Recepty a tipy na oblibene nepecene cukrovi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23033
13.12.10 22:45

Recepty a tipy na oblibene nepecene cukrovi

Zakladam diskuzi, pro nas „velice zaneprazdnene“ matky:) Prosim o recepty na oblibene nepecene cukrovi.U nas tedy mezi velkymi favority jsou kazdorocne fikove salamy,ovesne hroudicky,cokoladove hrudky,kulicky,vosi hnizda:)

Diky a tesim se na Vase tipy! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24016
13.12.10 22:51

Dělám Rafaelo a teda, mňam :palec:

Zde recept:
1 slazené kondenzované mléko
1/4kg mletého kokosu (trochu nechat na obalování)
 rum

oloupané mandle

Vše smícháme(až na mandle) a necháme v lednici do druhého dne odpočinout.
Pak dovnitř zabalíme celou mandli a obalíme v kokosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
13.12.10 22:54

A nugátové kuličky taky dobrý.

20dkg nugátu
6dkg čokolády na vaření
2dkg 100%tuku

rozehřejeme ve vodní lázni, pak teprve přimícháme:

10dkg rozsekaných ořechů
2lžíce rumu

Tvarujeme kuličky a obalujeme v opražených mandlích (nastrouhat a v troubě přepálit) nebo čokol barevných či hnědých hovínkách nebo v ořechách, jak je komu libo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
13.12.10 22:59

Kamiš: diky za tip na Rafaella, konecne vyzkousim:)! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
13.12.10 23:03

není zač :wink: . Kolegyně, od které recept mám, tak tam ještě nějak šikovně vždycky zamotala dortovou oplatku, takže to bylo skoro jako fakt kupovaný. Mně se to nikdy nepodařilo. Takže už se o to nepokouším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
13.12.10 23:18

Já dělám rumové kuličky, ale suroviny přidávám od oka

do skleničky od přesnídávky naložím na noc rozinky do rumu, druhý den scedím - rum si nechám.
a přidávám strouhanou čokoládu, strouhané nebo rozdrcené piškoty, mleté oříšky, přidám trochu toho rumu a dělám kuličky.
suroviny přidávám tak aby kuličky držely tvar a moc se nelepily.
pak obaluju něco v kokose, něco v oříškách…
sklauji v lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
14.12.10 06:37

ahoj holky :mavam: též jsem zaneprázdněná…můžete mi některá z vás poslat recept na vosí hnízda??manža si je po mě žádá :pocitac: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
14.12.10 07:28

kokosová roláda :-)

Těsto tmavé: 125 g másla, 250-300 g piškotů, 100 g cukru moučka, 30 g kakaa, 2 vejce, 1 lžíce rumu
Těsto bílé: 140 g másla, 100 g cukru moučka, 150 g kokosové moučky

Každé těsto vypracujeme zvlášť,vyvájíme dvě placky na potravinové fólii,položíme na sebe(bílou na tmavou), stočíme.

PS: Na netu najdeš různé recepty na tohle, ale je to mňam, podle mě se může lišit rum, kokos atd. podle chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
14.12.10 08:22

Nazdárek,
tak Rafaella vyzkouším taky, už se na to chystám dlouho :wink:

Tady je recept na vosí hnízda, vyzkoušela jsem víc druhů, ale tento je jednoznačně nejlepší:

1 žloutek, 20 dkg vlašských ořechů (jemně rozemletých), 20 dkg cukru moučky, 1 lžíce rumu. Vše smícháme, v případě potřeby přidáme ještě jeden žloutek.

Krém: šálek silné kávy, 125 g ramy a 100 g cukru moučky. Smícháme ramu s cukrem do pěny a pomalu přidáváme po kapkách vychladlou kávu (ne z lednice) Těsto natlačíme do formičky (je třeba před natlačením posypat moučkovým cukrem, aby šlo z formičky ven), vařečkou uděláme důlek, naplníme krémem a přilepíme piškot.

Osobně hnízda dělám až těsně před vánoci, aby nevyschly :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
14.12.10 08:26

Ja som robila uz 2 davky guliciek z corn flakes (vsetko sa zjedlo, do vianoc urobim dalsiu davku :mrgreen: )

8 lyzic medu
10 lyzic cukru
250 g masla alebo hery
100 horkej cokolady
100 g nasekanych orechov (ja som dala mlete + mandle)
300 g corn flakes

Med a cukor rozpustime vo vodnej lazni, pridame maslo, cokoladu, po rozpusteni orechy a corn flakes. Este teple davame lyzickou do papierovych kosicov. Je to vyyyyyborne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
14.12.10 09:03

Já jsem včera poprvé zkusila toto http://www.toprecepty.cz/…love-spicky/ a je to fakt moc dobré :) - jen doufám že změknou ty piškoty trošku :)

• Citovat
  • Upravit
193
14.12.10 09:22

Tak já taky přidám nějaký recept.
Hvězdičky s kokosem: 10 dkg másla,10 dkg dětské krupice,15 dkg kokosu,25 dkg cukru,4 lžíce rumu.
Těsto vtlačit do formiček,vyklopit,nalepit marmeládou na linecké kolečko.
Vosí hnízda: 200 g mletých piškotů,180g práškového cukru,80g másla,4 lžíce rumu,2lžíce vody,3 lžíce kakaa.Vše smícháme a tvoříme formičkou úly.Plníme krémem a lepíme na linecké kolečko nebo piškot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
14.12.10 09:48
petka.konecna píše:
Já jsem včera poprvé zkusila toto http://www.toprecepty.cz/…love-spicky/ a je to fakt moc dobré :) - jen doufám že změknou ty piškoty trošku :)

Ale počítáš s tím, že ti do Vánoc nevydrží? :-D

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
14.12.10 10:57
LucieHo píše:
petka.konecna píše:
Já jsem včera poprvé zkusila toto http://www.toprecepty.cz/…love-spicky/ a je to fakt moc dobré :) - jen doufám že změknou ty piškoty trošku :)

No počítám :( už jsme jich snědli deset :) Já to chtěla vyzkoušet jaké to bude, je to vynikající a do vánoc se asi udělají ještě jednou :)

• Citovat
  • Upravit
LucieHo
14.12.10 11:38
petka.konecna píše:
LucieHo píše:
petka.konecna píše:
No počítám :( už jsme jich snědli deset :) Já to chtěla vyzkoušet jaké to bude, je to vynikající a do vánoc se asi udělají ještě jednou :)

To budeš muset, já je taky budu dělat, ale až v pondělí nebo úterý. Musím ale nenápadně, až bude manžel v práci, aby něco na ty Vánoce zůstalo :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii