Co udělat z uvařeného slazeného mléka Salka?

15.12.10 06:39

Co udělat z uvařeného slazeného mléka salka

Co z něj děláte na vánoce? Něco dám do laskonek, ale zbytek nevím. Poradte mi nějaký recept. Vloni jsem jej dávala do košíčků a polévala čokoládou. Chtělo by to něco nového

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7805
15.12.10 07:01

Já dělám likér Baileys a švagrová ho používá na pařížské rohlíčky.Jen místo pařížského krému našlehá máslo s uvařeným salkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.10 07:11

A jak se dělá ten likér prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
15.12.10 07:18
zvedaváholka píše:
A jak se dělá ten likér prosím?

Já ho dělám tak: 2salka uvaříme 2hodiny ve vodě, uvaříme mandlový pudink-nesladíme, vychlazené salko+pudink dáme do mixeru, přidáme 1/2l rumu + 1mandlovou tresť a vše smícháme.
Je to mňamka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
15.12.10 07:44

Já dělám tento: 1rum /0.7l/,2 vařené salka /2 hod vařit,po hodině otáčet /,šlehačka.Vše se smíchá a ochutnává :-D ,nebo plní do láhví a nechá do Vánoc :-) .

• Citovat
  • Upravit
7805
15.12.10 07:47

Já dělám ten co Dáda,ten s pudinkem jsem ještě nezkoušela.Jen tam dávám míň rumu,1/2 litra mi přijde dost.
Než tam hrkneš celej rum,tak v průběhu ochutnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9214
15.12.10 08:10

krásné ráno, moje nejoblíbenější cukroví je právě s uvařeným salkem.Přidám 6 dkg mletých ořechů-vlašských a 2 půlky rumu.Já tím lepím ořechy, ale jde to dát do čehokoliv.Ta kombinace je prostě úúúúúúúúúúúúúúúúúúžasná.............
pro případ recept na ořechy…
20 dkg hl.mouky
7 dkg cukru-moučka
15 dkg tuku
1 žloutek
2 lžíce kakaa
vytvořit těsto a plnit formičky..........
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
15.12.10 08:59

Holky,

můžete mi prosím dát recept na ty pařížské rohlíčky? Na netu jsou toho mraky, ale naštěstí jsem si přečetla komentář k těm které jsem vybrala (že jsou moc tvrdé a nezměknou). Prosím o osvědčený recept na měkké rohlíčky :kytka: :wink: Děkuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
15.12.10 09:00

ja pouzivam salko hlavne do medovniku, zrovna jsem si ho delala k svatku. Uzasna zalezitost. Uz se tesim na kafe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
15.12.10 09:29

Antea mám 2 recepty na pařížské rohlíčky:

4 bílky
280g cukru krystal
150g vlašských ořechů
10g hrubé nebo pol. mouky
Nad parou ušleháme bílky s cukrem krystal do zhoustnutí.Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouky.Na plechu tvarujeme zdobičkou proužy(trochu nakynou) a pečeme tak na 150

nebo

4 bílky
300g ml.cukru
200g ml.ořechů
2 lžíce jemné strouhanky
Tady ale nemám postup :nevim:

Mamka je dělá,ale nevím které.Pokud bys chtěla,tak jí odpo můžu zavolat a pak ti napíšu.
Já jsem je dělala loni taky,ale nechala jsem je do rána v kuchyni(máme tu dost vlhko) a drolily se. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18055
15.12.10 09:52

Lucie, dodatečně vše nejlepší k svátku a pobavilas mě, že sis dělala k svátku medovník :lol: Moje maminka taky na své narozky a svátek dělá slavnostní oběd :-D Já už sobecky očekávám, že na moje výročí se bude snažit někdo jiný :lol: a vařit konečně nebudu muset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
15.12.10 10:03

Lucko myslíš,že by jsi si našla čas a napsala kompletní recept na ten medovníček i s postupem?Mé srdce a žaludek ti budou vděční!!!! :dance: :dance:

kacudko a to se pak ty rohlíčky slepí tím karamelovým krémem 2 k sobě a nebo se ten rohlíček tím jen nazdobí?

Příspěvek upraven 15.12.10 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
15.12.10 10:04

kacudka díky moc - kdyby se Ti chtělo zjistit kterou verzi mamka preferuje, byla bych moc ráda :wink: Přece jen raději zvolím osvědčený recept :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
15.12.10 10:30

Magnolie delala jsem tenhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?… a je vazne uzasnej. zkousela jsem uz spoustu receptu, ale porad to nebylo ono, u totohle uz zustanu. Jen jsem dala mene cukru do testa asi 200g.

Elisko znas to, ne? co si sama neudelam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
15.12.10 10:32

Luci děkujuuuu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie