Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
1. Vyřizuje CK
2. Hodně štěstí - dvě baby a děcka, jenom letiště v Dubaji je ráj pro únosce (bez pidele)
3. V SAE bych se bála co se jídla týče míň jak v EG
http://www.mzv.cz/…i/index.html
taky jsem o tom přemýšlela, ale víza stojí spoustru peněz, tak si raději počkám na léto. ![]()
No ja patrím k tým, čo sa v emirátoc vyslovene nepáčilo. Ale k veci:
A co že ses rozhodla zrovna tam? Já koukala, že jsou ceny už od 14tisíc, ale pro čtyři 8tisíc vízum a asi by si to tam člověk fakt moc neužil, taky mám celkově z tý kultury strach. Ale teď zrovna jsem četla nějaký článek už nevím kdo ze známých osobností, že tam jezdí furt.
My tam sice nebyli, ale v dubaji jsme měli mezipřistání. Nebezpečné mi to nepřišlo, víza jsme neměli a dokonce ani žádné prohlídky pasů, nic- zvláštní.
Ale nemohli jsme opustit letiště- bezcelná zóna bylo to jediné, co jsme tak videli.
Přijde mi to stejně bezpečné, jako egypt, tunis…..jen s větším pozlátkem- luxus.
@andice protože Evropu už máme procestovanou, tak chceme něco novýho a SAE nás vždycky lákaly.
My jsme tam byli s manželem na zásnubách… Nějak nebezpečné mi to nepřipadalo (teda s ním, ale i tak jsem se bála)… Ani bych se nebála těch Arabů, ale spíš těch dělníků z Indie atd. Jsou tam bez ženských, tak jsou ujetí… Viděla jsem jednoho, jak si honí na pláži a přitom koukal na nás přes plot, jak se koupeme v moři (v areálu hotelu)… Jídlo… Jsou tam normální restaurace jako KFC atd. a tam se bát nemusíš… V hotelu dobrý, ale jednou jsem si dala špagety a ty mě proháněly až do ČR - ještě že jsem měla Imodium
, jinak teda nevím, jak bych zvládla let - i tak to bylo náročné… Ale ty špagety jsem si dala v restauraci nad rámec penze, jinak ok.
Byla jsem 2×, vše špičkové, bezpečné, zdr.100%.Naprosto doporučuji, je to moje srdcovka ![]()
Viza do SAE vyridi CK, nicméně last bych neriskovala, je pak vyssi priplatek za expres viza, tudiz se cesta prodrazi.
Navic nikde neni napsane, ze vizum dostanete. Pozor na izraelske razitko v pase, muze to byt duvod pro nevydani viza.
Bezpečnost urcite vyssi nez v Egypte.
Komfort cestovani v miste taky.
Ale je to jina kultura, takze jak uz tu nekdo psal doporucuju si pred cestou něco precist, jak se chovat/oblekat atd…
Z vyletu doporucuju vylet na poust v jeepech treba s veceri, nebo prohlídku plachetnice (nejluxusnejsi hotel sveta), navsteva nejvyssi budovy sveta (rezervace predem vychazi o vic jak polovinu levnej).
Bála jsem se vlastně toho, že jsou jiná mentalita… Děsilo mě to jejich zahalení a modlení
Ale bylo to asi i tím, že to bylo něco nového, jiného…
@Anonymní píše:
@andice protože Evropu už máme procestovanou, tak chceme něco novýho a SAE nás vždycky lákaly.
Taky mi to vždy lákalo, navíc kam teď jet za rozumnou cenu do tepla k moři:-)
Ještě další dotaz. Nebyl by problém, že sme dvě ženský na pokoji? Už v blbým Bulharsku si mysleli, že sme lesbičky s dítětem, co teprve tam
Oni nejsou moc homofrendly a i když nejsme pár, tak jak si to ověří, že?
Tak spousta turistů tam jezdí dvě ženy a dvě děti. Zavodařky bez manželů na luxusní dovolenou maximálně s chůvou.(tím nemyslím tebe)
Omlouvám se za Anonym, ale není mi příjemný, aby se vědělo, kdo tam jede.
Prosím všechny, co byly s dítětem v Emirátech, o zkušenosti.
Chystám se s kamarádkou a s dcerkou (1 rok) na přelom roku do Emirátů (jestli teda bude ještě volno, je to Last).
Děkuji všem za reakce.