Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
budu jí dnes dělat poprvé,recepty jsem nějaké našla,ale ráda si přečtu vaše vychytávky,osvědčené recepty......mohu udělat i ze žampionů??mohu přisypat pro dochucení ještě houbové koření?? ![]()
Tak já dělám tuto jednoduchou a rychlou variantu: na másle osmažím nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, poté přidám žampiony nakrájené na plátky, také orestuji, zasypu hl. moukou, zase krátce orestuji, přiliju vodu, povařím 10min, lehce osolím. Po uvaření přiliju tučnou smetanu. Je to rychlovka a veliká mňamka! Na těstoviny, s knedlíkem, možno i s bramborem(to dávám i plátek masa, jinek bez)!
Ahoj Dzarunko,
já dělám taky ze základu cibulka na másle nebo olivovém oleji, pak trochu zaprášit moukou, aby se udělala cibulová jíška, přidáš houby (můžeš i žampiony nebo hlívu), po osmažení hub přilít hodně smetany na vaření (0,5 litru) a vařit. Pokud moc zhoustne, můžeš přidat vodu nebo ještě smetanu. Nenech vařit moc dlouho, houby jsou dobré tak za 15min. Nejlepší je s knedlíkem, nebo třeba s rýží. Pro vylepšení někdy přidám šunku na kostky, předem opečenou. Pro dochucení např. zeleninovou kostku (bujon) nebo jen sůl. Může být i vegeta, houbové koření je taky prima. Ať budeš dělat jakkoli, tak ať se Ti omáčka vydaří ![]()
tak já houby od malička nejím…ale od bývalé tchýně jsem jejíhoubovou omajdu doslova sežrala a ještě si přidala…a jak jí dělala? úplně jinak!
do trouby dala péct plátky hovezího masa s cibulkou a namočenýma sušenýma houbama…podlejvala a míchala proti připálení, podlévala hovězím vývarem. když byly plátky měkký, tak slila omáčku s houbama do kastrůlku a ponorným mixérem rozmixovala…zalila smetanou a nechala provařit a dochutila…podávalo se s rýží a fakt teda mňam!! asi mi to nevadilo díky tomu, že tam nebyly ty celý houby…to totiž nepozřu ![]()
holky děkuji,odpoledne se na to vrhnu a snad se povede,s tím mixováním dobrý nápad,děti houby nechtějí,tak je oblaufnu ![]()
tak se zdařilo,omáčka chutnala jen byla kritika že není z hříbků
ale když se mělo jet na houby tak měl tatínek samozřejmě plno práce ![]()
Holky pomoooc prosím! Vařím houbovou omáčku ze zakysané smetany a ona se mi zdrcla (nechápu proč, dělám ji vždycky stejně), nemáte nějaké fígle, jak to ještě zpravit? Děkuji!