Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, nemate nekdo recept na vanocni cukrovi, ktere se jmenuje orechove kostky, je to takove cukrovi na plech a je to polite nejakou svetlou polevou, pak se to kraji na male kosticky
Jedla jsem to na vecirku a je to silene dobre ![]()
Příspěvek upraven 17.12.10 v 17:50
ahojky, vím co myslíš, na Vánoce to pekla mamka, jenže se tam nedostanu, takže recept nemám ![]()
Celé je to ořechové na „plech“ a nahoru se dává žloutkovo cukrová poleva… Možná někdo recept dodá ![]()
Holky, tak jestli je to to, co myslím, že je, tak nejvíc podobný recept jsem našla tady:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Já to kdysi jedla taky na večírku z práce, jedna p. doktorka toho donesla celé dva plechy a my se nemohli dožrat, s prominutím
.
Ona tomu říkala „Nebe v hubě“.
Ne ne to neni ono,ale i tak to vypada dobre
je to jak pise ivik, polite zloutkovou polevou
Jsou to ŽLOUTKOVÉ ŘEZY, když si to dáš do vyhledávače, tak ti vyjede spoustu receptů i s fotkama
Žloutkové řezy
Ingredience:
•1 1/3 hrnku moučkového cukru •1× kostka másla •2 ½ hrnku mletých ořechů •1× hrubá mouka •sůl •5 bílků •poleva: 5 žloutků •1 1/3 moučkového cukru •5 kapek citronové štávy
Postup: Máslo s moučkovým cukrem dobře ušleháme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a s moukou a mletými ořechy zlehka vmícháme do připravené hmoty. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu ve středně vyhřáté troubě. Na horký moučník rozetřeme žloutkovou polevu připravenou ještě během pečení. Po vychladnutí krájíme nožem,který namáčíme v horké vodě.
Příprava polevy: Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a citronovou štávou do pěny. Pečeme při 180 °C cca 40 minut.
Jo a jsou výborné, jen je děláme doma podle trochu jiného receptu. Děláme je z hladké mouky a tuku. Do žloukové polevy nedáváme citron.
Holky a myslite ze to je trvanlive, nebo je to brano spise jako buchta?? ![]()
Jitkula píše:
Jsou to ŽLOUTKOVÉ ŘEZY, když si to dáš do vyhledávače, tak ti vyjede spoustu receptů i s fotkamaŽloutkové řezy
Ingredience:
•1 1/3 hrnku moučkového cukru •1× kostka másla •2 ½ hrnku mletých ořechů •1× hrubá mouka •sůl •5 bílků •poleva: 5 žloutků •1 1/3 moučkového cukru •5 kapek citronové štávy
Postup: Máslo s moučkovým cukrem dobře ušleháme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a s moukou a mletými ořechy zlehka vmícháme do připravené hmoty. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu ve středně vyhřáté troubě. Na horký moučník rozetřeme žloutkovou polevu připravenou ještě během pečení. Po vychladnutí krájíme nožem,který namáčíme v horké vodě.
Příprava polevy: Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a citronovou štávou do pěny. Pečeme při 180 °C cca 40 minut.
Jinak diky,akorat se mi nejak nezda ze by se davalo 1kg mouky ![]()
je to trvanlivé a nevzpomněla jsem si že se to jmenuje Žloutkové řezy ![]()
tomu dalšímu receptu myslím říkáme Ožralý Franta ![]()