Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj Holky,
letos fakt nestíhám. Ještě nemáme ani drobek cukroví. Dneska, pokud přijde manžel brzo z práce, budeme péct linecké a rohlíčky.
Zbytek bych chtěla splácat o víkendu šup šup přes strojek. Ale nemám žádné recepty a žádné nemohu najít. Napíšete mi sem prosím nějaké? DĚKUJI!
Nevím vlastně ani jaké těsto se do strojku může dát - nikdy jsem to nedělala. Projde tím bez problému i linecké? Není to třeba moc měkké?
Já dělám ze strojku toto:
350g hladké mouky
100g cukru moučky
250g másla
1 žloutek
1vanilkový puding (prášek smíchat s ostatními ingrediencemi)
Je měkké, ani se nemusí odležet.
PUDINKOVÉ PŘES STROJEK
50 dkg hl.mouky
20 dkg mk.cukru
1/2 hery
1 ztuž. tuk IVA
2 vejce
4 vanilkové pudinky
Vypracujeme těsto,děláme tyčinky přes strojek(mlýnek na maso + nástavce na cukroví).Pečeme asi 20 minut ba 150C.Slepujeme vždy 2 marmeládou.Konce můžete namočit do čokolády.
Já bych tím vychlazené linecké klidně prohnala, já ty pudinkové recepty nemám ráda
![]()
Dělala jsem tyhle banánky:
350g hl.mouky
250g tuku já dávala Heru, ta je vyzkoušená, další dávku zkusím s máslem
100g moučk.cukru
2 žloutky
točila jsem vychlazené. Jsou moc dobré, jen já tam tu Heru cítím, ale dcera je z nich nadšená, tak v neděli uděláme ještě jednu dávku
Pak mám roky starý a odzkoušený recept na mandlové
200g másla
300g hl.mouk
165g blanšírovaných mletých mandlí
35g moučk.cukru
2žloutky
vanilkový cukr - ten já cpu všude ![]()
vytlačované těsto stáčím do koleček, po upečení se obaluje v cukru
Deště mám někde kokosové, mám hledat?
![]()
Kokosové tyčky:
90 g másla
90 g cukru moučky
1 vajíčko
200 g hladké mouky
80 g jemně mletého kokosu
vanilkový cukr
zpracuje se těsto, ze kterého se na strojku dělají placaté tyčinky, po upečení se slepují marmeládou a konečky máčí v čokoládě
receptů koukám dost, dělám podobné. taky jedině strojkové je to rychlé ![]()
Děvčata, můžete sem prosím hodit odkaz na ten strojek?? Asi jsem trošku mimo, ale netuším o který jde ![]()
je to klasický strojek na maso, akorád že na ten konec se dají nástavce, jestli to najdu dřív než někdo jinej tak to sem dám
Vergis píše:
je to klasický strojek na maso, akorád že na ten konec se dají nástavce, jestli to najdu dřív než někdo jinej tak to sem dám
http://www.mimi-jablonec.cz/…jek-c-5.html
tady to je
Smaikii89 píše:Vergis píše:http://www.mimi-jablonec.cz/…jek-c-5.html
tady to je
jj,rychlááá
Prakticky každé „tuhé“ těsto jde projet strojkem ![]()
rumové věnečky
19dkg hladké mouky, 11dkg cukr moučka, 1 vejce, 12dkg másla, 9dkg strouhané oříšky (nejlépe lískové) nebo mandle nebo nějaký mix=) trošku mleté skořice, rum
Přes strojek věnečky, ještě teplé po upečení celé namočit v rumu a obalit v moučk. cukru s vanilkou.
Jsou moc dobré, doporučuji ochutnávat až ten rum trochu vyprchá, já je cpala do sebe hned a to pak byla jízda
Ahoj HOlky,
děkuji moc!!!
![]()
Pipet - tvoje věnečky mě dost zaujaly…
A to je jako mám sundat z plechu a ponořit do rumu??? To se neroztopí? ![]()
Těch pudinkových se nějak bojím,ale asi to vyzkouším.
kokosové tyčky jsou tež super!
Mno normálně to upečeš (až budou ty střapečky jak to tlačíš přes strojek hnědnout), vyndáš plech, počkáš, až to trochu zchladne ať se nespálíš.
A pak vzít věneček, hodit do rumu, hned vytáhnout a šup do cukru. Nerozpustí se, neboj ![]()
A fakt jsou dobré, nejlépe za pár dní jak se pěkně rozleží.
Letos jsem měla zlepšovák=) Nalila jsem rum do nízké misky, hodila věneček a vyndavala jsem ho takovýma těma kleštěma na grilování ![]()
Já zas ty pudinkové miluju.Loni jsem je dělala poprvé a mohla jsem se jich užrat.Chutná to podobně jak linecké jen je tam příchuť toho pudinku.