015.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí