Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nemáte někdo zkušenost s cestováním s ročním dítětem autobusem SA? Potřebovala bych vědět, jak je to s autosedačkou, zda mají jejich nebo si musím přinést svou? Díky
Autosedačku nemají a svou nosit nemusíš. V autobuse sedačku mít nemusíš. Ani tam nejsou tříbodové pásy. My jezdíme autobusem občas a dobrý, dítě je zdarma, má svou sedačku. Akorát by mělo být připoutané (tím dvoubodovým pásem), ale nikdo to striktně nekontroluje.
Děkuju. Mám trochu strach, kdyby se něco stalo, tak to dítě odnese, když není v sedačce
Tak to bohužel ano, sedačku si samozřejmě vzít můžeš, ale nevím, jestli je k něčemu, když tam tříbodové pásy nejsou. Možná žer tam třeba pár takových sedadel je, zkus tam zavolat ![]()
@AnastazieB Tříbodové jsou jen na úplně prvních sedadlech za řidičem.
Na stránkách SA jsem v přepravních podmínkách našla toto: Děti od 0 do 2 let včetně lze přepravovat na vnitrostátních linkách bez nároku na sedadlo zdarma. Takže pokud chceš dítě vézt v autosedačce na vedlejší sedačce, měla by sis podle mne zařídit jízdenku i pro něj. Jinak ho povezeš v náručí a sedačku dole v kufru. (pokud bude plno)
Ale asi bych si zavolala na jejich informace a zeptala se.
My jezdili s dětmi do 3 let na klíně, sedadlo zdarma rozhodně není, a většinou je plno, tak musí být na klíně. nebo koupit dítěti poloviční, pak má svou sedačku. my s nima cestujeme rádi, dostaneme čokoládu, většinou mají i dětský časopis, a super. a v lince do Liberce jsou u každý sedačky dotykový obrazovky, tím se mlaďoši zabavili celou cestu, když jsme v říjnu byli na výletě v zoo v liberci ![]()
Aha, tak my jsme jeli letos s dvou a půlletým a za jízdenku pro něj jsme neplatili a sedadlo měl…
To nevím, úplně plnej asi ne, ale jízdenky jsem rezervovala na internetu, a tam jsme měli normálně tři místa (jeli jsme dva plus dítě).
Tak si dovolím napsat je to cca hodinu co jsem z autobusu SA vysedla jela jsem trasu Brno Zlín a sedačka jde přidělat na sedadla 1 2 3 4 a 33 34 hned za zadními dveřmi a zadejte si tarif dítě do 6 ti let a pro jednoho z vás doprovázené dítě do 6 ti let. V tomhle má slušný přehled jezdím se SA minimálně jednou za týden tak vím jak to s autosedačkami chodí. Samozdřejmě není poviností sedačku mít ale já se prostě bojím ikdyž ty řidiče znám. a navíc většinu cest komunikuji se stevardkou nebo i řidičem tak aspoň takhle mi to bylo od nich řečeno když jsem se ptala na sedačku pro mého 4 letého synovce
@katula9 Akorát mě to naposledy s diskem do 6 let neumoznilo žádné z těchto míst za rezervovat i když byla volná.
Tak to chce zajít na pobočku nebo přímo za řidičem linky kterou pojedete