Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zakladam diskuzi, pro nas „velice zaneprazdnene“ matky:) Prosim o recepty na oblibene nepecene cukrovi.U nas tedy mezi velkymi favority jsou kazdorocne fikove salamy,ovesne hroudicky,cokoladove hrudky,kulicky,vosi hnizda:)
Diky a tesim se na Vase tipy! ![]()
Dělám Rafaelo a teda, mňam ![]()
Zde recept:
1 slazené kondenzované mléko
1/4kg mletého kokosu (trochu nechat na obalování)
rum
oloupané mandle
Vše smícháme(až na mandle) a necháme v lednici do druhého dne odpočinout.
Pak dovnitř zabalíme celou mandli a obalíme v kokosu.
A nugátové kuličky taky dobrý.
20dkg nugátu
6dkg čokolády na vaření
2dkg 100%tuku
rozehřejeme ve vodní lázni, pak teprve přimícháme:
10dkg rozsekaných ořechů
2lžíce rumu
Tvarujeme kuličky a obalujeme v opražených mandlích (nastrouhat a v troubě přepálit) nebo čokol barevných či hnědých hovínkách nebo v ořechách, jak je komu libo ![]()
není zač
. Kolegyně, od které recept mám, tak tam ještě nějak šikovně vždycky zamotala dortovou oplatku, takže to bylo skoro jako fakt kupovaný. Mně se to nikdy nepodařilo. Takže už se o to nepokouším ![]()
Já dělám rumové kuličky, ale suroviny přidávám od oka
do skleničky od přesnídávky naložím na noc rozinky do rumu, druhý den scedím - rum si nechám.
a přidávám strouhanou čokoládu, strouhané nebo rozdrcené piškoty, mleté oříšky, přidám trochu toho rumu a dělám kuličky.
suroviny přidávám tak aby kuličky držely tvar a moc se nelepily.
pak obaluju něco v kokose, něco v oříškách…
sklauji v lednici.
ahoj holky
též jsem zaneprázdněná…můžete mi některá z vás poslat recept na vosí hnízda??manža si je po mě žádá
děkuji
kokosová roláda ![]()
Těsto tmavé: 125 g másla, 250-300 g piškotů, 100 g cukru moučka, 30 g kakaa, 2 vejce, 1 lžíce rumu
Těsto bílé: 140 g másla, 100 g cukru moučka, 150 g kokosové moučky
Každé těsto vypracujeme zvlášť,vyvájíme dvě placky na potravinové fólii,položíme na sebe(bílou na tmavou), stočíme.
PS: Na netu najdeš různé recepty na tohle, ale je to mňam, podle mě se může lišit rum, kokos atd. podle chuti.
Nazdárek,
tak Rafaella vyzkouším taky, už se na to chystám dlouho ![]()
Tady je recept na vosí hnízda, vyzkoušela jsem víc druhů, ale tento je jednoznačně nejlepší:
1 žloutek, 20 dkg vlašských ořechů (jemně rozemletých), 20 dkg cukru moučky, 1 lžíce rumu. Vše smícháme, v případě potřeby přidáme ještě jeden žloutek.
Krém: šálek silné kávy, 125 g ramy a 100 g cukru moučky. Smícháme ramu s cukrem do pěny a pomalu přidáváme po kapkách vychladlou kávu (ne z lednice) Těsto natlačíme do formičky (je třeba před natlačením posypat moučkovým cukrem, aby šlo z formičky ven), vařečkou uděláme důlek, naplníme krémem a přilepíme piškot.
Osobně hnízda dělám až těsně před vánoci, aby nevyschly ![]()
Ja som robila uz 2 davky guliciek z corn flakes (vsetko sa zjedlo, do vianoc urobim dalsiu davku
)
8 lyzic medu
10 lyzic cukru
250 g masla alebo hery
100 horkej cokolady
100 g nasekanych orechov (ja som dala mlete + mandle)
300 g corn flakes
Med a cukor rozpustime vo vodnej lazni, pridame maslo, cokoladu, po rozpusteni orechy a corn flakes. Este teple davame lyzickou do papierovych kosicov. Je to vyyyyyborne ![]()
Já jsem včera poprvé zkusila toto http://www.toprecepty.cz/…love-spicky/ a je to fakt moc dobré
- jen doufám že změknou ty piškoty trošku ![]()
Tak já taky přidám nějaký recept.
Hvězdičky s kokosem: 10 dkg másla,10 dkg dětské krupice,15 dkg kokosu,25 dkg cukru,4 lžíce rumu.
Těsto vtlačit do formiček,vyklopit,nalepit marmeládou na linecké kolečko.
Vosí hnízda: 200 g mletých piškotů,180g práškového cukru,80g másla,4 lžíce rumu,2lžíce vody,3 lžíce kakaa.Vše smícháme a tvoříme formičkou úly.Plníme krémem a lepíme na linecké kolečko nebo piškot.
petka.konecna píše:
Já jsem včera poprvé zkusila toto http://www.toprecepty.cz/…love-spicky/ a je to fakt moc dobré- jen doufám že změknou ty piškoty trošku
Ale počítáš s tím, že ti do Vánoc nevydrží? ![]()
LucieHo píše:petka.konecna píše:Ale počítáš s tím, že ti do Vánoc nevydrží?
Já jsem včera poprvé zkusila toto http://www.toprecepty.cz/…love-spicky/ a je to fakt moc dobré- jen doufám že změknou ty piškoty trošku
No počítám
už jsme jich snědli deset
Já to chtěla vyzkoušet jaké to bude, je to vynikající a do vánoc se asi udělají ještě jednou ![]()
petka.konecna píše:LucieHo píše:No počítámpetka.konecna píše:Ale počítáš s tím, že ti do Vánoc nevydrží?
už jsme jich snědli deset
Já to chtěla vyzkoušet jaké to bude, je to vynikající a do vánoc se asi udělají ještě jednou
To budeš muset, já je taky budu dělat, ale až v pondělí nebo úterý. Musím ale nenápadně, až bude manžel v práci, aby něco na ty Vánoce zůstalo ![]()