Nepečené cukroví bez vejce - existuje?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16291
16.12.10 11:49

Nepečené cukroví bez vejce - existuje?

Ahoj, potřebuju poradit, mám doma alergika na vajíčka a vše co máme rádi (piškotový salám, úlky…) má v sobě syrové vejce, existuje něco podobného co je v sobě nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mufina
16.12.10 11:54

Třeba to Rafaelo ze Salka - to je jen salko, kokos a mandle.

• Citovat
  • Upravit
Ms.H
16.12.10 11:55

šohajky

• Citovat
  • Upravit
65284
16.12.10 11:56

Tak zrovna dělám rafaello kuličky…
a pár jich udělám matesovi i bez té mandle…jen malou kuličku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
16.12.10 11:59

Já dělám tatrankové kuličky a rafaelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
16.12.10 12:05

Nepečené cukroví a syrová vejce?Jde to i bez vajec, Já nedávám ani do vosích hnízd,mám recept a vejce tam vůbec nejsou,a mám ještě na kokosové kuličky-veškeré zbytky cukroví,tatranky,sušenky,piškoty,oříšky,mandle/nastrouhané/ztužený tuk,trochu rumu,uválet kuličky a obalit v kokosu,dovnitř vmáčknout půl mandle,nebo lísk.oříšek,moc dobré,nebo rafaelo-250g zt.tuk,150g cukr moučka,1 vanilk.cukr,250g suš.mléko/i sunar nebo jakékoli/dovnitř mandle a obalit v kokosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
16.12.10 12:09

Ahoj,ja jsem prave delala šlehackove cukrovi,je teda pecene,ale vejce neobsahuje.je to lehke a ani ne moc sladke,cukr se dava akorat na obaleni,jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
16.12.10 12:10

Prostě je tam nedáš, akorát to bude asi chtít trochu tekutiny navíc… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
16.12.10 12:12

Já teda nedávám vejce do žádného nepečeného, ani do vosích hnízd, nepečých kuliček a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
16.12.10 12:13

Havraní, nejde jen o syrová vajíčka, vajíčko je i v piškotech.

• Citovat
  • Upravit
andela
16.12.10 12:13

Taky nedávám do vosích hnízd vejce .. a když na to přijde, tak by to šlo i do těsta ho nedat :). na u náplň do hnízd mám máslo,cukr, žloutek,rum .. udělám jen bez žloutku :)

• Citovat
  • Upravit
Mufina
16.12.10 12:20

A to do těch vosích hnízd nedáváte ani piškoty?

• Citovat
  • Upravit
16291
16.12.10 12:32

Piškoty by takový problém nebyl, jen jsem teď zjistila že asi bude citlivost i na oříšky, protože měl ráno 3 vanilkový rohlíčky (máslo, oříšky, mouka) a je mírně zarudlý. A nebo už vidím reakce i tam kde nejsou.

Díky za tipy, asi nakonec zkusíme rafaelo domácí (bez oříšků, kokos snad projde) a jinak bude jako cukroví kukuřičný křupky :( A pro nás ten salám bez vejce, já našla jen recepty S, tak díky za upozornění že to tak být nemusí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
16.12.10 12:42

sem dělala nějaký rumový kulčky, bylo tam máslo, kakao, kokos,cukr, rum …dle mého by z toho šli udělat i ty hnízda :).Bylo to .. 120g cukrmoučka,30g holand kakaa,40 g tuku (hera) a kokos … (ten nevim kolik, recept má tchýně) ale tak aby to bylo kurátní, jo a trochu rumu dle chuti. A myslím že kdyby se nadrtili ty kukuř křupky a zahustilo se to tím, tak by to šlo taky ne?? :think:

• Citovat
  • Upravit
Mufina
16.12.10 12:44

Hanule, to mu fakt piškoty jako alergikovi na vajíčko nevadí 8-o V piškotu je docela dost bílku. Mě se po ožužlání jednoho kousku malá osypala a poblila. Ale ona má alergii ještě i na pšenici a mlíko, takže pro nás bude cukroví do budoucna úplně zapovězeno :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí